Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Administrația Fritz încasează o nouă amendă istorică: 14,5 milioane de euro pentru Colterm, în speța în care a descins DNA

Publicat

in

Administrația Fritz a reușit să încaseze o nouă amendă istorică pentru Colterm. Compania locală de termoficare încasase în 2021 o amendă de 21 de milioane de euro pentru că administrația Fritz a refuzat să îi ofere bani să cumpere certificate verzi. Fosta administrație, condusă de Nicolae Robu, cumpăra aceste certficate în rate pentru că CL Timișoara era unicul acționar al Colterm. DNA Timișoara a descins la Primăria Timișoara în speța certificatelor verzi, însă deocamdată nu există o urmărire penală pe numele vreunui învinuit.

Citește și: PNL Timiș îl calcă în picioare pe primarul Timișoarei: Schimbările făcute de Fritz denotă nivelul de cultură al unei mături

„14,5 milioane de euro – la atât se ridică A DOUA AMENDĂ record istoric, adusă de Fritz Timișoarei! E CERTITUDINE, EA A FOST APLICATĂ!

Mai răbdați, stimați timișoreni?!

Nu credeți că e cazul să le plătiți acestui șarlatan și grupurilor de interese oculte ce l-au adus, păcălindu-vă în buna dv credință, prin intoxicarea informațională și manipularea neobișnuite pe meleagurile noastre, susținute cu sume uriașe -milioane și milioane de euro!-, puse în joc în cea mai mare parte netransparent și ilegal?!

Chiar există forțe atât de puternice încât își permit să trateze România ca pe o colonie, reușind să împiedice de la a-și face datoria instituții de prim rang ale Statului Român, care până acum și-au făcut cunoscute competența, buna-credință și forța în fața oricărui încălcător al legilor?!

Eu nu cred că există! Eu cred în aceste instituții și cele întâmplate în ultima vreme chiar mă încurajează să continui să cred, ba chiar îmi întăresc încrederea! Simt că lațul se strânge! Și aud un “TIC-TAC, TIC-TAC!”, tot mai clar! Dv nu?! Chiar e nevoie de o lecție pt oricine disprețuiește România! Una dură, pe măsura faptelor fiecăruia!”, scrie Nicolae Robu pe Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Serena Williams, eliminată în primul tur de la Wimbledon 2022 / Luptă de trei ore și 11 minute cu Harmony Tan

Publicat

in

De

​Indiferent de vârstă (aproape 41 de ani) și de locul ocupat în clasamentul mondial (1204 WTA), Serena Williams rămâne o legendă a tenisului. Campioană de șapte ori la Wimbledon, americanca a fost eliminată în primul tur competiției de la All England Club, după ce a luptat timp de trei ore și 11 minute cu Harmony Tan (115 WTA).

Serena WilliamsFoto: Profimedia

Aflată la primul meci de simplu după o pauză de un an, Serena a părut capabilă să se impună în fața franțuzoaicei, a servit pentru câștigarea partidei la scorul de 5-4 în setul decisiv, a salvat o minge de meci în al 12-lea game și a condus cu 4-0 în super-tiebreak, dar a pierdut cinci puncte la rând și Tan a fost mai concentrată în ultimele momente ale confruntării de pe Terenul Central: 7-5, 1-6, 7-6(10-7).

În runda următoare de la Wimbledon, Harmony Tan o va întâlni pe iberica Sara Sorribes Tormo (45 WTA, favorită 32).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rumania y otros cuatro países quieren retrasar 5 años el fin del motor de combustión en la UE

Publicat

in

De

Un grupo de cinco países, impulsado por Italia, propone aplazar cinco años, hasta 2040, el fin de la venta de automóviles con motor de combustión interna en la Unión Europea (UE), de acuerdo con un documento al que AFP tuvo acceso.

Como parte de su ambicioso plan climático, la Comisión Europea había propuesto en 2021 reducir a cero las emisiones de CO2 de los automóviles nuevos en la UE a partir de 2035, lo que representaría de hecho el fin de las ventas de vehículos a gasolina o diésel en favor de motores 100% eléctricos. El Parlamento Europeo respaldó este objetivo para 2035 a principios de junio, y los estados miembros buscarán negociar una posición común en una reunión de ministros europeos de medio ambiente prevista para el martes en Luxemburgo.

Sin embargo una propuesta firmada por Italia, Bulgaria, Portugal, Rumanía y Eslovaquia aboga por un aplazamiento del calendario para evitar „costes desproporcionados e innecesarios tanto para el sector del automóvil como para los consumidores”. El texto, que será presentado este viernes a los embajadores de los países miembros del bloque, propone imponer una reducción del 90% de las emisiones para las ventas de nuevos coches individuales en 2035, antes de alcanzar emisión cero en 2040.

„Conseguir una movilidad con cero emisiones requerirá superar obstáculos: aumentar la infraestructura de carga, desarrollar la producción de baterías, mejorar las tecnologías actuales de forma rentable, introducir incentivos para los consumidores”, enumera el documento. Señala también que llevará tiempo para que el ecosistema industrial, con su densa red de subcontratistas y pymes, se adapte a los nuevos componentes y tecnologías. La oenegé Transport & Environment dijo a la AFP que teme una disminución de las ambiciones y pidió a Francia, que ocupa la presidencia rotativa de la UE hasta finales de junio, que mantenga la fecha de 2035.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend