Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

AGITAȚIE MAXIMĂ! Cine va fi șef la Centrul de Cultură și Arte din Curtea de Argeș? Un slujbaș politic sau un om de cultură veritabil ?

Avatar

Publicat

in

La Curtea de Argeș este agitație mare după ce un important post de director  al unei instituții publice pretențioase a rămas liber.  Nu, nu este vorba de șef la piețe, la bazinul de înot  sau lasă  viitorul Serviciu de strângerea câinilor maidanezi,  și la una din instituțiile reprezentative ale unui oraș de calibrul Curții de Argeș. Este vorba de Centrul de Cultură și Arte George Topârceanu  care a rămas fără manager după ce, zilele trecute, lui Cristian Mitrofan,  omul care a contribuit decisiv la renașterea acestei instituții,  i-a expirat contractul de management.  Acesta  a fost numit anul trecut șef Casa de Asigurări de Sănătate Argeș  iar interimatul la conducerea Centrului de Cultură și Arte George Topîrceanu  a fost asigurat până în prezent de Simona Hirică.  Acum, odată cu vacantarea postului de manager, s-au reaprins orgoliile politice și ambițiile  multor aspiranți  la șefia Culturii din Curtea de Argeș. Potrivit informațiilor noastre,  sunt deja trei nume vehiculate pentru a prelua funcția de manager al acestei instituții de cultură  dar,  din păcate, având în vedere ceea ce spuneam mai sus că un centru de cultură și arte  este o instituție extrem de pretențioasă,  niciunul dintre cei trei  nu au experiența, studiile dar mai ales  realizări  culturale în CV-ul lor  care să îi  recomande  pentru această funcție,  de șef al culturii argeșene.  Îi recomandă,  în schimb,  apartenența politică  și partidele  pe lângă care  s-au gudurat  în ultimii ani.  Potrivit informațiilor, doi oameni de cultură și cunoscuți cu o vastă experiență pe tărâmul cultural,  inclusiv managerială,  ar  evita  să încerce măcar să intre în competiția  pentru ocuparea aceste funcții alături de ceilalți trei sprijiniți și promovați exclusiv  politic.  Motivul este unul simplu: se tem că  experiența, seriozitatea, profesionalismul în acest domeniu și CV-urile impecabile  vor păli  în fața politicului sau a intereselor politice, interese care nu ar coincide cu dorința  de a pune în fruntea culturii argeșene un om de cultură. Vestea buna este ca din dicuțiile pe această temă cu diverse argeșeni,  cetățenii insistă ca cei doi veritabili oameni de cultură  să se înscrie în competiția  pentru ocuparea  funcții de manager al Centrului de Cultură George Topârceanu din Curtea de Argeș.  Motivul ar fi  că în sfârșit argeșenii ar putea vedea cât preț se pune pe cultura din urbea Basarabilor dar și că ar putea vedea încă o dată cântăreți să le onora proptesc în fruntea unor astfel de instituții oameni fără competențe dar cu valențe politice.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Florin Cîțu: România este, fără îndoială, pe deplin pregătită

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Florin Cîţu i-a transmis omologului său olandez, Mark Rutte că România este „pe deplin pregătită” pentru a intra în zona Schengen

„În cursul zilei de ieri am avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte. Am analizat perspectivele promiţătoare ale cooperării dintre România şi Ţările de Jos, concentrându-ne pe consolidarea relaţiilor economice şi pe dinamizarea dialogului politic. Obiectivul nostru legitim de aderare la spaţiul Schengen a fost unul dintre punctele esenţiale atinse în discuţia cu prim-ministrul Rutte, căruia i-am transmis că România este, fără îndoială, pe deplin pregătită pentru a intra în zona Schengen”, a scris Cîţu, pe Facebook.

Potrivit prim-ministrului, discuţiile au vizat şi evoluţia pandemiei de COVID-19 şi desfăşurarea procesului de vaccinare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Avatar

Publicat

in

De

Cristian Popa, membru al boardului CFA România a declarat că pensia publică de la stat ar fi de aproximativ 32% din ultimul salariu dacă nu ar exista pensiile private, ceea ce pe standarde globale este destul de puţin

„Calculele studiilor noastre arată că după inflaţie românul mediu primeşte, în termeni reali, de la pensia publică aproximativ jumătate din ceea ce contribuie în termeni reali. Într-o lume fără pensii private ar trebui să ne aşteptăm la 32% din ultimul salariu, pensie. Într-o lume cu pensii private, cu 6% contribuţie, ar trebui să ajungem undeva la 45%”, a menţionat Cristian Popa, la un eveniment organizat de Asociaţia CFA România.

Potrivit acestuia, instituţia a realizat un studiu amănunţit asupra sistemului de pensii din România.

„Sistemul public de pensii din păcate nu va putea plăti pensii decente românilor în viitor din cauza evoluţiilor demografice, din cauza inversării piramidei vârstelor, lucruri care se combină cu faptul că acest sistem nu acumulează active, nu acumulează capital nu adună bani undeva şi investeşte, ci se bazează pe contribuţiile celor din câmpul muncii pentru a plăti pensiile celor care sunt în vârsta de pensionare, deci, cumva, se bazează pe faptul că pensiile noastre vor fi plătite din contribuţiile generaţiilor viitoare. (…) Generaţia noastră ar putea primi pensie publică de la stat de aproximativ 32% din ultimul salariu ceea ce pe standarde globale este destul de puţin. Dacă am avea 6% din salariul brut contribuit la sistemul de Pilon II pentru tot stagiul de cotizare am vorbi de o pensie crescuta de la 32% cât spuneam în scenariul doar cu sistem public la 45% din ultimul salariu, o creştere consistentă am putea spune”, a subliniat Cristian Popa.

Acesta a subliniat că, având în vedere „realitatea în care trăim, cele două sisteme funcţionează cel mai bine împreună”.

„Este greu să ne imaginăm în prezent un sistem doar de Pilon II, la fel cum nu este bine să ne gândim la un sistem doar de Pilon I. Pe termen lung, Pilonul II poate degreva Pilonul I de problemele structurale: îmbătrânire, emigraţie, inversarea piramidei, de faptul că nu acumulează active, însă pe termen scurt şi mediu şi fără această acumulare de capital, părinţii şi bunicii noştri au şi ei dreptul la o pensie decentă. Pentru asta există Pilon I si avem în continuare nevoie de el. Deci credem că un mix între cele două sisteme este ideal în prezent. Pentru noi, cei tineri, pensiile private sunt mai mult o obligaţie faţă de seniori”, a mai spus Cristian Popa

Vezi și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend