Conecteaza-te cu noi

Anchete

Adio ‘execuțiilor’ din Poliție? Propunerea care desființează jocurile din MAI

Avatar

Publicat

in

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) din MAI, în fruntea căruia se află Dumitru Coarnă, vine cu o propunere care dinamitează jocurile din Poliție. SNPPC dorește ca perioada împuternicirii pe o funcție de conducere vacantă să fie de maximum 6 luni, timp în care să fie organizat concursul pentru ocuparea funcției.

În repetate rânduri, Bugetul.ro a avertizat că în goana după funcții, pentru a ajunge în posturi de conducere, polițiștii se execută între ei, iar miniștrii de Interne, indiferent de culoarea politică, închid ochii la acest fratricid. Și asta deoarece cei împuterniciți sunt obedienți oamenilor politici.

Publicitate

Vezi și EXCLUSIV Execuții în Poliție. Dezvăluire-șoc: ‘S-a folosit de mine ca să scape de șefi’

Dumitru Coarnă ne-a declarat, în luna iulie, că nu se dorește o reglementare în acest sens, pentru că, în mare parte, mulți dintre cei împuterniciți sunt „obedienți politici”.

Vezi și EXCLUSIV Carmen Dan închide ochii la canibalism și execuții! Jocuri de putere

„Normal că mi se pare anormal – ca să fac un joc de cuvinte. Ar trebui umblat printr-o reglementare și să restrângem posibilitatea împuternicirii, pe o singură perioadă de șase luni. După care obligatoriu, în perioada de șase luni, există posibilitatea clară să fie scos postul la concurs și să fie ocupat prin concurs. Lucru care nu s-a dorit, pentru că luăm puterii politice din mâini o pârghie importantă, aceea de a jongla cu această instituție și de a împuternici, pe o perioadă de șase luni, favoriții – în mare parte, sunt obedienți politici”, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Vezi și EXCLUSIV Document. Soția polițistului Constantin Pistol, ultimul om care a vorbit cu Alexandra, lucrează la Judecătoria Caracal

Acum, SNPPC propune varianta unei singure perioade de maximum 6 luni, timp în care să fie organizat concursul pentru ocuparea funcției.

„Referitor la funcțiile de conducere:
– nu am fost de acord cu instituirea ,,contractului de mandat” pentru toate funcțiile de conducere, inclusiv cea de șef de post, așa cum a propus MAI; am acceptat, de principiu, instituirea mandatului pentru funcțiile care presupun și calitatea de ordonator de credite, doar în condițiile elaborării și includerii în textul legii a unui Ghid al carierei pentru aceste funcții; am susținut varianta instituirii a maxim două mandate, de câte 4 ani fiecare;
– în ceea ce privește împuternicirea pe o funcție de conducere vacantă, am susținut varianta unei perioade de maxim 6 luni, timp în care să fie organizat concursul pentru ocuparea funcției; MAI a achiesat la perioadă, dar a susținut varianta a două împuterniciri, de câte 3 luni”, precizează SNPPC.

Ce spune legea

La ora actuală, conform legislației în vigoare, „polițistul poate fi împuternicit, cu acordul acestuia, pe o perioadă de maximum 6 luni. Prelungirea împuternicirii poate fi dispusă, cu acordul polițistului, pentru maximum 6 luni, perioadă în care sunt obligatorii organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea postului”.

Mai mult, „în cazul postului de conducere temporar vacant, împuternicirea se poate dispune până la încetarea situației care a condus la vacantarea temporară a postului”.

Săptămâna trecută, reprezentații SNPPC și ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, s-au întâlnit pentru a discuta modificarea legii privind statutul polițistului.

Ulterior, Dumitru Coarnă a declarat, pentru Bugetul.ro, că negocierile au eșuat, șeful SNPPC acuzând că, prin modificarea legii, politicul vrea să subordoneze total Poliția.

Vezi și EXCLUSIV Dimitru Coarnă dezvăluie mutarea pe care o pregătește Guvernul: “Vrea să subordoneze total Poliția”/Legea pe care vrea să o schimbe șeful MAI

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Anchete

SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Avatar

Publicat

in

De

Florin Mototolea, zis Emi Pian, unul dintre liderii clanului Duduianu, a fost ucis într-un scandal declanșat în Sectorul 6 al Capitalei. Potrivit surselor Bugetul.ro, cel care l-a ucis pe Emi Pian face parte din clanul Rinu, grupare interlopă care acționează în Sectorul 2 al Capitalei, în zona podului Colentina.

În această dimineață, în jurul orei 03.00, prin apel 112 a fost sesizat un conflict între mai multe persoane, în sectorul 6.

Publicitate

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 20 Poliție, fiind identificate mai multe persoane.

Doi bărbați au fost transportați la spital, unul dintre ei, în vârstă de 39 de ani decedând.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei”, a informat Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă.

Potrivit informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, cel ucis este Florin Mototolea, zis Emi Pian, unul dintre liderii clanului Duduianu.

Cine era Emi Pian

Florin Mototolea, cunosct drept Emi Pian, era unul dintre liderii clanului Duduianu, unul dintre cele mai cunoscute clanuri din Capitală, care acționează pe raza Sectorului 2.

În luna septembrie 2019, Emi Pian a fost eliberat cu fast din închisoarea Rahova, unde a executat o pedeapsă pentru tentativă de omor, după ce a lovit un om pe trecerea de pietoni.

În fața penitenciarului, familia l-a întâmpinat cu arificii și cu lăutari.

Florin Mototolea mai avea pe rol dosare în care era acuzat de cămătărie și șantaj.

Vezi și E oficial! Vârsta de pensionare are parte de modificări

Șeful DSU a semnat Ordinul! Ludovic Orban și Raed Arafat iau medicii cu arcanul și îi duc în spitalele Covid

A dat lovitura! Directorul unei importante instituții de stat a încasat un salariu cu 80% mai mare decât anul anterior

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Tupeu de primar! Acuze grave la adresa primarului care a detonat PSD-ul! Oamenii sunt revoltați

Avatar

Publicat

in

De

Organizația PSD Ilfov a fost dizolvată recent, la propunerea lui Marcel Ciolacu, ca urmare a dezvăluirilor făcute primarul din Popești-Leordeni, Petre Iacob, exclus din tabăra social-democrată în această vară. Conform informațiilor de ultimă oră intrate în posesia Bugetul.ro, același primar Petre Iacob este acuzat acum de localnici că blochează cu borduri accesul în curțile oamenilor, precum și pe străzile secundare din Popești. Evident, singura intrare care nu este blocată cu borduri este cea care duce în curtea edilului. Localnicii sunt exasperați și au apelat la reporterul Bugetul.ro pentru a face totul public. Din cauza „Borduriadei” impuse de Iacob, mașinile de salubritate nu au mai putut ridica, luni, gunoiul de la locuințele oamenilor, ne-au declarat locuitori din Popești-Leordeni.

Muncitorii și inginerul de la Drumuri mi-au zis că așa e proiectul”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, un locuitor din Popești.

Publicitate

Astăzi (n.r. – luni, 3 august), mașina de gunoi nu a mai putut intra să-mi ia gunoiul. E incredibil așa ceva! Cum se face că doar primarul are acces în curte. În rest, nimeni nu are!”, ne-a spus un alt popeștean.

Chiar și intrarea la Biserica din Popești a fost pavată cu borduri.

  

  

Locuitorii din Popești-Leordeni au fost nevoiți să improvizeze pentru a-și urca mașinile pe bordurile înalte puse la comanda primarului Petre Iacob. 

Aceștia au pus pietriș sau plăci cauciucate ca roțile autoturismelor să urce bordurile înalte.

Exclus din PSD, primarul Petre Iacob a dinamitat formațiunea social-democrat, susținând că grupările interlope se află la butoanele PSD Ilfov, potrivit unei anchete pubicate, în luna iulie, de RISE Project.

După dezvăluirile făcute de Iacob, Marcel Ciolacu a propus în Comitetul Executiv Național dizolvarea PSD Ilfov, lucru care s-a și întâmplat.

În această toamnă, Petre Iacob va candida pentru un nou mandat la Primăria Popești-Leordeni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend