Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Administratorul unei firme din Argeș, acuzat de ucidere din culpă după ce un angajat a murit electrocutat

Publicat

in

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 26 februarie 2019, un bărbat de 32 de ani, din Pitești, în calitate de angajat al unei societăți comerciale din Ștefănești, în timp ce efectua lucrări de mentenanță la rețeaua de medie tensiune, pe un stâlp, în curtea unei societăți din Pitești, s-ar fi electrocutat și a decedat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat, în zona în care s-au efectuat lucrări la rețeaua de medie tensiune, un agent economic, care deținea un grup electrogen propriu, pe care persoana responsabilă de mentenanță ar fi încercat să îl pornească, pentru ca activitatea agentului economic să nu fie perturbată de sistarea energiei electrice.

Pentru lămurirea situației de fapt, a fost dispusă efectuarea unei expertize tehnice judiciare, din care a rezultat că un bărbat de 46 de ani, în calitate de administrator al societății, nu ar fi respectat Regulamentul din 02.08.2013, privind racordarea utilizatorilor la rețelele electrice de interes public aprobat prin Ordinul 59/2013, emis de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei în sensul că, ”utilizatorul avea obligația să solicite operatorului de rețea actualizarea avizului tehnic de racordare valabil sau actualizarea certificatului de racordare de generatoare la instalația de utilizare”.

De asemenea, s-a mai constatat faptul că, din instalațiile firmei, s-ar fi generat tensiune în rețeaua de electricitate, pentru o perioadă de circa 7 secunde, tensiune ce a provenit din grupul electrogen al firmei, aceasta apărând ca urmare a manevrării greșite de către un bărbat de 49 de ani, responsabil de mentenanță, a contactoarelor din tablourile electrice, fapt ce a determinat electrocutarea bărbatului de 32 de ani.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

ARGEȘ | Fetiță de 2 ani căzută de la etajul doi al unui bloc – S-A DESCHIS DOSAR PENAL

Publicat

in

De

Incident teribil în aceasta dimineață, pe strada 1 Mai din Mioveni, anunțat printr-un apel la 112. O fetiță de 2 ani a cazut în gol de la etajul II al unui bloc din Mioveni. Aceasta a suferit multiple traumatisme și este semiconștientă. Paramedicii SMURD au preluat o și o transportă de urgență la spital.

Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În dimineața zilei de 23 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că o fetiță de 2 ani, ar fi căzut de la etajul 2 al unui bloc din Mioveni. La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care a preluat-o pe minoră, politraumatizată și a transportat-o la Spitalul de Pediatrie. Polițiștii efectuează cercetări, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun, fiind întocmit dosar penal, conform art. 196 din Codul Penal.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Se rupe PNL? O parte din liberali sunt pregătiți să-l urmeze pe Orban. Ionel Dancă: ‘Nu putem să lăsăm țara unui guvern PNL care să stea la mila PSD’

Publicat

in

De

sursa foto:  Inquam Photos/Octav Ganea

Ionel Dancă spune că sunt mulți alți liberali care vor părăsi PNL alături de Ludovic Orban. Ei ar urma să înființeze o nouă formațiune politică. Orban a anunțat că va demisiona săptămâna viitoare din grupul parlamentar al PNL.

„PNL nu mai există dacă ne uităm la deciziile care se iau și la apropierea de PSD. Cea mai gravă este colaborarea cu PSD care se prefigurează, cu susținerea președintelui Iohannis”, a spus Ionel Dancă.

„Ludovic Orban, așa cum a anunțat și atunci când și-a depus demisia din poziția de președinte al Camerei Deputaților, spune ceea ce gândește și face ceea ce spune. Este o decizie argumentată foarte temeinic pentru că Partidul Național Liberal în momentul de față nu mai există din punctul de vedere al deciziilor statutare pe care ar trebui să le ia. Partidul Național liberală are o decizie a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD. Vedem în aceste zile o desfășurare de negocieri cu PSD, care încalcă decizia PNL, decizie statutară a partidului. Dar cel mai grav, trădează încrederea și votul românilor care ne-au învestit cu încrederea lor la alegerile parlamentare din 2020”, spune Ionel Dancă.

„Nu putem să lăsăm țara unui guvern PNL care să stea la mila PSD. Acești parlamentari care și-au exprimat susținerea pentru aceste obiective, cu siguranță o parte dintre ei își vor anunța susținerea pentru decizia lui Ludovic Orban. Vor susține această decizie și alți colegi parlamentari care înțeleg să respecte votul românilor din 2020”, consideră Dancă, informează realitatea.net

SHARE

COMENTEAZĂ

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend