Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Afganistan: O scrisoare care avertiza oficialii în legătură cu prezența civililor din zonă nu a reușit să prevină atacul cu drone americane, în care au murit zeci de persoane

Publicat

in

Cu 12 zile înainte de sezonul de recoltă a mugurilor de pin, guvernatorul provinciei estice Nangarhar, din Afganistan, a primit o scrisoare de la bătrănii satului din regiunea Wzir Tangi, fiind înștiințat despre planurile lor de a recruta 200 de lucrători și copii pentru a culege fructele, scrie Reuters.

Scrisoarea, marcată cu data de 7 septembrie și verificată de Reuters, a fost trimisă într-o încercare de a ajuta la protejarea lucrătorilor, pentru ca aceștia să nu devină victime într-un ciocnire dintre forțele afgane susținute de SUA și luptătorii islamici. SUA și forțele afgane lansează frecvent atacuri aeriene pentru a recâștiga controlul teritoriului.

Miercuri, la câteva ore după ce fermierii au terminat ziua de muncă în zona de pădure în care se aflau, o dronă americană a lovit zona, ucigând 30 de civili și rănind alți 40, potrivit unor oficiali afgani din provincie.

Locuitorii și-au exprimat furia și șocul legat de faptul că atacul a fost realizat deși lucrătorii primiseră promisiuni referitoare la siguranța lor. Înainte de începerea recrutării de oameni, bătrânii din sat au cerut permisiunea guvernatorului provinciei și a liderilor locali din cadrul trupelor islamice, pentru a se asigura că activitatea poate fi realizată în zonă, în siguranță.

„Cele două părți aflate în conflict și-au dat acordul, iar firmele au fost angajate să aducă muncitori din provinciile vecine…nicio activitate ilegală nu era implicată, dar, chiar și așa, dronele americane au ucis oameni inocenți”, a spus Sohrab Qadri, membru al consiliului provincial din Nangahar, celor de la Reuters. ​

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO Capsulele din plastic, soluția pentru restaurante găsită de un designer francez

Publicat

in

De

Va fi acesta modul în care o masă la restaurant va arăta în viitorul apropiat? Designerul francez Cristophe Gernigon vede capsusele sale din plastic drept o variantă pentru a proteja sănătatea clienților, potrivit Fr24news.

Acesta susține că, spre deosebire de alte modele existente pe piață, ale sale sunt și foarte șic.

„Unele din modelele pe care le-am văzut par a fi din închisoare. Și nu mă tentează să merg să mănânc în camera pentru vizite din închisoare. M-am gândit să facem experiența mai fermecătoare, drăguță, mai poetică”, a declarat designerul.

Modelul va intra în producție în câteva zile și Gernigon susține că a atras atenția potențialilor clienți din unele țări atât de îndepărtate precum Canada, Japonia și Argentina.

Franța a început să relaxeze o parte din măsurile de carantină dar guvernul nu a dat undă verde momentan redeschiderii tuturor restaurantelor și barurilor datorită problemei respectării distanțării sociale în acestea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

ADRS începe evaluarea producătorilor locali pentru înregistrarea produselor locale

Publicat

in

De

Asociaţia pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană (ADRS) începe evaluarea producătorilor locali înscrişi pentru certificarea „produs sătmărean”, potrivit unui comunicat de presă transmis luni.

„După o perioadă de câteva luni de pregătire, Asociaţia pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană a elaborat un sistem al produselor locale (mărci înregistrate) din judeţul Satu Mare. Acest sistem protejează şi aduce beneficii clar măsurabile producătorilor locali şi brandurilor locale aferente. Astfel, continuând demersurile de până acum, Asociaţia care deţine marca colectivă Produs Sătmărean va organiza marţi, 26.05.2020, prima şedinţă a comisiei de evaluare a produselor în vederea dobândirii mărcii înregistrate Produs Sătmărean. În această şedinţă vor fi evaluaţi zece producători locali care au depus o cerere în acest sens şi care îşi desfăşoară activitatea pentru producerea şi comercializarea următoarelor tipuri de produse: miere, vin, patiserie, brutărie, ouă, legume (agricultor), produse artizanale”, potrivit agerpres.ro.

Citește și: E ruptură în PSD! Codrin Ștefănescu a explodat: Partidul este predat la cheie .

Membrii comisiei de evaluare a produselor, care lucrează în diferite domenii, precum alimentar, sănătate publică, comerţ, agricultură, istorie, design grafic, vor evalua produsele în funcţie de un sistem de criterii. Primul criteriu de care se va ţine cont este dacă producătorii au toate autorizaţiile necesare pentru comercializarea produsului.

„În cazul agricultorilor, experţi agricoli vor face verificări la faţa locului, adică vor verifica terenul cultivat, iar marca Produs Sătmărean se va acorda doar rodului verificat (va putea folosi marca doar pentru ceea ce cultivă, nu şi pentru fructele-legumele cumpărate angro). Producătorii locali care vor primi marca vor putea semnaliza aceste produse în pieţele sătmărene pe un suport pe care va apărea sigla Produs Sătmărean. Marca se va folosi pe ambalajul produselor certificate conform manualului de identitate vizuală. Asociaţia va acorda sprijin şi în crearea etichetelor pentru producătorii care vor solicita acest lucru”, a mai arătat asociaţia.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

ADRS a demarat proiectul în anul 2018 şi a reuşit înregistrarea mărcii în aprilie 2020. Scopul asociaţiei este de a-i susţine pe producătorii locali şi produsele lor, consolidarea patriotismului local şi promovarea produselor locale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend