Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Admitere la Academia de Studii Economice din București – septembrie 2019 – la programele de studii universitare de licență, masterat, doctorat.

Publicat

in

Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România, conform celui mai apreciat clasament – Top Shanghai 2019, este o universitate competitivă, dinamică, responsabilă și implicată în mediul economico-social, având cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii autohtone. Studenții ASE au un viitor sigur, peste 80% dintre absolvenții săi se angajează în mai puțin de 3 luni de la terminarea facultății.

ASE oferă 24 de programe universitare de licenţă la învăţământul cu frecvenţă, care pot fi urmate în limbile română, engleză, franceză sau germană și 9 programe la învățământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Înscrierile pentru admiterea la programele universitare de licenţă au loc în perioada 9 – 11 septembrie.

Advertisements

Admiterea se desfășoară prin concurs, bazat pe:

• media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat -70% şi media anilor de studii – 30%.

Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ cu frecvență este de 120 de lei (include două opțiuni), iar taxa pentru fiecare opțiune suplimentară este de 40 de lei. Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ la distanță și cu frecvență redusă este de 145 de lei, indiferent de numărul opțiunilor.

Pentru anul universitar 2019 – 2020, taxa anuală de școlarizare la învățământul cu frecvență este de 4.000 de lei, iar pentru învățământul la distanță și cu frecvență redusă este de 3.500 de lei. Statutul de student finanțat de la buget sau cu taxă se actualizează după primul semestru al anului I și apoi anual, în funcție de performanțele universitare.

Pentru admiterea la programele universitare de MASTERAT, ASE scoate la concurs 1.201 locuri, dintre care 14 locuri la buget. ASE oferă 61 de programe universitare de masterat, care pot fi urmate în limbile română, engleză, franceză sau germană.

Înscrierile pentru admiterea la programele universitare de masterat au loc în perioada 9- 11 septembrie.

Admiterea la masterat se face prin concurs, candidații fiind ierarhizați în funcție de media de admitere, calculată ca medie ponderată între:

• rezultatele obținute la testul grilă/interviul de specialitate – 40% și

• media examenului de finalizare a studiilor universitare de licență – 60%.

Pentru programele cu predare în limbi străine, se susține o probă de competență lingvistică tip interviu notată cu calificativul admis/respins.

Taxa de înscriere la programele universitare de masterat este de 250 de lei indiferent de numărul opțiunilor.

Pentru anul universitar 2019 – 2020, la programele de masterat taxa anuală de școlarizare este de 5.000 de lei.

Academia de Studii Economice din București oferă două programe MBA: MBA Româno-Canadian (acreditare MEN-ARACIS și recunoaștere CEEMAN – Central and East European Management Development Association) și MBA Româno-Francez INDE (acreditare MEN-ARACIS și AMBA – Association of MBAs). Ambele programe MBA sunt cu predare în limba engleză. Desfășurarea admiterii la aceste programe are condiții speciale, care pot fi consultate pe paginile http://www.canadian-mba.ro/ și respectiv http://www.inde.ro/.
Academia de Studii Economice din București organizază sesiune de admitere în perioada 10-11 septembrie pentru programele universitare de DOCTORAT. Concursul de admitere la doctorat constă în două probe: testul de competenţă lingvistică şi examenul de specialitate.

Fii student la ASE!

ASE oferă anual aproape 3.400 de burse:

• burse de performanță – între 1.000 și 1.400 lei/lună;

• burse de merit – 700 lei/lună;

• burse sociale – 580 lei/lună;

• ajutor social ocazional – 580 lei/semestru.

Poți pleca la bursă în străinătate cu una dintre cele peste 500 de burse Erasmus, chiar după primul an de facultate.

Campus universitar:

• Întregul campus universitar are o poziție excelentă pe harta capitalei – cursurile și seminariile se desfășoară în cele 7 clădiri din centrul Bucureștiului;

• Beneficiezi de peste 3.500 de calculatoare pentru studenți, precum și de 10 săli de lectură cu 400.000 de volume în bibliotecă;

• Poți opta pentru unul din cele peste 5.000 de locuri în cele 12 cămine ASE, toate situate în zone centrale ale orașului;

• Poți savura o mâncare mereu variată, proaspată și gustoasă, la prețuri studențești, la Cantina Moxa și Cantina restaurant Cihoschi.

• Te menții în formă în săli de sport ultramoderne (aerobic, fitness, baschet, fotbal, volei etc.).

• Beneficiezi de cabinete medicale și stomatologice.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ca urmare a restricțiilor impuse, Tarom suspendă operarea zborurilor către/dinspre Austria, în perioada 16 iulie-31 iulie

Publicat

in

De

Ca urmare a restricțiilor impuse, Tarom suspendă operarea zborurilor către/dinspre Austria, în perioada 16 iulie – 31 iulie 2020 inclusiv, anunță compania aeriană, potrivit MEDIAFAX.

Începând cu data de 16 iulie, Austria interzice zborurile regulate directe din România, dar și din alte mouă state. Biletele pot fi reprogramate pentru date viitoare de călătorie, fără taxe de modificare sau pot fi rambursate, precizează Tarom.

Advertisements

Citește și: Vârsta de pensionare are parte de modificări! Cine sunt cei care vor beneficia de noile reguli .

Modificările se pot face în 12 luni de la data emiterii biletelor.

„Menționăm faptul că de la aceste restricții sunt exceptate anumite categorii de curse aeriene: cele considerate în interesul Republicii Austriece, precum şi cele care transportă mărfuri (curse cargo), bolnavii, cetăţeni austrieci repatriaţi, personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură și zborurile de repatriere (chartere speciale)”, mai precizează compania.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Preşedintele României a promulgat legea care prevede că autorităţile desfăşoară anual campanii de informare pentru combaterea ambroziei

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care prevede că autorităţile publice locale şi ministerele de resort desfăşoară anual campanii de informare în media, online şi în formă scrisă pentru combaterea ambroziei, relatează Agerpres.

Citește și: Justiția română a dat o nouă decizie controversată: un șofer băut cu permisul expirat a fugit cu autoturismul de polițiști; a primit doar control judiciar

Advertisements

Legea vizează, potrivit expunerii de motive, creşterea gradului de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la pericolul pe care îl reprezintă această plantă pentru sănătate, în scopul îmbunătăţirii soluţiilor legislative actuale.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor stabilesc şi actualizează, ori de câte ori este necesar, procedura de distrugere a buruienii ambrozia, măsurile ce se impun pentru limitarea ariei de extindere a acestei specii invazive şi metodele de îndepărtare şi eradicare a acestei plante.

În vederea promovării soluţiilor corespunzătoare pentru combaterea ambroziei, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Sănătăţii şi autorităţile administraţiei publice locale desfăşoară anual, în special în perioada de vegetaţie a buruienii ambrozia, campanii de informare şi conştientizare în media, online şi în formă scrisă, se arată în actul normativ.

Legea mai prevede majorarea sancţiunilor minime în cazul nerespectării prevederilor legate de combaterea acestei buruieni.

Astfel, constituie contravenţie nerespectarea prevederilor din avertisment de către proprietarii sau deţinătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcţii, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei, în loc de 750 lei cum este în prezent, la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei, în loc de 5.000 cum este în prezent, la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

“Verificarea şi constatarea nerespectării de către proprietarii sau deţinătorii de terenuri, beneficiarii lucărilor de construcţii, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole a dispoziţiilor art.1, precum şi aplicarea sancţiunilor se fac de către autorităţile administraţiei publice locale pe a căror rază teritorială se face controlul, prin personal împuternicit de primar, de către poliţişti locali sau de către comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu. Îndeplinirea obligaţiilor care le revin autorităţilor administraţiei publice locale se verifică de către specialişti desemnaţi de Instituţia Prefectului, care au competenţa de a sancţiona nerespectarea prevederilor prezentei legi”, mai prevede legea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend