Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Adrian Năstase îi dă o replică acidă lui Mihai Chirica, despre care spune că nu are stofă de mare om politic

Publicat

in

Continuă schimbul de replici între fostul premier Adrian Năstase și primarul Iașiului, după ce Năstase a acuzat că edilul a blocat organizarea la noul muzeu municipal a unei conferințe a Fundatiei Titulescu. Fostul premier spune că reacția lui Chirica este jenantă, că acesta are „vedere scurtă” și că apelează la „gesturi mărunte si nedemne”.

`Am aflat ieri că primarul Chirică „a luat act cu uimire și tristețe de afirmațiile făcute pe blogul personal de fostul președinte al PSD Adrian Năstase cu privire la unele inconveniente suferite în timpul unei vizite la Iași.”

Regret faptul că i-am provocat uimire si tristete lui Mihai Chirică. Pe mine m-a amuzat termenul folosit in comunicatul său, „inconveniente”!

„…afirmația potrivit căreia „primarul Iașului a interzis folosirea sălii muzeului (Muzeul Municipal – n.n.) și i-a interzis directoarei Ichim chiar și participarea la evenimentul de la Cercul Militar” este pur și simplu jenantă. Muzeul Municipal nu a primit nicio adresă de la Adrian Năstase ori de la Fundația Titulescu nici privind utilizarea vreunei săli a instituției, nici despre vreo eventuală intenție de a dona o serie de gravuri și litografii. Mai mult, potrivit Codului Administrativ, donațiile trebuie să respecte anumite proceduri legale, prima dintre acestea fiind un act de donație care să cuprindă lista obiectelor și valoarea acestora”

Nu afirmatia este „jenantă” ci decizia pe care a luat-o Mihai Chirică. Evenimentul ce trebuia să aibă loc la Muzeul Municipal, din subordinea primăriei, a fost organizat printr-un dialog intre curatorul expozitiei si reprezentantii Fundatiei cu doamna Aurica Ichim. După interzicerea de utilizare a spatiului muzeului, pentru a salva situatia, doamna Ichim a trimis o adresă la Cercul Militar pentru organizarea evenimentului acolo. Impreună cu criticul de artă care a selectat lucrările, am intocmit actul de donatie pe care l-am adus la Iasi si el trebuia semnat de directoarea muzeului, urmand a fi autentificat la notariat. Cunosc bine procedura, intrucât am donat numeroase lucrări altor muzee!

„Dincolo de aceasta, – se spune in comunicat – subliniem faptul că primarul Municipiului Iași nu se coboară la astfel de gesturi mărunte și nedemne față de un fost demnitar, cu atât mai mult dacă ar fi fost vorba de îmbogățirea patrimoniului cultural al muzeului și al Iașului, în general. Dimpotrivă, primarul Municipiului Iași susține activitatea de îmbogățire a colecțiilor Muzeului Municipal.”

Iesenii sunt cei care vor judeca dacă Mihai Chirică s-a coborât „la astfel de gesturi mărunte si nedemne”. Eu personal cred că da.

„În aceste condiții, considerăm că afirmațiile lui Adrian Năstase sunt bazate pe frustrări și interpretări subiective, lucru regretabil la o persoană cu o solidă pregătire intelectuală.

În fine, cu privire la viziunile și opțiunile politice ale lui Adrian Năstase, e imposibil de știut la care „înaintași” se referă acesta, dar opiniile sale îl privesc în totalitate și nu fac obiectul interesului nici al primarului și credem că nici al ieșenilor, în general.”

Comentariile mele s-au bazat pe fapte. Am trecut de perioada frustrărilor personale. E adevarat consemnez „cu uimire si tristete” episoade de trădări politice si lipsă de elegantă in viata publică. In ceea priveste „înaintasii”, aveam in vedere marii oameni politici ai Moldovei care au construit România modernă. Pare că Mihai Chirică are vederea mult mai scurtă …

Rămâne asa cum am vorbit, astept alegerile locale viitoare, sperând că iesenii vor alege ca primar o persoană capabilă să facă diferenta dintre actele politice si cele de cultură”, a scris Năstase pe blogul personal.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

FACEBOOK poate lua o măsură RADICALĂ: Ar putea INTERZICE publicitatea politică înaintea alegerilor prezidenţiale americane

Publicat

in

De

Facebook analizează dacă să interzică publicitatea politică pe platforma sa de socializare, în Statele Unite, înainte de alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie, potrivit unor surse citate vineri de Bloomberg, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Deocamdată doar se discută posibilitatea de a interzice publicitatea politică şi nu a fost luată încă o decizie.

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că Facebook nu comentează informaţia.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Facebook a fost criticată pentru politica sa de a excepta publicitatea politică de verificarea faptelor afirmate. Anul trecut, Twitter a interzis reclamele politice, dar Facebook a afirmat că nu vrea să îngrădească discursul politic.

Campaniile preşedintelui Donald Trump şi candidatului democrat Joe Biden nu au răspuns imediat solicitărilor de comantarii.

Luna trecută, campania Biden a publicat o scrisoare deschisă adresată directorului general al Facebook Mark Zuckerberg, în care a cerut companiei să verifice faptele prezentate în reclamele politice, în cele două săptămâni de dinaintea alegerilor.

Într-o postare făcută vineri pe Twitter, directorul pentru sectorul digital al campaniei Biden, Rob Flaherty, s-a referit la problema dezinformării prin intermediul conţinutului neplătit de pe site.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

”Trebuie să reamintesc că problemele Facebook sunt în proporţie de 80% legate de conţinutul neplătit şi tot ceea ce fac în privinţa conţinutului plătit este o tentativă de a distrage atenţia”, a scris Flaherty pe Twitter.

Peste 900 de advertiseri s-au înscris într-un boicot împotriva Facebook organizat de organizaţii pentru protejarea drepturilor civile, pentru a presa compania să ia măsuri concrete pentru a bloca răspândirea urii şi a dezinformării, în urma morţii afro-americanului George Floyd în timp ce se afla în custodia poliţiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Atenție, călători! Poliția Capitalei dă amenzi în mijloacele de transport în comun

Publicat

in

De

Poliția Capitalei a anunțat că în ultima săptămână, împreună cu polițiștii locali, a aplicat peste 1.100 de amenzi pentru nerespectarea regulilor de protecție în mijloacele de transport în comun.

Citește și: Raluca Turcan scapă porumbelul: prioritatea noastră este organizarea alegerilor

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a anunțat că a continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecție împotriva infectării cu COVID-19 în mijloacele de transport în comun, informează Mediafax.

Amenzile aplicate într-o săptămână ajung la aproape 160.000 de lei.

„Pe parcursul celor 7 zile, în urma verificărilor efectuate, în care au fost implicați și reprezentanți ai Poliției Locale, au fost constatate și aplicate 1.127 sancțiuni contravenționale, în valoare de 158.200 lei”, a anunțat Poliția Capitalei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend