Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Adrian Zuckerman: ‘Poporul român și-a spus cuvântul și a ales libertatea și statul de drept în detrimentul aiurelilor moștenite de la nepotismul și corupția comuniste’

Avatar

Publicat

in

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a transmis, în mesajul de Anul Nou, că ‘Este imperios necesar ca încetinirea economiei de către corupția endemică să înceteze’.

„În ultimul an, am resimțit durerea și discontinuitatea cauzate de o pandemie de proporții cu care lumea nu s-a mai confruntat de mai bine de 100 de ani. În prezent, am creat vaccinuri care ar trebui să pună capăt acestui flagel mondial. Pe scurt, ar trebui să putem într-un final să lăsăm Covid-19 în urma noastră și să ne axăm pe reconstruirea vieților și a economiilor țărilor noastre. 2021 va fi un an plin de bucurie și realizări construite pe fundația creată în acest an extrem de dificil”, afirmă Adrian Zuckerman la începutul mesajului de Anul Nou.

Referindu-se la alegerile parlamentare, ambasadorul SUA consideră că cea mai mare realizare a acestui an a fost transferul pașnic și democratic de putere către un nou parlament și un nou guvern.

„Poporul român și-a spus cuvântul și a ales libertatea și statul de drept în detrimentul aiurelilor moștenite de la nepotismul și corupția comuniste. Acum, cu patru ani de stabilitate înainte, românii vor avea posibilitatea să își reconstruiască economia și infrastructura. Angajamentul României pentru piețele libere și dezvoltarea economică o va transforma în liderul european care poate și merită să fie”, afirmă Zuckerman.

În ceea ce privește relațiile bilaterale, ambasadorul susține că România a făcut progrese uriașe în aprofundarea relației bilaterale cu Statele Unite.

Nicicând aceasta nu a fost mai bună. Împreună, am atins noi cote maxime în cooperarea noastră în domeniul militar și al securității, al dezvoltării economice, energetice, agrare, în aplicarea principiului statului de drept, legislației 5G, aplicării legii, luptei împotriva crimei organizate și a traficului de persoane. Aceste realizări au fost posibile datorită muncii asidue depuse de români, a angajamentului față de piețele libere, față de statul de drept și a încrederii în sine și în a face lucrul corect”, mai spune Adrian Zuckerman.

Ambasadorul SUA consideră că multe orașe din România, precum Cluj, Oradea, Iași, Timișoara și București sunt modele de creștere și dezvoltare și că este momentul ca românii plecați la muncă în străinătate să revină în țară, apreciind că „România este noua poartă către Europa”.

„Impozitele și legislația pentru companii de bun simț vor genera dividende substanțiale. Este imperios necesar ca încetinirea economiei de către corupția endemică să înceteze. Abilitatea celor cu conexiuni politice de a controla interesele de afaceri și de a limita concurența pe piața liberă trebuie să înceteze. Numărul enorm de companii de stat din România, cel mai ridicat din Europa, trebuie să facă subiectul privatizării. Sunt esențiale transparența și răspunderea în mediul de afaceri. Un mediu de afaceri stabil, predictibil, total transparent va stimula dezvoltarea, va atrage noi investitori și antreprenori și va crea o economie competitivă”, afirmă Zuckerman.

Ambasadorul SUA enumeră zece dintre realizările din acest an:

  • O foaie de parcurs pe zece ani în materie de cooperare în domeniul apărării. Conform acestui plan, Armata României este modernizată în toate privințele. De la avioane cu reacție noi, la elicoptere, vehicule militare, la sistemele de rachete de ultimă generație Patriot și HIMARS și, cel mai important, efective militare americane suplimentare detașate prin rotație în România; în prezent, forțele de apărare ale României sunt un garant credibil al granițelor României.
  • Un acord cu privire la recondiționarea unui reactor nuclear și construirea a două reactoare noi la Cernavodă. Acest proiect în valoare de 8 miliarde de dolari este cel mai mare proiect demarat vreodată de țările noastre, în parteneriat. La finalizarea sa, centrala nucleară de la Cernavodă va putea furniza 40% din necesarul de energie electrică al României.
  • Banca de Import-Export a Statelor Unite (ExIm) s-a angajat să finanțeze până la 7 miliarde de dolari din costul proiectului de la Cernavodă. Acesta este cel mai mare angajament asumat vreodată de ExIm.
  • Infrastructura este aproape finalizată pentru ca extracția de gaze naturale din platforma Mării Negre și distribuția aferentă să înceapă în 2021, sub coordonarea BSOG, un consorțiu de companii româno-americane. Totodată, s-au întocmit proiecte noi de lege, promise, pentru a stimula în 2021 extracția de gaze naturale din cele mai vaste zăcăminte de gaze. Astfel, România va deveni cel mai mare producător și exportator net de energie din Europa.
  • România începe planurile de construire a proiectului „Via Carpathia” și „Rail2TheSea”, o autostradă și o cale ferată care să lege Marea Neagră de Marea Baltică. Acest proiect de miliarde nu numai că va lega mai bine orașele mari din România de restul Europei, ci va fi și un stimulent enorm pentru economia românească. Va permite celui mai bun port de adâncime de la Marea Neagră, Constanța, să își dubleze sau să își tripleze capacitatea.
  • Guvernul român a adoptat o poziție de toleranță zero față de fraudă, acte de corupție și trafic de persoane. Acum, după alegerile parlamentare, actele normative atât de necesare pentru abordarea problemelor cum sunt confiscarea câștigurilor ilicite, procedura de judecată rapidă și alte instrumente necesare vor permite guvernului să câștige lupta împotriva acestor infractori.
  • Agențiile noastre din domeniul aplicării legii au colaborat în toate privințele pentru a stopa crima organizată și traficul de persoane. Am colaborat cu scopul de a oferi asistență și de a construi adăposturi pentru victimele acestor infracțiuni abominabile.
  • Securitatea națională a României a fost consolidată prin colaborarea cu noi, în vederea acordării de asistență pe marginea legilor care să împiedice țările cu intenții maligne să pună în pericol integritatea și securitatea telecomunicațiilor și integritatea întreprinderilor românești. România nu va mai fi victima țărilor comuniste sau oligarhiilor care încearcă să submineze democrația și nu au niciun pic de respect pentru drepturile omului.
  • Dezvoltarea a numeroase proiecte de infrastructură agrară, inclusiv canale și sisteme de irigații. În prezent, dezvoltăm și noi companii agrare în domeniul prelucrării alimentelor.
  • Mai bine de 400 de companii americane, mari și mici, prezente în România, îi ajută, zi de zi, pe români să ducă o viață mai bună.

„În cele din urmă, voi repeta pentru ultima dată în acest an, nu numai pentru români, să nu uitați niciodată că România și Statele Unite sunt cele mai bune prietene”, mai spune Adrian Zuckerman în mesajul de Anul Nou, informează G4media.ro

Citește și:

O nouă taxă îi așteaptă pe români. Cât trebuie să plătească și prin ce mod se pot recupera banii

Veste bună pentru milioane de români! Anul 2021 vine cu surprize pentru toți cei care au planuri de vacanță

EXCLUSIV Avem dovada! Pe final de 2020, românii s-au trezit cu conturile blocate! Guvernul Cîțu le-a dat o mare lovitură!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Florin Roman, declarație incendiară: ‘PNL se desparte total de ceea ce face domnul ministru Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății într-un mandat plin de bâlbe’

Avatar

Publicat

in

De

Deputatul Florin Roman a declarat că ”Partidul Național Liberal se desparte total de ceea ce face domnul ministru Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății”, care în numai câteva luni petrecute la guvernare a comis gafă după gafă.

„Mai întâi, aș dori să fac o precizare foarte clară. Partidul Național Liberal se desparte total de ceea ce face domnul ministru Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății într-un mandat plin de bâlbe – și spunem asta nu de ieri, de astăzi, câțiva oameni din Partidul Național Liberal, ci de foarte multă vreme.

Dacă e să luăm doar câteva momente, haideți să luăm descentralizarea centrelor de vaccinare și acea harță cu aleșii locali, pentru că le-a dat domnul ministru sarcină să facă centre de vaccinare, dar nu le-a descentralizat și resursele financiare. Haideți să ne amintim de permanentul scandal cu colonelul Gheorghiță, pe campania de vaccinare. Haideți să ne uităm la ceea ce s-a întâmplat, așa cum spuneați dumneavoastră, la «Matei Balș» și din păcate, foarte recent acum, acest ultim episod de la «Foișor»”, a afirmat Florin Roman.

Totuși, spune deputatul PNL, lipsa de paturi ATI este una „acută”.

„Punctual, ca să răspund la întrebarea dumneavoastră, eu cred că singurul adevăr care s-a spus de către cei care gestionează această situație – și aici mă refer la doctorul Arafat și la ministrul Sănătății – a fost că într-adevăr, fiind o acută lipsă de paturi, e nevoie să găsești alte paturi pe ATI, pentru că din păcate sunt foarte multe forme grave”, a adăugat Florin Roman.

Întrebat dacă Raed Arafat și Vlad Voiculescu „au aflat vineri noapte” despre nevoia de paturi ATI, Florin Roman a explicat: „Aici intervine o discuție serioasă. Eu îmi amintesc, dincolo de ceea ce ați spus dumneavoastră, au fost două sau trei declarații publice ale Președintelui României, care făcea apel la cei care se ocupă de gestionarea pandemiei cu Covid, la ministrul Sănătății, la Raed Arafat, domne, măriți numărul de paturi pe ATI întrucât, față de ceea ce s-a întâmplat anul trecut, acum sunt forme mult mai grave, iar oamenii vin ceva mai târziu la spital și din cauza aceasta apar și aceste forme grave”.

„În schimb, ceea ce s-a întâmplat acolo este dezolant pentru orice om sănătos la cap, adică nu poți să faci o evacuare a unor pacienți bolnavi, aflați sub tratament, scoși din operație, noaptea ca hoții, ca să o spunem foarte clar și direct. Dacă știi că ai o problemă de evacuat, îți pregătești din timp, sau dacă nu ești în stare să o faci în timpul zilei, aștepți până a doua zi, pregătești oamenii, vorbești cu ei, pentru că e foarte important să le explici de ce trebuie să facem acest lucru, dar nu faci ceea ce s-a întâmplat. Ceea ce s-a întâmplat este exemplul clasic de `așa nu se face`”, a mai spus deputatul PNL Florin Roman, conform b1.ro.

Vezi și: Se ascute securea războiului între PNL și USR PLUS. Florin Cîţu, despre demiterea lui Vlad Voiculescu după incidentul de la Spitalul Foișor: ‘Aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

USR PLUS îi aruncă ‘cartoful’ fierbinte în brațe lui Florin Cîțu: Se cere trecerea spitalelor MApN, SRI, SIE și MAI în subordinea lui Vlad Voiculescu

Avatar

Publicat

in

De

Liderul deputaților USR-PLUS, Ionuț Moșteanu, a reacționat după declarația de presă a premierului Florin Cîțu. Acesta îi propune prim-ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății și îi sugerează să înceapă cu unitățile medicale ale MApN, SRI, SIE și MAI. 

”Prim ministrul a declarat în seara asta că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Deși foarte multe spitale nu sunt în subordinea Ministerului.

În spiritul reformei la care ne-am angajat împreună îi propun prim ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății și să începem acest demers cu spitalele MAPN, SRI, SIE, MAI. Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenție mai mare față de bolnavi. Nu trebuie să existe români ”speciali” în lupta cu boala. Haideți să facem asta!

Și apoi continuăm cu celelalte, cu spitalele județene ”confiscate” de baronii locali”, a scris Ionuț Moșteanu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend