Conecteaza-te cu noi

INFO IMOBILIAR

Află cu exactitate cât costă casa ta, înainte să înceapă construcţia 

Avatar

Publicat

in

proiect casaProblemele, în construcţia unei case, încep cu mult înainte să înceapă săpăturile. Estimarea preţului este prima mare provocare cu care se confruntă proprietarii. Constructorii sunt tentaţi să ofere un preţ estimativ cât mai mic, pe de o parte pentru a atrage clienţii, pe de altă parte pentru că din costurile suplimentare se fac mereu cele mai mari profituri. Singura metodă de a evita acest tip de problemă este a face de la bun început un plan financiar realist.

Calculul preţului estimativ poate fi un real efort pentru cei care au contact pentru prima oară cu domeniul construcţiilor. Totuşi, cu puţină documentare şi cu ajutorul unor unelte speciale de calcul, se poate ajunge la un preţ foarte apropiat de ceea ce veţi plăti în realitate. Este nevoie însă de multă rigurozitate şi, uneori, de ajutorul cuiva care cunoaşte mai bine domeniul şi în care puteţi avea încredere.

Publicitate

Nu plecaţi la drum fără să notaţi fiecare aspect al proiectului

Treceţi pe hârtie toate detaliile proiectului. Notaţi toate materialele de care veţi avea nevoie şi cantităţile lor. Calculaţi apoi cât vă vor costa aceste materiale. Este important de luat în calcul că acelaşi tip de profus poate avea preţuri mult diferite, în funcţie de calitatea lui. Iar calitatea va avea un impact puternic asupra preţului final al proiectului.

Toate etapele construcţiei trebuie analizate separat

Grupaţi costurile în categorii diferite. Calculaţi costul demolării, dacă este cazul, inclusiv al mutării gunoaielor rezultate din această activitate. Săparea fundaţiei şi pregătirea pentru construcţie ar trebui să constituie o altă categorie de preţ. Un alt grup de cheltuieli constă în costurile de finanţare. Dobânda, costurile bancare şi alte taxe locale relevante ar trebui să fie toate incluse aici. Taxele pretinse de inspectori, arhitecţi şi permise formează un alt grup de cheltuieli. Gruparea costurilor în acest fel va ajuta în calcularea exactă a cheltuielilor şi poate să scoată la iveală aspecte la care nu v-aţi gândit până atunci.

Trebuie să ştiţi de la început cu ce subcontractori veţi lucra şi cât costă ei

Luaţi în calcul costurile oricărui subcontractor cu care plănuiţi să lucraţi. Pentru a face acest lucru corect, ar trebui să obţineţi estimări scrise şi parafate de la fiecare dintre ei. Pentru a fi siguri, solicitaţi şi marja de eroare pe care aceştia o consideră posibilă şi nu acceptaţi nimic peste aceste cifre. Clarificaţi, în această etapă, şi dacă aceste costuri expuse sunt cu sau fără TVA şi dacă include toate taxele şi materialele. Dacă nu, adăugaţi-le în calculul dumneavoastră. Este cunoscut faptul că aceste creşteri neprevăzute ale costurilor, cu câteva zeci de procente în unele cazuri, se traduc în profit pentru executantul lucrării.

Există programe online, gratuite, care vă pot calcula preţul final cu acurateţe

Calculaţi un preţ estimativ pentru fiecare dintre aceste categorii, apoi cumulaţi pentru a ajunge la preţul final. Gripând astfel cheltuielile, puteţi şti exact unde anume se pierd banii, dacă se va ajunge la acest lucru. Folosiţi programe speciale pentru a calcula preţul estimativ final. Se găsesc mai multe astfel de softuri online. Este recomandat să faceţi acest lucru pe două sau mai multe siteuri diferite, căci unele pot include aspecte pe care altele le-au omis. Chiar şi aşa, specialiştii sunt de părere că aceste calculatoare online conduc la cel mai apropiat preţ de costul final real.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Tot ce trebuie sa stiti despre casele modulare !

Avatar

Publicat

in

De

Care este diferenta dintre o casa modulara si o casa obisnuita? Deoarece casele modulare sunt construite in depozite, acestea pot fi finalizate in cateva saptamani,in comparatie cu cele obisnuite care dureaza mult mai mult.Intarizierile apar cel mai des din cauza vremii nefavorabile.

Atunci cand aveti in plan sa va faceti o casa din containere, este important sa gasiti cea mai de specialitate companie cum ar fi DMT-Containers, deoarece pot exista cu siguranta diferente semnificative de calitate, pret si servicii. Ca si in cazul cumpararii sau construirii unei case, cercetarea este esentiala.

Publicitate

Avantajele caselor modulare:

  • – Casele modulare nu isi vor pierde valoarea precum casele obisnuite
  • – Casale modulare se pot personaliza
  • – Stilurile si dimensiunile modelelor de carcase modulare variaza
  • – Structura modulara poate fi utilizata pentru aplicatii comerciale, inclusiv cladiri de birouri
  • – Viteza de constructie a caselor modulare este mult mai mare decat cea a caselor traditionale
  • – Impozitul pentru casele modulare este acelasi ca pentru casele traditionale

Toate casele modulare arata la fel?

Spre deosebire de neintelegere, casele modulare nu sunt exact la fel. Casele modulare nu au restrictii de proiectare. Puteti opta pentru orice stil de casa doriti.Puteti adauga cate ferestre sau usi doriti. Majoritatea planurilor de case pot fi transformate in case modulare, ceea ce inseamna ca va puteti crea propria casa pe care ati visat-o.

Sunt casele modulare mai scumpe decat casele traditionale?

Casele prefabricate va pot economisi de obicei multi bani. Deoarece se pot construi intr-o fabrica, pot fi finalizate rapid in cateva saptamani in loc de luni, deoarece nu exista intarzieri din cauza vremii nefavorabile. In plus, toate inspectiile sunt efectuate de catre inspectori la fiecare etapa de constructie si finalizate inainte ca aceste containere sa fie transportate la locatia permanenta.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca cu cat designul si specificatiile sunt mai complexe, cu atat va fi mai scumpa casa ta. In pretul acestor tipuri de containere tip locuinta nu sunt luate in calcul si instalatiile de canalizare, apa sau lumina, astfel incat pretul final poate costa mult mai mult.

Avantajele detinerii unei case modulare?

Casele modulare sunt mai ieftine decat casele din caramida sau BCA. Timpul lor mai scurt de executie va va economisi costul total de constructie. Casele modulare sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, astfel incat cheltuielile dumneavoastra lunare vor fi reduse foarte mult. Exista o varietate de case din care puteți alege, iar ca la orice casa obisnuita si aceastea se pot extinde.

Articol postat de catre agentia sicmedia.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ce cazane pe lemne să ai în vedere în acest an

Avatar

Publicat

in

De

Cazanele pe lemne vor fi și în 2020 la mare căutare de către proprietarii de locuințe din zonele în care racordarea la o rețea de gaze este imposibilă din cauza inexistenței celei din urmă.

Prin urmare, în magazinele online cât și în cele clasice vei găsi în continuare o mulțime de cazane pe lemne atrăgătoare.

Publicitate

Totuși, nu toate prezintă o calitate satisfăcătoare iar de aceea trebuie să alegi cazanul pe lemne cu cât mai multă grijă. Te scutim de tot acest stres și de responsabilitatea alegerii unui cazan pe lemne de cea mai bună calitate prezentându-ți câteva aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când faci achiziția.

Iată așadar ce ar trebui să urmărești:

Consumul de lemne de foc

În acest an ar trebui să îți propui să reduci cu cât mai mult cheltuielile, iar în acest sens poți opta pentru un cazan pe lemne care are un consum cât mai redus.

Iar în acest sens avem și o mică recomandare pentru tine. Mai exact, îți sugerăm să alegi o centrală pe lemne care are ardere tip lumânare. Aceasta este o ardere foarte lentă și totodată eficientă, care începe din partea superioară a depozitului cu combustibil și coboară treptat, folosind astfel întreaga putere calorică a lemnului.

Vei pune mai puține lemne pe foc și totuși te vei putea bucura de performanțe superioare. Sună bine, nu? 

Durata arderii

Important este nu numai să te bucuri de un consum redus de lemne ci totodată ca lemnele puse pe foc să poată garanta o ardere cât mai îndelungată. Mai exact, este vorba despre autonomia pe care centrala achiziționată ți-o poate garanta.

Ideal ar fi să optezi pentru un cazan pe lemne care îți poate garanta confortul termic cel puțin 24 de ore cu o singură ardere. 

În acest caz va fi mai mult decât o singură alimentare pe zi, iar astfel disconfortul provocat de alimentarea centralei nu va mai părea o problemă atât de gravă.

Îți recomandăm din nou să optezi pentru arderea tip lumânare, deoarece aceasta este renumită pentru autonomia generoasă pe care o poate garanta.

Dificultatea de întreținere

Pentru ca un cazan pe lemne să funcționeze mereu în parametri optimi, trebuie să fie întreținut cât mai corect. De aceea nu trebuie să uiți de operațiunile de întreținere pe care, în general, trebuie să le efectuezi săptămânal. 

Totuși, dacă vrei ca aceste operațiuni să nu reprezinte o problemă pentru tine, atunci ar trebui să optezi pentru un cazan cât mai ușor de întreținut. Interesează-te care sunt operațiunile pe care trebuie să le efectuezi, care este dificultatea lor precum și cât de des trebuie efectuate.

Doar astfel îți vei putea face o idee în legătură cu timpul pe care va trebui să îl dedici întreținerii cazanului.

De asemenea, poți cere detalii chiar de la producător în legătură cu întreținerea centralei pentru a ști cu exactitate ce ai de făcut.

Rezistență și siguranță

Iar în final ar mai trebui să știi că în 2020 se pune foarte mult accent pe rezistență și siguranță. De fapt, reprezintă două aspecte care ar trebui să ne preocupe ori de câte ori facem astfel de investiții costisitoare și totodată importante.

Sfatul pe care ți-l putem oferi este acela de a opta pentru un cazan de la Stropuva România, deoarece acesta se poate lăuda cu o rezistență superioară și o durată de viață de peste 25 de ani, date fiind materialele groase și durabile folosite pentru conceperea cazanelor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend