Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al guvernatorului BNR: ‘Nu o să punem punct inflației în 2023. Problemele energetice sunt atât de grave încât toate planurile lumii privind tranziția energetică s-au blocat’

Publicat

in

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, atrage atenția că anul 2023 va fi unul complicat din punct de vedere economic.

Nu o să punem punct inflației în 2023. Riscurile acestea care sunt peste noi, riscul geopolitic, în primul rând e război la graniță. În al doilea rând, este risc energetic. Problemele energetice sunt atât de grave încât toate planurile lumii privind tranziția energetică s-au blocat și s-au transformat în stopaj energetic.

Cu această inflație conviețuim. Nu avem cum să ne desprindem de ea. Nu avem cum să o lovim altfel de cum o fac alte mari țări; și America (SUA) și Franța și Germania”, a declarat Adrian Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR a mai afirmat că riscul unei recesiuni planează și peste tot în lume la ora actuală.

Banca Națională și-a îndeplinit obiectivul pentru că ea stabilește o rată de politică monetară cu care să lovească inflația fără să producă recesiune, așa cum calculele. Și a reușit trei trimestre. Eu cred că i-a reușit și în trimestrul patru, dar asta o să aflăm abia în februarie 2023”, a menționat consilierul onorific al BNR, conform euronews.ro.

Analist: România ar putea evita recesiunea cu ajutorul banilor din PNRR

Unii analiști economici văd însă sumbru mersul economiei în 2023.

Economiile europene majoritatea vor intra in recesiune, chiar dacă nu va fi una brutală în 2023. Așadar, și România are toate șansele să intre în recesiune.

Ce ne-ar putea salva de la o recesiune dură ar fi să accesăm cât mai mulți bani de la UE prin PNRR sau celelalte programe”, a afirmat Dragoș Cabat, analist economic.

Avertismentele specialiștilor vin în contextul în care Uniunea Europeană s-a confruntat cu un an 2022 agitat. Multe dintre calamităţile care au zguduit UE în 2022 vor fi încă prezente în 2023, a evidențiat platforma media enr.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ANPC a închis o fabrică de mezeluri- Ce au găsit inspectorii

Publicat

in

O fabrică de mezeluri din judeţul Ilfov a fost închisă temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Cnnsumatorilor (ANPC) după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care murdărie şi rugină. De asemenea, au fost date amenzi în valoare de 70.000 de lei, anunță news.ro.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat, miercuri, că echipele de control au verificat mezelăria Matis din localitatea ilfoveană 1 Decembrie.

“Condiţiile de procesare sunt cele pe care le vedeţi în imagini de la zone cu rugină şi vopsea exfoliată până la depozitarea cărnii în zona de acţiune a unor ventilatoare n igienizate. Acolo unde este murdărie şi rugină cu siguranţă suprafaţa respectivă nu poate fi dezinfectata şi întreţinuta corespunzător”, a afirmat Horia Constantinescu.

Astfel, comisarii ANPC au retras de la comercializare patru tone de carne şi au închis temporar unitatea pentru producţie, restaurant şi magazin, până la remedierea deficienţelor.

De asemenea, au fost date amenzi în valoare de 70.000 de lei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

DNSC trage semnalul de alarmă: Unele pagini sau conturi de Facebook compromise sunt folosite de atacatori pentru a propaga tentative de fraudă

Publicat

in

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenţia asupra postărilor sponsorizate de pe Facebook, întrucât unele dintre ele folosesc conturi sau pagini compromise pentru a propaga tentative de fraudă. 

”Atenţie la postările sponsorizate de pe Facebook! Unele pagini sau conturi de Facebook compromise sunt folosite de atacatori pentru a propaga tentative de fraudă”, a transmis, miercuri seară, DNSC.

Specialiştii postează mai multe fotografii cu o astfel de tentativă.

”Aveţi exemplul unei pagini care aparţine unui magazin de biciclete care promovează un articol fals care are ca scop principal promovarea unei false oportunităţi de investiţie, care ar fi fost recomandată de Ion Ţiriac şi alte persoane publice. Articolul foloseşte identiatea vizuală Libertatea, Ştirile Pro TV sau Antena 3”, au mai transmis specialiştii.

Potrivit acestora, odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecţionat către un articol care încearcă să-l convingă să viziteze pagini de phishing.

”Atacatorii vor astfel să convingă potenţiale victime să-şi furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investiţiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt”, avertizează DNSC.

Specialiştii recomandă:

Citiţi şi analizaţi cu atenţie informaţiile culese din mediul online

Evitaţi accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunităţi rapide de îmbogăţire

Nu furnizaţi date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană

Atenţie la corectitudinea gramaticală şi la exprimarea textului în limba română. De multe ori atacatorii folosesc instrumente automate de traducere, care vor genera un text ciudat în exprimare şi plin de greşeli.

Verificaţi întotdeauna pe site-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), la secţiunea „Alerte Investitori – Informări” şi secţiunea „Atenţie la Entităţi Neautorizate!” informaţii referitoare la posibile fonduri care au ca scop înşelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere.

”În cazul în care aţi introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizaţi imediat banca, iar dacă aţi fost păgubit prin această metodă depuneţi o plângere la Poliţie, fizic sau online”, a mai transmis DNSC.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend