Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

AFACERI PERICULOASE PE BANUL PUBLIC ! Sictir producătorilor germani, avantaje comercianţilor chinezi ! 

Avatar

Publicat

in

– Primăria Curtea de Argeş cheltuie banul public pentru a scuti de cheltuieli un om de afaceri şi o firmă chinezească de comerţ
– Specialiştii primăriei nu cunosc detalii iar Ioan Ghiţă se apără în timp ce cetăţenii reclamă legături între familia Minciună şi reultatele unui control al Curtii de Conturi

Argeşenii simpli şi oameni de afaceri cu potenţial din Curtea de Argeş îşi pun, de mai bine de două săptămîni, serioase întrebări cu privire la o lucrare care a demarat în nordul oraşului, în zona Kaufland. Aceleaşi întrebări am încercat şi noi să le punem, oficial, reprezentanţilor primăriei dar, după cum se ştie, transparenţa administraţiei Panţurescu este de fapt o opacitate arhicunoscută, dar păguboasă. În aceste condiţii am reuşit, graţie unor mai mici şefi din Primărie, să aflăm ce se întîmplă de fapt pe şantierul inaugurat personal de Panţurescu şi Jubleanu în urmă cu aproape dopua săptîmâni, cei doi muncind cot la cot cu muncitorii li chinuindu-se a plasa semanlizatoarele de restricşie a circulatiei.

Banul public in interesul privatului Minciună şi al chinezilor ! Cine minte ?

Am aflat, astfel, că totul a pornit de la o ambiţie mai veche a omului de afaceri Vasile Minciuna de a face faţada fostei fabrici de mobilă mult mai atractiva şi mult mai profitabilă. In acest sens el a pornit inca de acum mai bine de doi ani demersurile de a eleimina vechile conducte din faţa clădirii pentru a creste valoarea averii sale imobiliare. Numai că, fostul primar dar şi legea, i-au dat de înţeles ca aceste lucrari solicitate de un privat se fac pe propria cheltuiala si in niciun caz pe cheltuiala primăriei. ” Eu vreau de ceva ani sa imbunatatesc zona si sa scot acele tevi dar mă costa prea mult. Aşa că am reuşit, acum, cu ajutorul primăriei să fac asta şi să iniţiem un proiect benefic zonei, care inseamnă o lărgire a strzii in acea zonă şi până la Karcher”, ne-a declarat Vasile Minciună, bucuros ca a scăpat de cheltuieli pentru a obtine chirii mai mari in cladirea in faţa căreia erau acele ţevi. Ne-am interesat şi la Primăria Curtea de Argeş şi… surpriza ! ” Nu ştim de acest proiect şi nici nu figurează pe lista de lucrări pe anul acesta”, ne-a spus un functionar din birourile specializate. Cu toate acestea , utilajele primăriei au lucrat la greu acolo, desigur, alături şi de altele ale firmei viceprimarului ! Un alt funcţionar ne-a iluminat spunându-ne că primăria cheltuie pentru manevra asta sute de milioane şi ne ne-a sugerat să luăm legătura cu SPGC. Ceea ce am şi făcut iar directorul Ioan Ghiţă a fost cît se poate de clar: ” Nu am avut această lucrare in planul pe acest an. Nu vreau să comentez mai ales ca sunt alte priorităţi benefice cetăşeanului. Vă spun doar că m-am trezit în urmă cu două săptămîni cu o adresă de la primărie în care ni se cerea să lucrăm neapărat acolo. Sunt cheltuieli facute de primărie, primăria plăteşte. Nu vreau să mă băgaşi pe mine în această afacere. Eu am executat ce mi-a cerut primăria, suntem firma primăriei!”, ne-a declarat Ioan Ghiţă, confuz şi lăsînd impresia că ştie dedesubturile acestei afaceri.

Primarul ar fi fost convins de un control al Curtii de Conturi să ajute familia cu şefi la Curtea de Conturi !

O privire de ansamblu a ceea ce se întîmplă acolo arata ca ceva nu este in regulă ! Asa cum spuneam si confirma chiar Vasile Minciuna, orice modificare de acest gen solicitata de un privat se plăteşte chiar de solicitant. Apoi, de ce de aproape trei ani s-a respectat aceasta regula iar acum nu se mai respectă, Vasile Minciuna confirmînd el insusi ca trebuia sa plateasca dar a gasit solutia sa nu mai plătească, totusi ? Gurile rele din primărie vorbesc de faptul ca Panturescu a fost convins să facă acest compromis si să cheltuie banul public in interesul unui privat, după ultimul control al Curtii de Conturi. Da, sef acolo este chiar cineva din familia Minicună, fiul acestuia, mai exact şi, dacă ne amintim bine, rezultatul controlului era anunţat triumfal ca fiind unul perfect chiar de Panţurescu dar… culmea, înainte de finalul controlului ! Sa mai spunem că acel control incepuse tocmai cand tatăl Minciună demarase afacerile cu comercianţii chinezi pe care ii bagase in chirie in fosta fabrică de mobilă, aceeasi care avea faţada stricată de acele ţevi, aceleaşi care puteau fi mutate doar dacaă plătea Vasile Miciună. Acum nu mai plăteşte nimic iar oamenii lui Ghiţă au făpcut lucrari acolo, gras plăptite de primărie şi nu de Minciună, în condiţiile în care SPGC are un cu totul alt plan de lucrări, unele în interesul cetăţeanului.

Marile firme de producţie germane şi cetăţenii să mai aştepte ! Comerţul chinezesc are prioritate !

Reamintim că în luna august, compania germană Fuchs Condimente SRL a trimis Consiliului Local a odresă oficială prin care i se aducea la cunoştinţă „nemulţumirea vizavi de starea deplorabilă a străzii Nordului, pe segmentul aflat între intrarea din DN 7C şi SC Fucsh Condimente. Este vorba de strada Nordului, care, deşi era trecută în programul de lucrări al Serviciului Public de Gospodărie Comunală pe anul acesta, nu s-a schimbat nimic acolo pănă in acest moment. Dar, iată, fără plan de lucrări, dar cu legături cu Curtea de Conturi şi comerţul chinezesc, primăria toacă banul pentru a creea un avantaj uni afacerit care măcar recunoaşte că primăria l-a scutit de mari cheltuieli pentru a-şi eficentiza afacerile. Ca să nu mai spunem că foarte mulţi argeşeni reclamă alte lucrari atat de necesare prin cartierele lor. Un alt aspect ciudat in toată această afacere, ar fi acela că o vizită a redactorilor noştri pe şantierul de la Minciună i-a convins pe cei de la Gaze să pună o placă indicatoare cu detaliile lucrărilor, placă ce lipsea la momentul vizitei ziarului nostru acolo. Ca ptin miracol, aceasta a apărut la scurt timp dar , iar probleme, aceasta nu contine toate detaliile impuse de lege. Chestionaţi pe această temă, rerezentanţii Engie România au evitat un raspuns clar şi ne-au îndrumat srpe primărie, primărie care tace mâlc ! Cum şi la Distrigaz Sud Retele ştim bine cine taie şi spânzură, conexat cu spaimele lui Ghiţă de la SPGC şi cu familia Minciună, cea cu reprezentant puternic la Curtea de Conturi, sunt de înţeles atât bănuielile funcţionarilor din primărie dar mai ales cele ale cetăţenilor simpli care inţeleg acum de ce controlul Curtii de Conturi de anul acesta a iesit bine, atat de bine căt să ajutăm privatul Minciună şi comerţul chinezesc din banul public !

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

UN ARGEȘEAN A VÂNDUT UN PORSCHE CARE NU-I APARȚINEA – A fost reținut pentru camătă, abuz de încredere, înşelăciune şi uz de fals

Avatar

Publicat

in

De

În ziua de 18 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au continuat cercetările într-un dosar penal privind sâvârşirea infracţiunilor de camătă, abuz de încredere, înşelăciune şi uz de fals, şi au reţinut un bărbat de 38 de ani, din Piteşti.
Din cercetări s-a stabilit că în perioada ianuarie – februarie 2020, bărbatul ar fi intrat în posesia unui autoturism, aparţinând unei persoane din Merișani, iar ulterior, pretinzând că este proprietarul din acte, ar fi înstrăinat autovehiculul unei alte persoane din București.
Pentru sâvârşirea faptei, bărbatul ar fi indus în eroare cumpărătorul cu privire la faptul că el este proprietarul autoturismului, folosind în scopul comercializării un contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport întocmit în fals, respectiv având ștampila și semnătura organului fiscal de la locul de domiciliu al proprietarului, falsificate.
În cursul lunii noiembrie 2020, autoturismul a fost identificat în municipiul București și ridicat, aflându-se în custodia poliției.
Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat o percheziție domiciliară în municipiul Pitești, la locuința celui în cauză, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, dar și un autoturism, în vederea instituirii măsurii sechestrului asigurator.
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Firmă din Lerești – Argeș prinsă livrând cherestea fără documente

Avatar

Publicat

in

De

În ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au acționat împreună cu specialiștii Biroului Garda Forestieră Județeană Argeș din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, pentru combaterea sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Lerești.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societatea a livrat cantitatea de 23,14 mc de cherestea fără documente legale.
Ca urmare a celor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos în cauză, în valoare de peste 16.500 de lei, a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Rucăr.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend