Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Adrian Ursu, despre audiera lui Isărescu: ‘Trebuia să adăugăm la această dezbatere și reprezentanții mediului bancar privat’

Publicat

in

Adrian Ursu a vorbit despre audierea guvernatorului BNR de la Parlament, precizând că la audieri trebuiau să mai fie prezenți și reprezentanții mediului bancar privat.

„Pe mine mă bucură momentul. Cred că este de apreciat că sunt la aceeași masă. Trebuia să adăugăm la această dezbatere și reprezentanții mediului bancar privat, pentru a fi eficientă discuția și suficient de lămuritoare pentru cei care privesc”, a spus Adrianb Ursu, informează antena3.ro

Advertisements

Vezi și

Se pun la punct ultimele detalii! Schimbarea uriașă pe care o pregătește Armata Română

Lovitură pentru acești angajați! Vârsta de pensionare va crește

Vești bune pentru acești români! Vor primi încă o pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Klaus Iohannis a promulgat completarea legii semnăturii electronice cu privire la serviciile de certificare calificată

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 39/2020 pentru completarea Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, notează Agerpres.

Legea prevede că serviciile de certificare calificată destinate exclusiv personalului autorizat din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, în scopul îndeplinirii atribuţiilor funcţionale, sunt furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale cu titlu gratuit.

Advertisements

“Serviciile menţionate (…) sunt furnizate, cu titlu gratuit, instituţiilor şi autorităţilor publice din România, astfel cum acestea sunt definite în Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în actul normativ.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

AFACEREA ANULUI: Certificate false care atestă un test ‘negativ’ de covid-19, vândute cu 30-40 de euro la Promachonas

Publicat

in

De

Fără doar și poate, oamenii din întreaga lume au o pasiune din a găsi căi prin care să încalce orice lege. Interdicțiile de circulație impuse în criza coronavirus nasc o nouă afacere ilegală. Documente false care certifică un test negativ cu covid-19 erau vândute, marţi, la punctul de trecerea frontierei din Bulgaria în Grecia Promachonas, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a unei măsuri care prevede obligativitatea acestor documente, la miezul nopţii de marţi spre miercuri, dezvăluie presa greacă, conform News.ro.

Citește și: Viorel Cataramă vine cu DATE OFICIALE: Înformațiile despre morții de coronavirus sperie populația să accepte DICTATURA

Advertisements

Postul de televiziune Meha TV dezvăluie într-un reportaj că inspecţii în zona de frontieră au scos la lumină ”noi afaceri” constând în vânzarea unor certificate false turiştilor care vor să treacă frontiera în Grecia.

Potrivit postului, unii turişti ar fi cumpărat certificate false şi le-ar fi prezentat autorităţilor elene, pentru a evita testarea la Promachona, o plasare în izolare pe o perioadă de 24-36 de ore sau o plasare în carantină pe o perioadă de 14 zile, într-un hotel special, în cazul în care testul se dovedeşte pozitiv.

Aceste certificate false atestă că deţinătorul a fost testat ”negativ” cu covid-19.

Un certificat fals costă între 30 şi 40 de euro.

Potrivit televiziunii, persoane care deţin astfel de certificate – ce nu au fost emise de către laboratoare acreditate – schimbă numele şi alte date esenţiale şi le vând celor care vor să intre în Grecia.

Autorităţile elene sunt la curent cu aceste certificate false şi intenţionează să efectueze teste aleatorii turiştilor, la frontieră.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend