Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Aeroportul Avram Iancu din Cluj a obţinut certificarea ACI Europe pentru gestionarea şi reducerea emisiilor de carbon

Publicat

in

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a obţinut certificarea Airport Carbon Acreditation (ACI) pentru modul de gestionare şi reducere a emisiilor de carbon, notează Agerpres.

„Aeroportul Internaţional Cluj certificat de ACI Europe pentru gestionarea şi reducerea emisiilor de carbon. Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a obţinut certificarea Airport Carbon Acreditation, Nivel 1- Cartografiere din partea ACI Europe. Acreditarea reprezintă recunoaşterea eforturilor depuse de Aeroportul Internaţional Cluj în gestionarea şi reducerea emisiilor de carbon şi, totodată, confirmă preocuparea permanentă a aeroportului pentru protejarea mediului înconjurător”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de aeroportul clujean.
Potrivit sursei citate, prin implementarea programului Airport Carbon Acreditation de certificare a managementului emisiilor de carbon din industria aeroportuară se evaluează şi se recunosc în mod independent eforturile aeroporturilor de a-şi gestiona şi reduce emisiile de carbon prin 6 niveluri de certificare: „Cartografiere”, „Reducere”, „Optimizare”, „Neutralitate”, „Transformare” şi „Tranziţie”.

„Interesul şi eforturile depuse de Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj pentru protejarea mediului înconjurător au fost recunoscute pe plan internaţional prin intermediul acreditării ACI Europe, respectiv Airport Carbon Acreditation, Nivel 1- Cartografiere (Mapping). Suntem bucuroşi pentru obţinerea acreditării, este primul pas important dintr-un demers complex pe termen lung. Eforturile aeroportului de a reduce aceste emisii de carbon au fost începute încă din anul 2017, prin monitorizarea anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră şi vom continua cu implementarea măsurilor pentru a ne atinge obiectivul, acela de a reduce la zero emisiile de carbon”, declară, conform comunicatului, directorul general al aeroportului clujean, David Ciceo.

În comunicat se mai arată că, în prezent, 373 de aeroporturi din 76 de ţări s-au alăturat programului, dintre care 193 de aeroporturi din Europa au obţinut acreditarea.

„Este într-adevăr o veste bună faptul că Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj a început procesul pentru reducerea emisiilor de carbon. Aderarea în cadrul acestui program în timpul celei mai grele crize din industria aviaţiei nu este deloc un lucru simplu, din contră, trebuie privit cu multă admiraţie. Aş dori să felicit conducerea aeroportului şi fiecare membru din echipa Aeroportului Cluj care a contribuit la această primă realizare”, a declarat, potrivit comunicatului, directorul general al ACI Europe, Olivier Jankovec.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Vladimir Putin încearcă să-i liniștească pe ruși – Ce spune despre europenii care vor să renunțe la petrolul rusesc

Publicat

in

De

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că este imposibil ca unele țări europene să renunțe rapid la petrolul rusesc, așa cum propune Uniunea Europeană, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Membrii UE negociază o propunere de embargo petrolier asupra Rusiei din cauza invadării Ucrainei, dar discuțiile au eșuat săptămâna aceasta din cauza unui veto din partea Ungariei, care este puternic dependentă de importurile de petrol rusesc.

„Evident, unele state UE, în a căror balanță energetică ponderea hidrocarburilor rusești este deosebit de mare, nu vor putea face acest lucru pentru o perioadă lungă de timp, să renunțe la petrolul nostru”, a declarat Putin.

Vorbind în cadrul unei întâlniri televizate cu manageri petroliști și oficiali guvernamentali din țară, Putin a mai spus că sancțiunile occidentale și un posibil embargo asupra petrolului rusesc au dus la o creștere a prețurilor petrolului la nivel mondial.

El a spus că, prin renunțarea la aprovizionarea cu energie rusă, Europa riscă să plătească cele mai scumpe prețuri la energie din lume pe termen lung, în timp ce competitivitatea industriei sale va fi subminată.

El a mai spus că sancțiunile occidentale au alimentat inflația chiar în Europa.

Rusia se confruntă cu o scădere a producției de petrol nemaiîntâlnită de la prăbușirea Uniunii Sovietice din cauza sancțiunilor occidentale, care complică foarte mult vânzarea petrolului rusesc la nivel mondial.

„Există schimbări tectonice pe piața petrolului, iar a face afaceri așa cum se făcea înainte, în conformitate cu vechiul model, pare puțin probabil”, a spus Putin, adăugând că este important să se stabilească un lanț complet de la producător la cumpărătorul final.

El a promis ajutor din partea statului pentru producătorii interni de petrol, inclusiv facilitarea accesului la împrumuturi și asigurări.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Președintele din Sri Lanka reuşeşte să evite o moţiune de cenzură, pe fondul crizei economice istorice şi al protestelor antiguvernamentale

Publicat

in

De

O tentativă a opoziţiei din Sri Lanka de a forţa o moţiune de cenzură împotriva preşedintelui Gotabaya Rajapaksa, considerat vinovat de criza economică istorică prin care trece această ţară, a fost blocată marţi în parlament de coaliţia guvernamentală, relatează AFP, dpa şi Reuters.

Propunerea opoziţiei de a supune la vot moţiunea a fost respinsă cu 119 voturi contra faţă de 68 în favoarea ei.

Moţiunea fusese propusă de principalul partid al opoziţiei tamile, Alianţa naţională tamilă, în condiţiile în care mii de manifestanţi antiguvernamentali continuă să campeze în faţa preşedinţiei de la Colombo, cerând demisia lui Rajapaksa, încă din 9 aprilie, potrivit Agerpres.ro.

Ţara cu 22 de milioane de locuitori se confruntă cu cea mai gravă criză economică de la obţinerea independenţei faţă de Marea Britanie, în 1948, resimţită deja de câteva luni prin penurii de bunuri esenţiale, întreruperea zilnică a curentului şi o inflaţie record.

Fratele mai mare al preşedintelui, Mahinda, a demisionat săptămâna trecută din funcţia de premier, după ce protestele până atunci paşnice au degenerat în ciocniri între manifestanţi proguvernanentali, antiguvernamentali şi forţele de ordine, soldate cu 9 morţi şi sute de răniţi.

În încercarea de a dezamorsa nemulţumirea crescândă a populaţiei, şeful statului a numit ca premier un reprezentant al opoziţiei, Ranil Wickremesinghe. Acesta a obţinut luni susţinerea principalelor două partide de opoziţie, dar ceremonia de depunere a jurământului de către noul „guvern de uniune” prevăzută iniţial pentru luni după-amiaza a fost amânată din cauza prelungirii discuţiilor privind atribuirea portofoliilor.

Într-un discurs adresat ţării luni, premierul numit a avertizat că dificultăţile s-ar putea chiar accentua în următoarele luni, notând că Sri Lanka „nu dispune de stocuri de petrol decât pentru o zi” şi guvernul nu poate strânge fonduri pentru a plăti livrarea a trei încărcături de petrol aflate la bordul unor nave care aşteaptă în largul portului Colombo.

Marţi, majoritatea benzinăriilor din capitală erau închise, iar în faţa celor câteva rămase deschise se formaseră cozi lungi de automobilişti în speranţa de a-şi obţine raţia de combustibil.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend