Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Agenţia pentru mediu din SUA vrea să declare emisiile cu plumb ale avioanelor mici ca fiind un pericol pentru sănătatea publică

Publicat

in

Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA) îşi propune să declare emisiile de la aeronavele mici cu motoare cu piston, care funcţionează cu combustibil cu plumb, ca fiind un pericol pentru sănătatea publică, scrie News.ro citând agenția Reuters.

Avion de mici dimensiuniFoto: Neil Harrison | Dreamstime.com

Emisiile de la cele 190.000 de avioane de aviaţie generală din SUA care operează cu combustibil cu plumb reprezintă aproximativ 70% din plumbul care intră în atmosferă, potrivit estimărilor guvernului SUA.

Plumbul nu se află în combustibilul care este folosit de aeronavele comerciale.

EPA a declarat că dacă propunerea sa referitor la acest pericol va fi finalizată, va propune ulterior standarde de reglementare pentru emisiile de plumb de la motoarele de aeronave.

Reuters a scris pentru prima dată în ianuarie că EPA examinează din nou dacă emisiile de la aeronavele cu motorare cu piston care operează cu combustibil cu plumb contribuie la un pericol pentru sănătatea publică.

În timp ce nivelurile de plumb din aer în Statele Unite au scăzut cu 99% din 1980, aeronavele cu motoare cu piston sunt cea mai mare sursă rămasă de emisii de plumb în aer.

Expunerea copiilor la plumb poate provoca efecte ireversibile şi pe tot parcursul vieţii asupra sănătăţii, a spus EPA, a declarat vineri administratorul EPA Michael Regan.

„Avioanele care folosesc combustibil cu plumb sunt sursa dominantă de emisii de plumb din ţară”, a arătat acesta.

În 2006, EPA a primit o petiţie prin care se solicita reglementări privind emisiile de plumb de la avioanele de aviaţie generală.

Agenţia a deschis o procedură în 2010 pentru a analiza problema şi în 2015 a declarat că intenţionează să emită o constatare finală privind problema în 2018.

Majoritatea aeronavelor care operează cu benzină de aviaţie cu plumb sunt avioane mici cu motor cu piston, care transportă de obicei doi până la 10 pasageri.

Administraţia Federală a Aviaţiei a anunţat în februarie o nouă iniţiativă care descrie cum să se elimine în siguranţă utilizarea combustibilului de aviaţie cu plumb până la sfârşitul anului 2030, fără a afecta negativ flota existentă de motoare cu piston.

__________

(Foto articol: 15936920 © Neil Harrison | Dreamstime.com)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Juventus a ajuns la un acord cu Federaţia Italiană de Fotbal în legătură cu neregulile contabile, anunţă presa italiană

Publicat

in

Conform presei italiene, Juventus Torino, care a fost deja sancţionată pentru fraudă contabilă, a ajuns la un acord cu Federaţia Italiană de Fotbal în ceea ce priveşte neregulile contabile legate de salarii, potrivit news.ro.

Marţi, în trei cotidiene sportive italiene, titlul principal este că Juventus Torino a ajuns la un acord cu Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) în procedura privind neregulile contabile din timpul pandemiei Covid-19. În 2020 şi 2021, directorii clubului italian, în frunte cu Andrea Agnelli, care este în prezent suspendat, au obţinut de la jucători permisiunea de a amâna plata unei părţi din salariile lor pentru a reduce pierderile, dar fără a sesiza autorităţile sportive.

Citeste mai mult

NATIONAL

Fulger – Kievul bagă inteligența artificială pe fir, în atacul cu drone asupra Moscovei: Poate vor să se întoarcă la creatorii lor

Publicat

in

Biroul Președintelui Ucrainei a reacționat la atacul cu drone asupra Moscovei, consilierul şefului instituţiei, Mihailo Podoliak, afirmând că, probabil, dronele rusești vor să se întoarcă la cei care le-au creat.

„Ştiţi că intrăm în era inteligenței artificiale. Poate că nu toate dronele sunt pregătite să atace Ucraina și vor să se întoarcă la creatorii lor și să pună întrebări în consecință: de ce ne trimiteți să lovim copiii Ucrainei, Kievului și așa mai departe?” – a declarat consilierul. Totodată, Podoliak a exclus posibilitatea unor concesii din partea Ucrainei şi a subliniat că Rusia trebuie să răspundă pentru războiul declanșat, iar cei responsabili nu vor scăpa de pedeapsă. Amintim că, marţi dimineață, canelele ruseşti de Telegram au raportat un atac cu drone asupra capitalei Rusiei și a regiunii Moscova. Ulterior, autoritățile ruse au confirmat că drone necunoscute au atacat Moscova și au raportat, de asemenea, că a fost activată apărarea antiaeriană. Potrivit unor canale de Telegram, dronele au lovit trei clădiri rezidențiale, dar nu au produs pagube semnificative.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend