Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Adevarul despre vaccinul hexavalent – Este sau nu recomandat in imunizarea bebelusilor?

Avatar

Publicat

in

Vaccinul hexavalent recomandat pentru imunizarea nou-născuţilor, destinat pieţei din Kazahstan, şi care a ajuns în România este sigur. Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat  că acest vaccin este avizat şi că, în ciuda ambalajului diferit, compoziţia este aceeaşi.

Mai multe flacoane cu vaccin recomandat pentru imunizarea nou-născuților împotriva a șase boli, destinat pieței din Kazahstan, au ajuns în stocul din România.

(Vaccinul n.r.) este avizat. Cum să se administreze un vaccin care nu are autorizaţie de punere pe piaţă? Se foloseşte şi în alte ţări, nu numai în România, ci şi în Belgia. Există două tipuri de autorizări. Există autorizare europeană, adică în toate ţările, care se face central de Agenţia Europeană (EMA), dar şi autorizare naţională. Unele ţări, pentru anumite produse îşi autorizează naţional produsul prin agenţia de specialitate, la noi, Agenţia Naţională a Medicamentului”, a declarat, pentru RomaniaTV.net, președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

Mai mult, președintele Societății Române de Microbiologie a precizat că vaccinul hexavalent importat în ţara noastră este din Franţa şi aparţine producătorului Sanofi Pasteur.

(Vaccinul n.r.) Nu e importat din Kazahstan. E acelaşi producător, e din Franţa, Sanofi Pasteur. El era pentru piaţa din Kazahstan, era în altă formă, împachetat, dar produsul era acelaşi. Acum trei ani, pe vaccinul gripal care s-a folosit scria în limba chineză, dar nu era chinezesc, era făcut în Olanda pentru piaţa chineză. Fiecare produs are etichetare, ambalare în funcţie de piaţă unde e destinat. Nu putea să scrie în română pentru Kazahstan, dar lotul pe care l-au avut ei disponibil, aşa am înţeles, era un lot pentru alţii, nu l-au luat şi atunci am avut noi oportunitatea să îl luam, că nu aveau alt lot disponibil, pentru că vaccinul acesta să îl producă durează trei ani. Vaccinul era destinat pentru piaţa din Kazahstan şi ambalat pentru acea piaţă. Practic doar ambalajul era diferit, dar compoziţie, totul era identic”, a explicat Rafila.

De asemenea, președintele Societății Române de Microbiologie susţine că vaccinurile incluse în programul naţional de vaccinare sunt vaccinuri sigure care sunt autorizate la nivel european sau la nivel naţional.

Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi se administrează gratuit în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Europa revine la viata

Avatar

Publicat

in

Toate tarile europene renunta, treptat, la restrictii, pe fondul scaderii numarului de infectari cu SARS-CoV-2. In Franta, are loc marea redeschidere, dupa luni de zile de carantina, in care restaurantele, cafenelele si magazinele ne-esentiale au fost inchise. In Austria, se reiau activitatile sportive in interior, dar in anumite conditii: toate persoanele care vin trebuie sa aiba test negativ sau dovada vaccinarii. Si Italia renunta la unele restrictii si, in plus, pentru a stimula turismul, a eliminat obligativitatea carantinei pentru cetatenii veniti din tarile Uniunii Europene. Detalii despre ce masuri se iau la nivel european pentru revenirea la normalitate gasiti aici https://newsin.ro/europa-noi-pasi-spre-normalitate/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, atrage atenția: ‘Măsurile de relaxare trebuie luate treptat’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că susține ca măsurile de relaxare să fie luate treptat ”pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluției pandemiei”.

„Eu susţin că pentru cazurile şi situaţiile în care există risc redus, risc care este documentat de către medicul de medicina a muncii, se pot lua astfel de măsuri, precum limitarea purtării măştii în interior. Dar, de asemenea, susţin că măsurile de relaxare trebuie luate treptat, aşa încât fiecare dintre măsurile de relaxare să poată fi evaluată ca impact avut asupra incidenţei”, a spus Mihăilă la Palatul Parlamentului, întrebată dacă recomandă ca angajaţii dintr-un birou în care sunt toţi vaccinaţi să îşi dea jos masca.

Ea a adăugat că în acest moment, conform datelor privitoare la incidenţa cazurilor noi de COVID, „suntem într-o perioadă în care evoluţia pandemiei ne permite să avem măsuri de relaxare”.

„Nu s-a întâmplat să luăm măsuri de relaxare totală. Aşa cum prevede şi hotărârea de Guvern şi hotărârea CNSU, aceste măsuri sunt treptate, tocmai pentru a putea evalua impactul fiecărei măsuri din acest pachet asupra evoluţiei pandemiei”, a afirmat Mihăilă, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend