Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Adevarul despre vaccinul hexavalent – Este sau nu recomandat in imunizarea bebelusilor?

Publicat

in

Vaccinul hexavalent recomandat pentru imunizarea nou-născuţilor, destinat pieţei din Kazahstan, şi care a ajuns în România este sigur. Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat  că acest vaccin este avizat şi că, în ciuda ambalajului diferit, compoziţia este aceeaşi.

Mai multe flacoane cu vaccin recomandat pentru imunizarea nou-născuților împotriva a șase boli, destinat pieței din Kazahstan, au ajuns în stocul din România.

(Vaccinul n.r.) este avizat. Cum să se administreze un vaccin care nu are autorizaţie de punere pe piaţă? Se foloseşte şi în alte ţări, nu numai în România, ci şi în Belgia. Există două tipuri de autorizări. Există autorizare europeană, adică în toate ţările, care se face central de Agenţia Europeană (EMA), dar şi autorizare naţională. Unele ţări, pentru anumite produse îşi autorizează naţional produsul prin agenţia de specialitate, la noi, Agenţia Naţională a Medicamentului”, a declarat, pentru RomaniaTV.net, președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

Mai mult, președintele Societății Române de Microbiologie a precizat că vaccinul hexavalent importat în ţara noastră este din Franţa şi aparţine producătorului Sanofi Pasteur.

(Vaccinul n.r.) Nu e importat din Kazahstan. E acelaşi producător, e din Franţa, Sanofi Pasteur. El era pentru piaţa din Kazahstan, era în altă formă, împachetat, dar produsul era acelaşi. Acum trei ani, pe vaccinul gripal care s-a folosit scria în limba chineză, dar nu era chinezesc, era făcut în Olanda pentru piaţa chineză. Fiecare produs are etichetare, ambalare în funcţie de piaţă unde e destinat. Nu putea să scrie în română pentru Kazahstan, dar lotul pe care l-au avut ei disponibil, aşa am înţeles, era un lot pentru alţii, nu l-au luat şi atunci am avut noi oportunitatea să îl luam, că nu aveau alt lot disponibil, pentru că vaccinul acesta să îl producă durează trei ani. Vaccinul era destinat pentru piaţa din Kazahstan şi ambalat pentru acea piaţă. Practic doar ambalajul era diferit, dar compoziţie, totul era identic”, a explicat Rafila.

De asemenea, președintele Societății Române de Microbiologie susţine că vaccinurile incluse în programul naţional de vaccinare sunt vaccinuri sigure care sunt autorizate la nivel european sau la nivel naţional.

Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi se administrează gratuit în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

VIDEO! TURCESU A TRECUT LA PNL, anunță un lider PMP care îl face praf pe fostul jurnalist

Publicat

in

De

Invitat al emisiunii CHESTIUNI ARZĂTOARE de la Super TV din această seară, secretarul de stat în Ministerul Economiei și lider al filialei Argeș a PMP, Cătălin Bulf, a făcut o serie de dezvăluiri despre activitatea de partid a deputatului Robert Turcescu. După ce a anunțat ca”Robert Turcescu nu mai e la PMP, ci la PNL”, Cătălin Bulf l-a atacat pe fostul jurnalist susținând ca a stat mai mult pe la televizor decât pe la partid, povestind despre periplul acestuia prin PMP Constanța. „Eu nu muncesc pentru Robert Turcescu!”, a spus Cătălin Bulf, secretarul de stat în Ministerul Economiei și lider al filialei Argeș a PMP.

BULF DESPRE ROBERT TURCESCU, DE LA MIN 32:30

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Adresă către toate centrele de coordonare din România! Dezvăluirea făcută de Raed Arafat

Publicat

in

De

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a dezvăluit, vineri seara, că au fost trimise adrese către toate centrele de coordonare județene.

Conform adreselor, persoanelor care nu vor să mai stea în izolare sau carantină, sau să fie internate în spital, după decizia CCR privind neconstituționalitatea acestor măsuri trebuie să li se explice că intră sub incidența Codului Penal, dacă vor îmbolnăvi alte persoane.

Din cauza asta, noi am emis astăzi o adresă către toate centrele de coordonare județene, prin care am explicat situația actuală și că persoanele care vor să facă acest lucru (n.r. – să se externeze din spital, deși au coronavirus) sau care vor să iasă din carantină, sau nu mai vor să respecte autoizolarea, să li se explice că, în cazul în care se dovedește că ei au dus la infectarea altor persoane sau, cum spune Codul Penal, că ei au dus la zădărnicirea combaterii bolii, atunci ei intră sub incidența Codului Penal.

La acest moment, ei rămân în spital doar ca recomandare. Se lucrează la proiectul de lege care să corecteze aceste chestii, sper și să-l vedem cât mai repede aprobat, că este singura soluție care rămâne, să se emită o nouă lege care să stabilească aspectele care au fost considerată că nu sunt clare în legea actuală”, a declarat, la Digi 24, Raed Arafat.

Vezi și

EXCLUSIV Victorie mare pentru Dumitru Coarnă! Se majorează salariile polițiștilor! Cine va beneficia de mărire

VIDEO Cum au ajuns clanurile să dețină monopolul pe piața măștilor medicale. Nume grele implicate

Veste bună! Anumiți angajați vor avea parte de o nouă zi liberă

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend