Conecteaza-te cu noi

AUTO

Află de ce trebuie schimbate anvelopele cu cele de iarnă și care sunt avantajele acestora

Avatar

Publicat

in

Mulţi şoferi folosesc pentru maşina lor anvelope all season, iar acest lucru nu este deloc neinspirat. Astfel de anvelope sunt concepute pentru a rezolva o mulţime de situaţii în care maşina ajunge să nu circule doar pe străzile şi bulevardele oraşelor mari, ci şi pentru scurte călătorii în care terenul este mai dur. 

Dar pentru un nivel suplimentar de securitate şi, în mod special, pentru a-ţi pregăti autoturismul în conformitate cu capacitatea acestuia de a face faţă condiţiilor de ger, polei şi depuneri de zăpadă, este bine să iei în considerare schimbarea cauciucurilor all season cu anvelope de iarna

Conform reglementărilor impuse de Registrul Auto Român, există o lege care îi obligă pe şoferi să îşi schimbe cauciucurile obişnuite cu anvelope de iarnă. Acest termen este prezent în textul legii, putând fi identificate prin faptul că au înscrise pe ele următoarele formule: M+S, M.S. sau M&S însoţite de pictograma unui fulg de nea într-o pictogramă a unui munte. 

Anvelopele de iarnă sunt concepute special pentru a face faţă zăpezii, terenurilor şi drumurilor alunecoase, gheţii şi temperaturilor mai scăzute de 7 grade Celsius. Toate aceste condiţii meteo afectează şi degradează performanța anvelopelor all season. 

Anvelopele de iarnă îmbunătăţesc siguranţa şoferilor, pasagerilor şi participanţilor la trafic în sezonul rece

Majoritatea românilor folosesc cu precădere maşina pentru a se deplasa la serviciu şi la cumpărături. Nevoia de mobilitate are un cost greu de calculat, dar cu siguranţă depăşeşte costul anvelopelor de iarnă. Unii oameni nu îşi pot permite să rateze o zi de muncă şi nici nu pot să nu îşi ia copiii de la şcoală atunci când iarna se “aşterne” brusc. 

Anvelopele de iarnă pot ajuta la evitarea accidentelor şi reducerea plăţilor de asigurări 

Aşadar, poţi evita posibile accidente folosind doar anvelope de iarnă, construite special pentru drumurile afectate de zăpadă, îngheţ sau lapoviţă. Astfel, este posibil să economiseşti bani semnificativ, decât să plăteşti pentru posibile amenzi sau pentru daune colaterale. Investiţia în anvelope de iarnă este cu atât mai importantă cu cât preţul acestora nu este foarte mare, în comparaţie cu beneficiile pe care le asigura. 

Dintre principalele avantaje ale acestor anvelope, enumerăm:

  • Capacitatea de a opri maşina la o distanţă mai mică – Atunci când conduci în condiţii de vreme rece, anvelopele de iarnă pot scurta distanţa de oprire a maşinii cu până la 40%;
  • Compuşi şi proprietăţi ale anvelopelor de iarnă – Compusul de cauciuc din anvelopele de iarnă rămâne moale la temperaturi de îngheţ, ceea ce se traduce printr-o tracţiune mai bună. Producătorii pot utiliza compuşi de cauciuc speciali pentru a face anvelopa mai moale, menţinând în acelaşi timp stabilitatea autoturismului;
  • Lăţimea este mai îngustă – În cazul anvelopelor de iarnă, în comparaţie cu cele de vară, acestea sunt mai înguste. Acest lucru creşte presiunea exercitată de anvelopă pe diferite suprafeţe, ceea ce te ajută să conduci prin zăpadă, reducând fenomenul de hidroplanare;
  • Şanţuri şi caneluri – Când o anvelopă obişnuită apăsa pe gheaţă sau zăpadă se creează o peliculă de apă. Anvelopele de iarnă sunt prevăzute cu striaţii şi caneluri care mută apa în lateral pentru a permite ca anvelopa să rămână în contact cu suprafața. 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Seturi complete de JANTE si ANVELOPE – Avantaje si dezavantaje!

Avatar

Publicat

in

De

Seturi complete de JANTE si ANVELOPE – Avantaje si dezavantaje! Este mult mai avantajos sa optezi pentru seturi complete formate din jante si anvelope pentru iarna sau vara, atunci cand trebuie sa schimbi anvelopele intre diferite anotimpuri.

Seturi complete de JANTE si ANVELOPE – Avantaje si dezavantaje!

Este mult mai avantajos sa optezi pentru seturi complete formate din jante si anvelope pentru iarna sau vara, atunci cand trebuie sa schimbi anvelopele intre diferite anotimpuri.

Set complet Anvelope plus Jante din ALIAJ

Pentru a mentine un aspect estetic al masinii, jantele din aliaj sunt ideale. In sezonul de iarna insa nu este recomandat sa folositi jantele din aliaj, ci mai degraba pe cele de tabla din otel care limitaza efectul coroziv al sarii de pe sosele.

Fiind fabricate dintr-un aliaj de aluminiu si alte materiale, acestea sunt rezistente, sunt lejere si permit cele mai bune performante in ceea ce priveste condusul. Daca vrei sa pastrezi estetica masinii tale si pe timp de iarna, va trebui sa alegi jantele din aliaj sau un set de capace pentru jantele de tabla.

Jantele din aliaj sunt cele mai potrivite si cu anvelopele de vara. Vei castiga si in acest caz un plus de timp si vei reusi si sa faci economii. Masina va deveni mai reactiva la condus. Si jantele din aluminiu fac cea mai buna echipa cu anvelopele de vara deoarece proprietatile lor termice pot facilita racirea rapida a sistemului de franare. Jantele din aliaj alaturi de anvelopele de vara pot permite economii de carburant si ameliorarea performantelor masinii. Poti cumpara de pe vadrexim.ro la preturi foarte bune atat jante aliaj cat si anvelope vara.

Set complet Anvelope plus Jante din TABLA

Vrei sa faci economii? Atunci alege jantele din tabla. Sunt cele mai solide si cele mai fiabile si nu sunt atat de sensibile la lovituri sau la socuri. Materialul din care sunt fabricate si anume otel, le face sa fie mai grele, un avantaj mai ales pe timp de iarna deoarece te ajuta sa ai  o mai buna aderenta la sol. Nu sunt recunoscute pentru estetismul lor, asta e sigur se pot pune peste ele capace, un lucru care prezinta un excelent raport calitate-pret.

Jantele din tabla reprezinta o buna solutie economica. Sunt cele mai rezistente si fac fata cu succes zgarieturilor si loviturilor. Nu au un tratament specific pentru a rezista zapezii dar materialul din care sunt fabricate ofera o rezistenta sporita.

Seturile complete de jante si anvelope pentru vara prezinta un adevarat avantaj financiar.

Alegand un set complet de jante si anvelope pentru iarna nu va mai trebui sa mergi la un specialist care sa le monteze. Anvelopele de iarna sunt livrate, montate pe janta, si echilibrate. Trebuie astfel doar sa fie montate. Vei reusi sa imbini de  minune performanta cu economiile.

Te poti bucura astfel de o multime de avantaje – economii de bani, facilitate de montare, economii de timp.

Investitia este cu alte cuvinte, mult mai interesanta atunci cand alegi seturi complete si ai posibilitatea de a le monta tu singur, fara sa mai trebuiasca sa mergi la un service. Mai multe informatii de spre anvelope poti afla de aici.

Sursa foto: Vadrexim

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cei care și-au rezervat numere de înmatriculare pot prelungi valabilitatea rezervării cu încă doi ani

Avatar

Publicat

in

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) amintește, într-un comunicat de presă publicat recent, că rezervarea numerelor de înmatriculare este valabilă timp de un an de la data solicitării, mai exact de la data înregistrării cererii de păstrare. Rezervările respective pot fi prelungite cu încă doi ani.În cazul prelungirii termenului de valabilitate pentru persoanele care au depus cererea inițială anterior datei de 10 august 2020, solicitările pentru cel de-al doilea an trebuie depuse la aceeași autoritate care a făcut înmatricularea până cel târziu la data de 10 august 2021 inclusiv, potrivit DRPCIV. Începând cu această dată, dacă nu se solicită prelungirea, combinația de numere în cauză va deveni disponibilă oricui, la cerere.

Titularul certificatului de înmatriculare este singurul care poate depune cererea de păstrare a combinației numărului de înmatriculare. În plus, este necesară prezentarea actului de identitate, în copie și în original, precum și a dovezii plății sumei de 30 de lei, contravaloarea păstrării, care poate fi achitată în numerar la ghișeu.

De reținut ar fi, de asemenea, faptul că numerele de înmatriculare, în combinația aleasă de către titular, nu pot fi cedate în favoarea altei persoane fizice sau juridice, iar cei interesați trebuie să se încadreze cu solicitarea prelungirii necesare fie până la depunerea documentelor în vederea radierii vehiculului, fie până la expirarea solicitării anterioare de păstrare ori până la solicitarea transcrierii transmiterii dreptului de proprietate pe numele dobânditorului.

Reamintim faptul că, potrivit unei modificări legislative introduse prin Ordinul Ministrului Administrației și Internelor (MAI) nr. 120/2020, cei care au optat pentru o anumită combinație de numere de înmatriculare pot prelungi termenul de valabilitate a rezervării respectivelor numere ale vehiculelor cu încă doi ani, cu condiția să depună cererile de păstrare înainte de expirarea termenului inițial de un an.

Această prevedere reprezintă doar una dintre modificările legislative pe care le-a adus Ordinul MAI nr. 120/2020. Printre altele, actul normativ mai prevede că dealerii auto au posibilitatea să facă ei formalitățile de înmatriculare în numele cumpărătorului, precum și faptul că la eliberarea unui duplicat al certificatului de înmatriculare nu mai trebuie adusă cartea de identitate a vehiculului, acest duplicat putând fi solicitat și prin mandatar, care trebuie să prezinte o procură specială autentică.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend