Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Adrian Năstase, cartonaș ROȘU pentru Marcel Ciolacu, după interviul cu Dan Tapalagă: Prietenul Monicăi Macovei l-a atras în capcane

Publicat

in

Adrian Năstase, fost lider PSD și premier al României, critică decizia lui Marcel Ciolacu de a se lăsa intervievat de Dan Tapalagă. Năstase spune că jurnalistul l-a atras pe liderul PSD în capcane care ulterior au fost amplificate în alte zone media. Pe blogul său, Năstase face o analiză a interviului.

“Marcel Ciolacu doreste să explice noul drum pe care merge PSD. In acest scop, l-a invitat pe Dan Tăpălagă să-i acorde un interviu. Probabil că nu a inteles că prietenul apropiat al Monicăi Macovei nu face altceva decât să-i intindă capcane ce vor fi amplificate ulterior in alte zone media.

Citește și: Noi MĂRTURII despre crimele de la spitalul din Sibiu: Angajații ATI mizau pe internații fără aparținător

Să ne uităm la fragmentul de mai jos. In chestiunea votului pentru persoanele LGBTIQ, pozitia lui Ciolacu apare a fi duplicitară, lipsită de claritate, subordonată grupului socialist de la Bruxelles, unde europarlamentarii PSD, cu o conducere ezitantă, isi menajează interese personale in interiorul Parlamentului european.

„Dan Tăpălagă: Parlamentul European a votat, joi după-amiază, cu 492 de voturi pentru, 141 împotrivă și 46 de abțineri, o propunere de rezoluție prin care declară Uniunea Europeană drept „zonă de libertate pentru persoanele LGBTIQ”.

Marcel Ciolacu: Pentru toate minoritățile, nu în special pentru…

Dan Tăpălagă. Da. Da. Grupul europarlamentarilor PSD a votat pentru, la fel Renew, românii din PPE majoritatea împotriva sau abțineri. Dar în țară PSD nu s-a remarcat ca mare susținător al minorităților sexuale, ci mai degrabă al familiei tradiționale.

Marcel Ciolacu: Și nici nu este. Suntem o țară creștină și fiecare țară are dreptul la tradițiile sale și specificul țării…

Dan Tăpălagă: Deci susțineți minoritățile sexuale la Bruxelles și familia tradițională în țară?

Marcel Ciolacu: N-am spus acest lucru, dacă mă lăsați chiar o să detaliez. Când faci parte dintr-o familie europeană, dacă grupul respectiv a luat o anumită decizie, cred că este corect să respecți decizia și să votezi în consecință.

Dan Tăpălagă: Nu. Aveți posibilitatea abținerii sau a votului împotrivă. Nu aveți obligația să votați la fel ca grupul dvs.

Marcel Ciolacu: Este vorba de respectul grupului din care faci parte.

Dan Tăpălagă: Trebuie să respectați valorile în care credeți.

Marcel Ciolacu: Este o rezoluție care privește întreaga Europă. Nu este o lege care se impune în interiorul României. Vă repet, eu respect tradițiile și specificul României. România este o țară creștină și, mai explicit, eu nu sunt de acord cu căsătoriile între persoane de același sex.

Dan Tăpălagă: Dar nu s-a pus problema în România niciodată.

Marcel Ciolacu: V-am spus să fiu foarte bine înțeles.

Dan Tăpălagă: Dar nu s-a pus problema asta. Sunteți împotriva a ceva ce n-a fost discutat în România.

Marcel Ciolacu: Poate urmează să se discute acest lucru.

Dan Tăpălagă: Bun, cu uniunea consensuală sunteți de acord? Cu parteneriatul civil?

Marcel Ciolacu: Vom vedea la timpul respectiv. Cred că așa cum este România în acest moment este suficient.

Dan Tăpălagă: Deci nici partenriat civil nu susțineți.

Marcel Ciolacu: În acest moment categoric nu.

Dan Tăpălagă: Păi și atunci ce faceți cu votul din Parlamentul European?

Marcel Ciolacu: Este o rezoluție deschisă, presupun că nu e o obligație.

Dan Tăpălagă: Stați așa că nu mai înțeleg. Deci europarlamentarii PSD votează…

Marcel Ciolacu: Europa nu poate obliga un stat într-un anumit sens. Rezoluția respectivă nu este…Dacă Europa ar fi dorit să oblige ar fi dat o directivă, nu o rezoluție generică.

Dan Tăpălagă: Iar PSD prin europarlamentarii lui, la Bruxelles, a spus așa: suntem de acord cu susținerea minorităților sexuale între alte minorități.

Marcel Ciolacu: Toate minoritățile.

Dan Tăpălagă: Cum vă exprimați această susținere în țară? Nu înțeleg.

Marcel Ciolacu: În acel pachet erau toate minoritățile, da? Eu nu pot să le cer colegilor mei să voteze împotrivă la ceea ce s-a discutat în grupul socialist. Aceea a fost hotărârea, eu v-am spus ce hotărâre am eu în interiorul României.

Dan Tăpălagă: Dar realizați că nu se mai înțelege mare lucru. Una votează PSD în afara țării, la Bruxelles, și cu totul altceva spuneți în țară.

Marcel Ciolacu: Doriți să insistați pe acea decizie…

Dan Tăpălagă: Este o decizie importantă, care vă definește ideologic.

Marcel Ciolacu: Acea decizie la Bruxelles nu a fost o directivă. Repet, ceea ce s-a votat la Bruxelles a fost o rezoluție generică. Nu a fost o directivă de aplicare pe teritoriul României. Este normal să respectăm minoritățile și drepturile lor, dar asta nu înseamnă că mă obligi pe mine …sau anumite minorități să aibă drepturi mai multe decât…da? Sunt teme sociale, salariul minim european, egalitatea între bărbați și femei, natalitatea, sunt teme tot social-democrate.

Dan Tăpălagă: Doar că atunci când se discută despre valorile europene susținute de PSD spuneți așa: nu susținem căsătoria între persoane de același sex, nu suntem de acord cu parteneriatul civil, dar la Bruxelles votați altceva, pentru rezoluția ”Europa, zonă de libertate pentru persoanele LGBT”.

Marcel Ciolacu: În interiorul grupului partidului social-democrat, acum câțiva ani, s-a luat o decizie că susținem pensiile speciale, sau indemnizațiile speciale la Parlamentari. Eu, Marcel Ciolacu, la sfârșitul mandatului mi-am dat demisia de două ori ca să nu am această indemnizație specială. La vot am respectat decizia grupului. Când am devenit și președinte al partidului, am depus un proiect și am susținut eliminarea lor. Același lucru se întâmplă și acum. Când s-a luat o decizie e normal, respecți decizia. Pentru că nu suntem fiecare de capul lui. Ne raportăm și la bunele și la relele când faci parte dintr-un partid sau dintr-o familie internațională.

Dan Tăpălagă: Ce spuneți dvs acum sună cam așa, domnule Ciolacu. Să-mi ziceți dacă am înțeles corect: domnule, noi am votat acolo fără să credem în chestiile alea, în mod ipocrit. În țară zicem altceva.

Marcel Ciolacu: Nu este ipocrit. Ai votat respectând o decizie. Și v-am dat un exemplu clar.

Dan Tăpălagă: Dar fără să crezi în ce scrie acolo.

Marcel Ciolacu: Am votat pentru indemnizații, că așa a hotrărât partidul. Ce am făcut eu individual, când nu eram președintele partidului, mi-am dat demisia, pentru că eu nu cred că era bine ca eu să am indemnizație specială iar când am fost și președintele partidului am propus un proiect de lege care a scos indemnizațiile de la parlamentari. Există o logică în tot ce vă explic.

Dan Tăpălagă: Nu am lămurit-o pe asta cu votul pentru UE, zonă de libertate pentru persoanele LGBT, dar nu ne cantonăm în acest subiect. Mergem mai departe”.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Ministerul Sănătății alocă aproape 14 milioane de lei pentru tichete valorice de vaccinare: sunt disponibile de săptămâna viitoare

Publicat

in

De

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că vineri au fost alocaţi 13,8 milioane de lei pentru achiziţionarea de noi tichete valorice oferite în centrele de vaccinare celor imunizaţi cu schemă completă, informează Agerpres.

“Vă anunţ că astăzi s-a distribuit o sumă de 13,8 milioane de lei pentru achiziţionarea de noi tichete pentru centrele de vaccinare. Această distribuire a avut loc la Ministerul Sănătăţii către direcţiile de sănătate publică, care vor face procedura simplificată de achiziţie publică, astfel încât săptămâna viitoare aceste tichete să fie disponibile în centrele de vaccinare”, a afirmat ministrul, prezent la deschiderea “Maratonului vaccinării pentru viaţă”.

Potrivit acestuia, vor mai fi alocate şi alte sume de bani, astfel încât cei vaccinaţi cu schemă completă să poată beneficia de aceste tichete.

“Dacă sunt necesare noi sume, am avut deja o discuţie la nivel guvernamental să găsim resurse financiare pentru suplimentarea sumelor, astfel încât aceste tichete, care conform legii se acordă pentru cei care sunt vaccinaţi cu schemă completă, să poată fi asigurate în continuare”, a mai spus Cseke Attila.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

DERAPAJ | Judecătorul Cristi Danileț desconsideră Constituția: ‘E tot ce trebuie să vă intereseze’

Publicat

in

De

Înainte de a începe să-și exercite funcția, judecătorii și procurorii depun următorul jurământ: „Jur să respect Constituția și legile țării, să apăr drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuțiile cu onoare, conștiință și fără părtinire. Așa să-mi ajute Dumnezeu!””

Constituția și legile țării nu par să aibă aceeași importantă precum legislația secundară pentru judecătorul Cristi Danileț. Referindu-se la hotărârea de guvern care introduce noile restricții și măsuri pentru combaterea pandemiei, judecătorul afirmă că nu ar trebui să ne intereseze dacă măsurile sunt constituționale.

content-image

Ignorând nevoia respectării ordinii de drept, chiar și în situația de criză sanitară, judecătorul Danileț desconsideră și dreptul cetățenilor de a fi preocupați de respectarea propriilor drepturi și de a se adresa justiției în cazul în care consideră că aceastea le-au fost încălcate.

Potrivit legii, judecătorii și procurorii sunt datori să se abțină de la orice acte sau fapte de natura să compromită demnitatea lor în profesie și în societate. Chiar dacă este judecător de penal, nu de contencios-administrativ și, astfel, nu va ajunge să judece eventuale probleme legale de restricțiile din pandemie, afirmații care nesocotesc nevoia de respectare a Constituției au capacitatea de a compromite demnitatea pofesională.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend