Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Adrian Miuțescu va fi percheziționat – Parlamentul a aprobat cererea DNA

Publicat

in

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei deputatului Adrian Miuţescu

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a votat cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei deputatului Adrian Miuţescu.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Adrian Miuţescu, președinte al Organizației Județene PNL Argeș și deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Vicepremierul Ucrainei, Olha Stefanishyna: ‘Decizia de a declara Rusia stat terorist, printre puținele instrumente legale pentru a crește prețul acestui război pentru Rusia’

Publicat

in

De

Recunoașterea Rusiei ca stat terorist ar fi primul pas prin care aceasta poate fi trasă la răspundere pentru crimele și teroarea în masă comise în Ucraina – a declarat vicepremierul Ucrainei pentru integrare europeană și euro-atlantică, Olga Stefanishyna. Ea a spus că recenta vizită în Statele Unite a soției președintelui Zelenski ar putea grăbi o asemenea decizie.

Vicepremierul Ucrainei pentru integrare europeană și euro-atlantică, Olga Stefanishyna, e de părere că decizia de a declara Rusia ca stat terorist ar fi unul dintre puținele instrumente legale care poate fi folosit împotriva Federației. În plus, ar avea efecte imediate.

Olga Stefanishyna: „E vorba de riscuri financiare imense pentru afacerile Rusiei, inclusiv cele cu gazele naturale și petrolul”

„Acesta este un instrument care ar avea un efect imediat odată ce decizia ar fi luată. La fel și repercusiunile ar fi imediate. E vorba de riscuri financiare imense pentru afacerile Rusiei, inclusiv cele cu gazele naturale și petrolul, văzute în mod tradițional ca un instrument în războiul desfășurat de Rusia.

Deci, este mult mai mult decât o sancțiune care ar viza o anumită țintă, sau un anumit individ, sau o afacere. Este o abordare generală care vizează o țară întreagă și afectează multe afaceri”, a spus Olga Stefanishyna la Europa FM.

Potrivit vicepremierului Ucrainei, Olga Stefanishyna, Congresul Statelor Unite lucrează la documentul prin care Rusia ar putea fi recunoscută ca stat terorist.

Olga Stefanishyna: „Decizia de a declara Rusia stat terorist, printre puținele instrumente legale pentru a crește prețul acestui război pentru Rusia”

„Aceasta este o decizie suverană ce aparține Statelor Unite, dar am informații potrivit cărora Congresul lucrează la această decizie, mai ales în urma vizitei recente a Olenei Zelenskaia în Statele Unite, dar și a unei discuții ce a urmat după această vizită în favoarea unei astfel de decizii.

Cred că decizia de a declara Rusia ca fiind un stat terorist este unul dintre puținele instrumente legale încă disponibile pentru a crește prețul acestui război pentru Federația Rusă. Tocmai din acest motiv decizia trebuie luată”, a mai explicat la Europa FM vicepremierul Ucrainei pentru integrare europeană și euro-atlantică, Olga Stefanishyna.

Recent, Președintele Volodimir Zelenski a declarat că recunoaşterea Rusiei ca stat terorist nu trebuie să fie un gest politic, ci trebuie făcută ca apărare eficientă a lumii libere, conform europafm.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Profesorul Petrișor Peiu: ‘Aici este marea noastră problemă. Suntem campioni în UE. Inflația industrială anualizată sau creșterea prețurilor producției industriale este de 61% în România’

Publicat

in

De

Petrișor Peiu, doctor al Universității Politehnica din București (1996), fost consilier al premierului Radu Vasile și al premierului Adrian Nastase, a oferit mai multe informații de-a dreptul surprinzătoare privind inflația instrustrială din România. Cifrele sunt uriașe.

Petrişor Peiu: În ceea ce priveşte inflaţia industrială, aici este marea noastră problemă. Suntem campioni în UE. Inflaţia industrială anualizată sau creşterea prețurilor producţiei industriale este de 61% în România.

Bogdan Chirieac: Nu pot să cred!

Petrișor Peiu: Următorii după noi sunt Danemarca – 55%, Ungaria – 47%. Media europeană este de 36%. Polonia este la 33%. Media creşterii prețurilor produselor la poarta fabricii este de 61%. (…) Media asta este compusă dintr-o creștere imensă la producţia de energie electrică termică şi gaze naturale. 145% – iunie 2022 – faţă de iunie 2021. 145%! De exemplu, în industria alimentară suntem undeva aproape de 30% creştere. În industria extractivă – 117%. Când facem o medie ponderată, ajungem la acest 61%. În industria auto, prețurile au crescut cu vreo 28%, în România.

Bogdan Chirieac: Aproape o treime. Este mult!

Petirșor Peiu: La fel, datele publicate specific pe industria auto arată că a început stagnarea vânzărilor. Luna iunie este prima lună în care nu au mai crescut vânzările, nici la second-hand, nici la maşini noi. Această inflaţie industrială determină o lipsă de competitivitate a firmelor noastre, că dacă am o creştere a prețurilor la energie, să zic, de 60%, iar polonezii doar de 30%, nu mai trebuie să ne întrebăm de ce merele alea poloneze sunt mai ieftine.

Inflația se va ridica la niveluri ”astronomice” în anul următor, forțând Banca Angliei să majoreze ratele dobânzilor mai mult decât se aștepta anterior, potrivit unui important grup de analiză, citat de TheGuardian. Avertismentul din Marea Britanie vine fix în momentul în care și-n România se discută despre asta. 

Recesiune prelungită

Institutul Național de Cercetări Economice și Sociale (National Institute of Economic and Social Research – NIESR n.r.) a prognozat, de asemenea, o recesiune lungă care va dura și anul viitor și va afecta milioane de gospodării dintre cele mai vulnerabile, în special în zonele cele mai sărace ale țării.

NIESR a spus că prețul gazului crește, iar creșterea costului alimentelor ar duce inflația la 11% înainte de sfârșitul anului.  Stephen Millard, directorul adjunct al Institutului, a declarat că economia Marii Britanii se va contracta timp de trei trimestre consecutive, scăzând cu 1% până în primăvara anului viitor.

Guvernul se confruntă cu solicitări de a interveni cu sprijin suplimentar pentru familiile în dificultate, în timp ce NIERS avertizează că veniturile medii vor scădea cu un record de 2,5% în acest an, lăsând milioane de familii să trăiască din economii sau credite scumpe și asta doar pentru a plăti costurile esențiale de încălzire și alimentele, în iarna care urmează.

Este de așteptat că numărul de gospodării fără economii să se dubleze până la 5,3 milioane, la nivelul anului 2024. Familiile din nord-est, care se bazează foarte mult pe locurile de muncă din sectorul public, sunt cele mai predispuse să vadă că economiile lor dispar pe necesitățile de zi cu zi.

Raportul a prezentat o imagine mai sumbră decât majoritatea previziunilor privind economia Regatului Unit, care au avut tendința de a minimiza probabilitatea unei perioade lungi de contracție. Oficialii Băncii Angliei își vor da verdictul asupra stării economiei joi, când comitetul de politică monetară (MPC) al băncii centrale va lua cea mai recentă decizie privind ratele dobânzilor și va publica revizuirea trimestrială, conform dcnews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend