Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Adrian Streinu-Cercel: ‘Dacă nu se folosește masca, în mod constant, în 14 zile vom avea creștere și mai mare’

Avatar

Publicat

in

Profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, atrage atenția cu privire la propagarea virusului: ”De la o persoană infectată, trebuie să ne așteptăm la alte 40 contaminate”

Cât privește virusul și ce ne așteaptă în viitorul apropiat, prof. Streinu-Cercel atrage atenția asupra unor chestiuni care ar trebui să fie știute inclusiv de către jurnaliști dacă vor să nu se contamineze:

“Viteza de circulație a picăturilor de salivă când vorbești fără mască este de 7 metri pe secundă. Când oamenii se ceartă, viteza e și mai mare. Logic, pe cale de consecință, trebuie ca lumea să poarte mască tot timpul. Inclusiv în platoul de televiziune. Mai mult, particulele virale pot persista pe suprafețe până la 60-80 de ore, ceea ce înseamnă că nespălatul pe mâini des, ori de câte ori atingem astfel de suprafețe nedezinfectate înseamnă contaminare și dusul mâinilor la față poate produce infectare.

Repet, ca să înțeleagă toată lumea, din momentul în care ieșim din casă trebuie să purtăm mască, inclusiv la birou. Se umezește, o arunci, apoi iei alta. Angajatorii ar trebui să pună la dispoziție seturi de măști pentru angajați, iar pentru persoanele vulnerabile autoritățile locale trebuie să găsească soluții să le sprijine. Eforturi s-au făcut din partea Guvernului… mesajele au fost corect date, nu putem fi absurzi!

”Dacă nu se folosește masca, în mod constant, în 14 zile vom avea creștere și mai mare. Virusul se transmite în serii de patru zile, de la o persoană infectată la 3-4 alte persoane. Undeva, în 12 zile, de la persoană infectată, trebuie să ne așteptăm la alte 40 contaminate”

Cocktailul cu anticorpi folosit în tratamentul lui Trump dă rezultate foarte bune pe pacienții de la ”Matei Balș”!

O veste bună primită de la managerul institutului, prof. dr. Streinu-Cercel este legată de studiul privind tratamentul cu cocktailul de anticorpi folosit și la tratamentul de COVID -19 pentru președintele SUA, Donald Trump. Institutul Matei Balș din Capitală este singurul din Europa care participă la studiul privind acest tratament.

Prof. dr. Streinu Cercel a declarat  că “acest cocktail se folosește deja pe pacienți, iar rezultatele sunt foarte bune. Aceste rezultate vor fi raportate la final către FDA pentru a fi interpretate si dacă sunt semnificative statistic, vor fi luate în considerare. Până acum, avem un rezultat foarte bun”, conform Gândul.ro.

Citește și:

Veste bună pentru angajați! Cum trebuie să își desfășoare programul de lucru în situația actualei stări de alertă

Scenariu-bombă lansat în spațiul public: Dominic Fritz se pregătește să fie următorul Klaus Iohannis?

Proiectul a fost adoptat! Vești importante pentru toți șoferii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Florin Cîțu, ‘cadou pentru PSD-iști’: Astăzi mă simt generos. De ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021

Avatar

Publicat

in

De

Florin Cîţu a publicat sâmbătă dimineaţă un mesaj pe Facebook menit să tranşeze disputa de la distanţă pe care a avut-o în această săptămână cu PSD, care l-a acuzat că refuză să meargă în Parlament pentru a prezenta propunerea de buget pentru 2021.

De cealaltă parte, referindu-se la aceeaşi lege, PSD acuză guvernul că ascunde bugetulpe 2021, pentru că ar avea intenţia să mărească TVA-ul, dar nu înainte de alegerile parlamentare.

„Un cadou pentru PSD-iști!

Am văzut atât de mult zbucium în tabăra socialistă după mesajul meu de ieri și mi s-a făcut milă.
Știu sigur că nu ar trebui, dar astăzi mă simt generos.
Așadar, care este raspusul la întrebarea „de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021″?

Pentru că este ILEGAL!

Art 35^1
În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul:

Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată;

Asta se întâmplă când trei ani de zile ești preocupat DOAR de furat și de schimbat legile justiției ca să nu mergi la pușcărie pentru că ai furat. Nu ai timp să citești legile modificate tot de oamenii tăi.
Credeți că acum socialiștii vor opri propaganda infectă la adresa mea în legătură cu acest subiect? …”, a scris Cîţu pe pagina sa de Facebook.

În replică, PSD a postat pe pagina de Facebook a partidului un mesaj în care afirmă că aceeaşi lege prevede ca bugetul de stat să fie prezentat dezbaterii Parlamentului până la data de 15 octombrie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Deciziile Guvernului, criticate dur: Lasă lumea să trăiască! Am vândut tot, nu mai avem acces la nimic! Suntem jalnici!

Avatar

Publicat

in

De

Ne sunt îngrădite niște drepturi pentru că de la început s-a greșit. Noi ne-am comportat ca și cum trăim ceva ce nu a mai fost. Domnii care decid ar trebui să mai deschidă câte o carte și să afle că la finalul secolului 13 era noastră a venit un vapor din China de la Genova cu 2 marinari morți și în intervalul de un an a mai rămas 30% din populația Europei. De atunci natura naște ritmic astfel de manifestări

Prostia e următoarea: lumea nu trebuia oprită în loc pentru că aceste lucruri sunt ritmice ca și cutremurile, trebuie luate ca atare. Nu trebuie să ne speriem și să nu mai facem nimic pentru că e sfârșitul lumii, nu e sfârșitul lumii. Din păcate blocajele totale au dus la niște goluri financiare, dezechilibre mondiale. E o enormă prostie și ipocrizie și noi continuăm cu așa ceva. Sunt focare în care sunt concentrate multe cazuri, în rest în Horeca au fost câteva cazuri. De ce nu înțelegem asta?

A opri omenirea, a închide tot… e o formă de ipocrizie. Le-a picat bine multora și din domeniul sanitar, dar mai ales din zonele politice. De ce Dumnezeu te apuci să blochezi un spital întreg… Lasă lumea să trăiască! S-a greșit când s-a oprit lumea pe loc.

Izolând, blocând, amendând, s-au sărit toți caii cu putință
Eu nu sunt afectat deloc de ce se întâmplă acum pentru că am grijă să mă spăl, port mască, am grijă să stau departe de ceilalți și am trecut de 70 de ani. Sunt în grupa de risc. Nu mă opresc din ceea ce am nevoie să fac, dar iau toate măsurile necesare ca să nu mă îmbolnăvesc. Distanțarea socială este o formulare tembelă.

România nu mai are acces la resurse, a trebuit să aducem măști din Turcia, noi de ce nu putem face măști pentru noi? Am vândut tot, nu mai avem acces la nimic! Suntem jalnici!”, a spus Mircea Diaconu, potrivit Antena3. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend