Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

AGITAȚIE ÎN PRIMĂRII! Argeșenii, nemulțumiți de prețul la exproprierile pentru autostrada Pitești – Sibiu

Publicat

in

Statul va plăti între 4 lei si maxim 20 lei/mp de teren

E agitatie mare în localitățile din Argeș străbătute de autostrada Pitești – Sibiu ! La primăriile din Bascov, Băiculeşti, Budeasa, Mălureni, Merişani, Curtea de Argeş, e forfotă în birourile specializate, iar funcționarii lucreaza intens la stabilirea exacta a proprietarilor de terenuri care urmeaza a primi despagubiri după ce vor trebui sa renunte la terenurile pe care va trece autostrada. Se lucreaza intens la documentele cadastrale si apar chiar probleme legate de suprafata terenurilor si amplasarea acestora in vederea stabilirii exacte a suprafetei exacte ce urmeaza a fi expropriate. Functie de natura si suprafata terenului, cetatenii vor primi banii de la stat drept despagubire. Potrivit reprezentanților primăriilor Bascov, Băiculeşti, Budeasa, Mălureni, Merişani, Curtea de Argeş, cetatenii au fost chemati sau urmeaza a fi chemati la primarie pentru ultimele detalii si, inerent, apar si nemultumiri si contradictii, in special pe suprafata preluata de stat sau legat de pretul pe metrul patrat oferit de stat. Astfel, multi argeseni sunt nemultumiti ca statul nu le ia tot terenul, ci doar exact suprafata de care are nevoie.

Cetățean din Băiculești: ” E bătaie de joc ! După ce că mi-au ciopârțit , aflu că o sa iau undeva la 4 lei pe metru patrat”

Dar supararile mari sunt legate de valoare despăgbirilor, mai exact de pretul pe metrul patrat, asta dupa ce argesenii au vazut Hotararea de Guvern prin care se stabileau despagubirile efectuate deja pentru tronsonul Sibiu Boița. ” E bătaie de joc ! După ce mi-au ciopârțit terenul și au luat doar un sfert din ele, aflu că o sa iau undeva la 4 lei pe metru patrat in conditiile in care el valoreaza cel putin 3, 4 euro/mp”, ne-a spus un locuitor din Baiculesti. La Curtea de Argeș, multi cetateni s-au trezit că terenul lor nu mai este intravilan sau invers dar, oricum ar fi, si acestia contesta preturile propuse spre despagubire asa cum au vazut ei in Hotararea de Guvern 581 din 8 august 2019 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată pentru „Autostrada Sibiu-Piteşti”- secţiunea 1 Sibiu-Boiţa. ” Eu am cumparat acest teren acum vreo 10 ani cand preturile erau mult mai mici, cu 2 , 5 euro/mp si aflu ca acum, cand preturile sunt duble, statul imi da nici 2 euro/mp. Nu mai spun ca mi l-a dezmembrat si nu mi-l ia pe tot”, spune o argeseanca din Noapteș. Reamintim ca si in Arges s-a declansat ofiial operatiunea EXPROPRIEREA după ce, la sfarsitul lunii ianuarie, la Pitesti, a aut loc şedinţa organizatorică a CNAIR cu reprezentanţi ai primăriilor Bascov, Băiculeşti, Budeasa, Mălureni, Merişani, Curtea de Argeş, respectiv ai OCPI şi Direcţia Silvică Argeş. In localitatile enumerate mai sus, procedurile din interiorul primariilor seunt la jumatate si se anticipeaza ca in maxim 2 luni de zile, dupa toate clarificarile cu cetatenii, sa se emită Hotarîrea de Guvern iar oamenii vor primi documentele necesare pentru a putea poată încasa despăgubirile.

CLICK AICI SA VEZI HOTARAREA DE GUVERN CU PRETURILE PLATITE PENTRU EXPROPRIERI

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban reacționează după protestul din Piața Victoriei: Purtarea măștii este principala armă împotriva coronavirusului. Chiar n-am înțeles de ce au protestat

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Traian Băsescu, despre protestul impotriva legii carantinării: . Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local

Publicat

in

De

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a  explicat totul despre legea carantinării, după ce mii de oameni au ieșit în stradă în aceasă seară. 

„România a falsificat situația pe care o avea, este evident  că nicidecum nu era pe sfârșit de pandemie sau nu atinsese vârful pandemiei când s-au relaxat măsurile. Rezultatele falsificării și al numărului mic de teste care s-au făcut, se văd acum”, a declarat Traian Băsescu, în direct la România TV.

Întrebat dacă avem nevoie de o lege a carantinării, Traian Băsescu a răspuns că nu crede și a venit cu explicații clare și cu dovezi despre tot ce înseamnă carantină și izolare, dar și ce presupune pandemie pentru România.

„Eu cred că nu este necesară nicio lege. Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local. Vreau să vă explic puțin despre ce e vorba. În primul rând, această pandemie este gestionată de cea mai reputată organizație dpdv. al sănătății, de OMS, care este structură a  organizației Națiunilor Unite”, a completat el

„OMS-ul are o Constituție, nu regulament, în care, chiar în prima pagină spune că părțile contractate sunt de acord cu prezenta Constituție sau nu. Dacă nu sunt de acord, nu au ce căuta în OMS. Deci orice stat care vrea să fie membru al OMS, trebuie să fie de acord cu această Constituție. Deci OMS nu este orice societate, este autoritate la nivel internațional. Această instituție a scris și a aprobat prin ratificarea de către statele membre ceea ce se numește „Regulamentul Internațional de Sănătate””, a mai spus fostul președinte.

Fostul președinte a arătat Regulamentul și lista cu cele 168 de state care au ratificat actul.

„Am îngroșat România. Acest Regulament a fost înregistrat conform Cartei ONU, art. 102, la secretarul general al Organizației Națiunilor Unite. El nu este un regulement de scară de bloc! Este un tratat inter-guvernamental, semnat de 168 de state, în anul 2007, un act care a dobândit putere asupra întregului glob pământesc. Obiectivul lui este să creeze un sistem unic la nivel global, de luptă împotriva pandemiilor, a îmbolnăvirilor și a transmiterii bolilor dintr-o țară în alta”, a mai spus el.

„Mă chinui de două zile să aflu cine a semnat în numele României. Nu am un rezultat cert, dar foarte probabil, domnul dr. Victor Ștefan Olsavszky, care era reprezentantul OMS al României în anul 2005. Dânsul a deținut această funcție din anul 1997 – 2016, iar acum este reprezentantul OMS pentru Bosnia și Herțegovina”, a adăugat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend