Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Află de la Editura Diana care sunt beneficiile cărților de colorat pentru copii!

Publicat

in

Îți mai amintești minunatele momente când petreceai timp deasupra unor cărți de colorat cu tot felul de desene, mai complicate sau mai simple? Știai că anume acele clipe au fost printre cele care au definit aptitudinile tale creative? Da, ai citit corect. În acest material pe care ți l-am pregătit împreună cu echipa Editurii Diana îți vom divulga care sunt avantajele indiscutabile ale cărților de colorat pentru potențialul copiilor și de ce ar trebui să le introduci neîntârziat în rutina educațională a celor mici.

1.     Cărțile de colorat dezvoltă percepția logică a copiilor

            Deși poate părea o activitate relativ banală, colorarea este un segment care dezvoltă sau măcar pune bazele logicii, deoarece copiii încep să perceapă forme, structuri, texturi, utilizând acuarele sau creioane, trasând linii sau umplând spații goale.

2.     Cărțile de colorat pun bazele asocierilor

            Lanțurile de asocieri sunt o parte importantă din dezvoltarea precoce a copiilor. Învățându-i să facă diferite conexiuni prin colorare, le dăm posibilitatea ca ulterior cerebelul și structurile nervoase să se focalizeze și să crească atenția, ceea ce este vital în procesul educațional de ansamblu.

3.     Colorarea dezvoltă motorica fină

            Unul dintre elementele de bază ale dezvoltării armonioase a unui copil este accentul pe funcția de motorică fină a mâinilor. Utilizarea creioanelor colorate, apucarea acestora, trasarea de linii – toate îl ajută pe copil să se concentreze și să-și racordeze mișcările în mod organic.

4.     Colorarea dezvoltă forța și voința copiilor

            După o anumită vârstă, când cei mici încep să se concentreze mai bine și văd cum arată procesul de colorare, aceștia trebuie să depună eforturi constructive, astfel încât să umple spațiile cu culoare fără a le depăși frontierele prestabilite. În acel moment are loc o coroborare, o unificare a eforturilor și copilul își percepe munca drept un proiect pe care trebuie să se concentreze maximal posibil.

5.     Cărțile de colorat pun bazele interacțiunii cu arta

            Copiii au nevoie enormă de o bază estetică, prin urmare începând cu un caiet de colorat și până la mandale de colorat, aceștia își formează gustul estetic, optând pentru anumite combinații de culori, o manieră de structurare și texturare a nuanțelor. Practic, din acel moment, părinții îi ajută pe copii să aibă o nouă viziune a lumii, replicând viața în culori de diferite feluri. Evident, nu toți cei mici vor deveni pictori, dar s-ar putea să aibă o deosebită plăcere față de tot ce e frumos, lucru deloc de ignorat.

            Alege cărți de colorare, caiete și mandale absolut superbe de la Editura Diana. Folosește-le cu încredere alături de copilul sau elevul tău, iar rezultatele acestui timp de calitate nu vor întârzia să apară.

Editura Diana  – investiți calitativ în educația copiilor!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ANSVSA avertizează! Acest produs nu trebuie consumat- Conține acrilamidă

Publicat

in

”Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conţinut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, arată sursa citată.

Un sortiment de chipsuri a fost retras de la vânzare, dintr-un cunoscut lanț de magazine, din cauza conţinutului ridicat de acrilamidă, o substanţă dăunătoare.

Consumatorii nu trebuie să consume acest produs, fiind rugaţi să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-au cumpărat, cu bonul fiscal, până în 17 martie.

Acrilamida este o substanţă oxidantă rezultată din degradarea amidonului, de obicei în urma procesului de prăjire la temperaturi înalte.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Prefectul Capitalei, Toni Greblă: ‘Stăm rău la consolidarea antiseismică a clădirilor. An de an fonduri de la Ministerul Dezvoltării, fonduri europene rămân neconsumate’

Publicat

in

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat marţi despre clădirile cu risc seismic din Bucureşti că nu sunt puţine, fiind de ordinul a 1.000 de astfel de imobile. Prefectul a criticat indolenţa unor oameni din administraţie care nu pregătesc temeinic proiectele pentru consolidarea antiseismică a clădirilor şi a arătat că an de an fonduri europene de la Ministerul Dezvoltării rămân neconsumate nu suntem în stare să muncim pentru a realiza proiecte pentru consolidare antiseismică şi al le transpune în practică. Ar trebui ca şi acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate, a spus prefectul despre cutremurul devastator din Turcia.

”Multe clădiri din Bucureşti sunt cu grad de siguranţă scăzut sau foarte scăzut. Sunt celebrele cu bulină roşie, dar sunt şi alte clădiri care necesită o consolidare, o pregătire mai bună să poată să facă faţă unui cutremur de o intensitate mai mare”, a spus prefectul Capitalei.

Întrebat dacă este pregătit Bucureştiul pentru un cutremur şi dacă pregăteşte exerciţii împreună cu ISU, prefectul a spus că sunt două lucruri deosebite.

”Deci mai întâi pregătirea antiseismică, reabilitarea antiseismică a unor clădiri din Bucureşti, care nu sunt puţine, sunt de ordinul a 1000 de clădiri. Consolidarea şi numărul clădirilor care pot fi afectate depinde de intensitatea unui viitor cutremur. A doua parte e pregătirea postcutremur, iar ISU stau mult mai bine. Am făcut exerciţii, există dotare, există un plan aprobat şi fiecare entitate care se implică postcutremur ştiu foarte bine ce au de făcut. Stăm rău, însă, la consolidarea antiseismică a clădirilor”, a arătat Toni Greblă.

El a precizat, despre situaţia actuală, că ”s-a inventat un concept, capacitatea administrativă”.

”Eu l-aş înlocui cu indolenţă, indolenţa unor oameni din administraţie care nu pregătesc temeinic proiectele pentru a putea să purceadă la consolidarea antiseismică a clădirilor”, a arătat prefectul.

Toni Greblă a menţionat că în ultimii 15 ani niciun municipiu nu poate să spună că nu a avut bani pentru consolidarea clădirilor.

”An de an fonduri de la Ministerul Dezvoltării, fonduri europene rămân neconsumate nu suntem în stare să muncim pentru a realiza proiecte pentru consolidare antiseismică şi al le transpune în practică. Ar trebui ca şi acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate. Este necesar să consolidăm clădirile vechi ale Bucureştiului”, a mai spus prefectul Greblă, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend