Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România: ‘Putin e un criminal. El și echipa lui trebuie aduși la Haga și cercetați pentru crime de război’

Publicat

in

Adrian Zuckerman, fost ambasador al Statelor Unite în România, este de părere că Vladimir Putin și echipa sa trebuie aduși în fața Curții Internaționale și cercetați pentru crime de război ca urmare a atrocităților comise de Armata Roșie în Ucrina.

„Cred că se va schimbă poziția Turciei și că o să se rezolve problema. E o problema pentru NATO pentru că trebuie un vot unanim. S-ar putea schimba (procedura – n.r.) pe viitor. Cred că se va rezolva și foarte repede cele două țări vor adera”, a afirmat fostul ambasador al SUA la București,

Întrebat dacă simte că NATO s-a întărit în ultima vreme, ca urmare a conflictului inexplicabil și nejustificat declanșat de Rusia în Ucraina, el a afirmat că există o mare unitate demonstrată deja prin faptul că unele țări ajută Ucraina. „Unele mai mult ca altele. Germania a făcut o schimbare enormă, dramatică, promițând că nu mai cumpără gaz de la ruși. Polonia, România, statele baltice (au ajutat Ucraina – n.r.) … Alte țări ar putea să ajute mai mult„, a spus oficialul american.

Referitor la nota discordantă pe care o face Ungaria, oficialul american a declarat: „Ar fi mai bine dacă ar fi în linie cu restul Europei și să condamne ce face dl. Putin în Ucraina. Putin e un criminal, a spus foarte bine dl Biden asta cu o lună și jumătate în urmă. A distrus orașe întregi. Ungaria face o greșeală că suportă o țară care face asta. În 1994 a fost un acord la Varșovia la care au luat parte și Ucraina și Rusia, în care toate statele participante spuneau că vor respectă integritatea Ucrainei. A fost uitat deoparte (acest lucru, de Rusia – n.r.) când a invadat Crimeea, în 2014, la fel și în urmă cu 3 luni, când a invada Ucraina. Dl. Putin e un criminal. El și echipa lui trebuie aduși la Haga și cercetați pentru crime de război„, a declarat Zuckerman, la Realitatea PLUS.

Vezi și:

Foto și video! Noi dovezi privind masacrul comis de armata lui Vladimir Putin la Bucha!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Se încing spiritele la nivel mondial! SUA, Regatul Unit, Japonia, Australia și Noua Zeelandă încearcă să oprească influența Chinei în Pacific

Publicat

in

De

SUA, Regatul Unit, Japonia, Australia și Noua Zeelandă  au lansat o nouă iniţiativă de strângere a legăturilor cu ţările insulare din Pacific, unde China încearcă să îşi promoveze propria cooperare economică şi în domeniul apărării.

Cele cinci ţări au difuzat o declaraţie comună privind mecanismul „Partners in the Blue Pacific” (Parteneri în Pacificul Albastru) prin se angajează să caute modalităţi mai eficiente de a face faţă „presiunii în creştere asupra ordinii internaţionale libere şi deschise, bazate pe reguli”, transmite Kyodo.

Documentul menţionează domenii posibile de cooperare cu state cum ar fi Fiji, Micronezia şi Tonga, printre care schimbările climatice, transportul, securitatea maritimă, sănătatea şi educaţia.

Statele Unite şi aliaţii lor, inclusiv Japonia, sunt alarmate de încercările Chinei de a-şi spori influenţa în Pacific prin iniţiative cun ar fi pactul de securitate încheiat în aprilie cu Insulele Solomon. Conform acestuia, Beijingul va putea trimite efective de poliţie, militari şi alte categorii de personal înarmat, iar navele chineze vor putea ancora în insule.

Presa australiană a semnalat şi încercări – deocamdată nereuşite – ale Chinei de a convinge alte state insulare din Pacific să semneze acorduri comerciale, de securitate sau de cooperare poliţienească, ori referitoare la pescuit.

De asemenea, China a militarizat avanposturi în Marea Chinei de Sud şi a efectuat de mai multe ori incursiuni în apele japoneze din jurul insulelor Senkaku din Marea Chinei de Est, controlate de Tokyo, dar revendicate de Beijing.

Noua iniţiativă a aliaţilor SUA urmăreşte să ofere rezultate ţărilor vizate şi să creeze legături mai strânse cu Forumul Insulelor din Pacific, ca principal motor al acţiunilor regionale.

Declaraţia comună anunţă intenţia Washingtonului de a-i invita anul acesta pe miniştrii de externe din cele patru state partenere, pentru o evaluare a progreselor, informează agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Volodimir Zelenski: ‘Nu vom lăsa războiul Rusiei să ne distrugă. Și vrem să oprim războiul înainte de a distruge viețile oamenilor în alte state ale Europei, Africii, Asiei, Americii Latine’

Publicat

in

De

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un participanţilor la Festivalul Glastonbury din Marea Britanie pentru sprijin, îndemnându-i să răspândească adevărul despre invazia Rusiei şi să facă presiuni asupra politicienilor pentru a ajuta la restabilirea păcii.

Zelenski, purtând ţinuta militară caracteristică, a atras urale după ce şi-a transmis mesajul preînregistrat de pe două ecrane mari, înainte de concertul trupei Libertines.

Rusia ne-a furat pacea”, a spus el mulţimilor de la Glastonbury.

Nu vom lăsa războiul Rusiei să ne distrugă. Şi vrem să oprim războiul înainte de a distruge vieţile oamenilor în alte state ale Europei, Africii, Asiei, Americii Latine. Toate sunt ameninţate acum.”, a continuat el.

Glastonbury este cea mai mare concentrare de libertate în aceste zile şi vă rog să împărtăşiţi acest sentiment cu toţi cei a căror libertate este atacată”, a spus Zelenski, vorbind în limba engleză.

”Distribuiţi adevărul despre războiul Rusiei. Ajutaţi-i pe ucrainenii care sunt forţaţi să-şi părăsească locuinţele din cauza acestui război. Faceţi presiuni asupra tuturor politicienilor pe care îi cunoaşteţi, pentru a ajuta la reinstaurarea păcii în Ucraina. Timpul este nepreţuit şi fiecare zi se măsoară în vieţi omeneşti”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Cu cât ni se alătură mai mulţi oameni în apărarea libertăţii şi adevărului, cu atât războiul Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia mai repede”, a continuat el.

Demonstraţi că libertatea învinge întotdeauna!”, a încheiat el, potrivit news.ro.

Vezi și:

Volodimir Zelenski a prins ‘curaj’ după ce a Ucraina a primit statutul de țară candidată la Uniunea Europeană: Ucraina nu mai este o țară terță

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend