Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Adio, „Mod avion”! Uniunea Europeană va permite utilizarea telefoanelor inteligente în timpul zborurilor

Publicat

in

În Uniunea Europeană, companiile aeriene vor putea instala noua tehnologie 5G în avioane, pentru ca pasagerii să poată utiliza telefoanele și celelalte dispozitive ca și cum s-ar afla pe sol.

Avion in zborFoto: tarom.ro

Comisia Europeană a adaptat legislația privind comunicațiile mobile conform celor mai noi standarde. Ca urmare, acoperirea 5G va fi prezentă și în aeronave.

„Cerul nu mai este o limită pentru conexiuni de mare viteză și capacitate”, a spus comisarul european pentru piața internă Thierry Breton. „5G va oferi servicii inovatoare pentru oameni și oportunități de dezvoltare pentru companiile europene”.

Conectarea 5G va fi posibilă prin instalarea de așa-numite „pico-celule” la bordul avioanelor. Prin acea stație de rețea, apelurile telefonice, mesajele-text și traficul de date vor fi transmise via sateliți la o rețea mobilă de la sol.

Prin altă decizie, Comisia Europeană vrea să deschidă frecvențele 5G pentru wifi în automobile, autobuze și alte mijloace de transport. Statele membre în UE au timp până la 30 iunie 2023 ca să facă banda 5G accesibilă pentru transportul rutier.

Sursa: The Brussels Times

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Directorul JPMorgan declară că ordinea mondială este perturbată de tensiunile dintre SUA și China

Publicat

in

Tensiunile dintre Statele Unite şi China perturbă ordinea internaţională, făcând-o mai complexă pentru mediile de afaceri decât în timpul Războiului Rece, afirmă Jamie Dimon, preşedintele şi directorul general al grupului financiar multinaţional JPMorgan, potrivit cotidianului Financial Times, citat de Mediafax.

Datele privind producţia relevă că relansarea economică a Chinei, a doua economie ca mărime din lume, stagnează. „Starea de incertitudine” privind politicile Beijingului va afecta încrederea investitorilor, a declarat Jamie Dimon.

Citeste mai mult

NATIONAL

Sprayul nazal cu ketamină ar putea ajuta la tratarea migrenelor cronice (studiu)

Publicat

in

Sprayul nazal cu ketamină ar putea fi eficient în tratarea migrenelor cronice, potrivit unui nou studiu, publicat în revista „Regional Anesthesia & Pain Medicine”, oamenii de ştiinţă avertizând în acelaşi timp împotriva utilizării în exces a acestui tratament, relatează UPI, potrivit Agerpres.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend