Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Adrian Miuţescu, liderul PNL Argeş: „Aţi pierdut contactul cu realitatea românească, domnilor PSD-işti!”

Publicat

in

Apariţia lui Darius Vâlcov la o televiziune a generat valuri de amuzament în rândul publicului. Aşa-zisa „eminenţă cenuşie” a PSD a înşirat gogoaşă după gogoaşă în ideea că românii, ridicând capul din sărăcie, au să-l creadă.

Glumele că vom depăşi Finlanda, că vom construi canalul Dunăre-Bucureşti, că va începe construirea a trei tronsoane de autostradă şi că toate pensiile din România se vor dubla au fost de natură să stimuleze ironia tuturor analiştilor politici, cei mai mulţi concluzionând că PSD este complet rupt de realitate.

Cât priveşte autostrada Piteşti-Sibiu, Vâlcov nu a şoptit niciun cuvinţel. Acesta a spus, în schimb, că în Făgăraş, la Arefu, vor fi construiţi 175 de km de pârtie de ski. Iată o altă gogoaşă, dat fiind că noi, argeşenii, ştim bine cât de complicate sunt lucrurile la Molivişu şi din ce cauză au fost întrerupte lucrările.

Preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, a comentat:

„Această apariţie la TV a lui Darius Vâlcov este comică şi, totodată, dramatică pentru toţi românii. Autorul programului de guvernare pare venit dintr-o altă lume care nu are nimic în comun cu realitatea. Cineva trebuie să-i aducă cu picioarele pe pământ pe aceşti PSD-işti care fac glume proaste legate de dublarea pensiilor, de construirea a sute de km de autostradă şi a sute de pârtii de ski sau chiar de aministia fiscală a celor care nu şi-au plătit dările şi să le spună că există şcoli fără toalete şi gospodării rurale fără canalizare şi electricitate! Aţi cam pierdut contactul cu realitatea românească, domnilor PSD-işti!”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Rezultate ‘încurajatoare’! Pacienții cu forme ușoare de COVID-19 ar putea dobândi imunitate

Publicat

in

De

”O amplă majoritate” a pacienţilor afectaţi de o formă minoră de COVID-19 dezvoltă anticorpi, care i-ar putea apoi imuniza ”timp de mai multe săptămâni” împotriva acestei boli, potrivit unui studiu realizat de Institutul Pasteur şi Spitalul Universitar din Strasbourg, informează AFP.

Aceste rezultate sunt ”încurajatoare” în măsura în care până în prezent nu se cunosc suficiente informaţii în ceea ce priveşte mecanismele imunitare împotriva noului coronavirus în special la persoanele afectate de forme uşoare ale bolii, scrie agerpres.ro.

”Ştiam că persoanele care suferă forme severe ale bolii dezvoltă anticorpi în primele 15 zile de la debutul simptomelor. Ştim acum că acest lucru este adevărat şi pentru cei care fac forme minore, chiar dacă nivelurile de anticorpi sunt probabil mai slabe”, a explicat într-un comunicat unul dintre autorii studiului, Arnaud Fontanet, responsabil în cadrul departamentului de Sănătate globală al Institutului Pasteur.

”Studiul nostru demonstrează că nivelurile de anticorpi sunt, în cele mai multe dintre cazuri, compatibile cu o protecţie împotriva unei noi infectări cu SRAS-CoV-2, cel puţin până la 40 de zile după debutul simptomelor”, a adăugat Olivier Schwartz, conducătorul departamentului Virusuri şi imunitate din cadrul Institutului Pasteur.

Potrivit lui, ”obiectivul este în momentul de faţă evaluarea pe termen lung a persistenţei răspunsului anticorpilor şi a capacităţii acestuia de neutralizare” a virusului.

Studiul, ale cărui rezultate au fost publicate sămbătă şi care au fost date marţi publicităţii de Institutul Pasteur, a fost realizat pe 160 de pacienţi membri ai personalului medical din două unităţi ale unor spitale universitare din Strasbourg. Toţi participanţii au prezentat forme minore de COVID-19.

Testele serologice (care vizează detectarea ulterioară a semnelor unei infecţii din trecut) au arătat că marea majoritate a acestor persoane (153 sau 159 din 160 în funcţie de tipul testului) a dezvoltat anticorpi în primele 15 zile care au urmat infectării.

Un alt test a fost utilizat pentru a determina dacă aceşti anticorpi au totuşi capacitatea de a neutraliza virusul.

Rezultatul: 28 de zile de la debutul simptomelor, 98% dintre pacienţi dezvoltaseră astfel de ”anticorpi neutralizanţi”.

”Aceste rezultate sunt în acelaşi timp o veste bună pentru viitoarele strategii în domeniul vaccinurilor”, a subliniat Samira Fafi-Kremer, şefa serviciului de virologie al Spitalului Universitar din Strasbourg şi autoare principală a studiului.

Vezi și:Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Moțiunea simplă împotriva lui Marcel Vela, adoptată de Senat

Publicat

in

De

Moţiunea simplă intitulată „Democraţia românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, depusă de parlamentarii social-democraţi împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, a fost adoptată de Senat.

Senatorii au dat 65 „pentru”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend