Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Adevărata epurare comandată de Putin: demiteri în lanț în armată în urma invaziei în Ucraina

Publicat

in

Kremlinul pedepsește „în mod demonstrativ” comandanții forțelor de ocupație pentru înfrângerile suferite pe front, relatează Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, preluată de agenția UNIAN.

„În timpul războiului ruso-ucrainean, nicio sarcină strategică anunțată de Vladimir Putin în discursul său din 23 februarie nu a fost îndeplinită de forțele de ocupație”, se arată în mesajul transmis de Serviciile de Informații ale Kievului.

În acest sens, pentru „reducerea consecințelor viitoarei răspunderi politice și penale, autoritățile de la Kremlin încearcă să dea vina pentru toate înfrângerile pe comandanților unităților și formațiunilor de ocupație”.

Lista comandanților demiși, potrivit părții ucrainene:

  • Igor Osipov – viceamiral, comandantul Flotei Mării Negre a fost arestat; el e considerat vinovat pentru pierderea mândriei flote rusești, crucișătorul Moskva;
  • Serghei Pinciuk – viceamiral adjunct; la adresa lui au fost lansate acțiuni de investigație;
  • Vladislav Ierșov – comandantul Armata a Șasea a Forțelor Armate Ruse; a fost demis pentru „pierderi fără precedent de personal, arme și echipament militar”;
  • Serghei Kisel – general-locotencent, comandantul Primei Armate de Tancuri a Districtului Militar de Vest;
  • Arkadi Marzoev – general-maior comandant al Corpului 22 de Armată al Districtului Militar de Sud din Crimeea;
  • Mihail Ponomarev – colonel, comandantul Diviziei 103 Brigăzi Separate de Logistică.

„Toate aceste pedepse demonstrative nu contribuie decât la răspândirea neîncrederii în rândul ocupanților către comandanții lor. Liderii militari ai țării agresoare continuă să impresioneze lumea cu incompetența și dorința lor de autodistrugere”, a mai transmis serviciile de informații ucrainene.

A fost o „epurare” și în FSB

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, presa a mai relatat despre arestarea generalului rus Roman Gavrilov, directorul adjunct al Rosgvardia, Garda Națională Rusă. El ar fi fost reținut de FSB (Serviciul Federal de Securitate) și acuzat de „scurgeri de informații militare care au dus la pierderi de vieți omenești”. De cealaltă parte presa rusă a transmis, ulterior, că Gavrilov a ieșit la pensie.

La începutul lunii trecute, Moscova a efectuat o „epurarare” pe scară largă și în rândul angajaților Serviciului Informații Operaționale și Relații Internaționale (Al Cincilea Serviciu FSB) care s-au ocupat de „problema ucraineană” și l-au informat „greșit” pe liderul Kremlinului despre situația din Ucraina. 150 de ofițeri FSB ar fi fost înlăturați. Între ei, fostul șef al Serviciului 5 al FSB, generalul-colonel Serghei Beseda, reținut pe 11 martie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ciprian Ciucu fuge de Primăria Capitalei: Trebuie să fii inconștient să îți dorești un mandat

Publicat

in

De

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, edil al Sectorului 6, afirmă că ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Capitalei şi „trebuie să fii inconştient” să-ţi doreşti un mandat de primar general în condiţiile în care „urmează să cadă oraşul pe noi”. „Eu, care sunt extrem de conştient de ce se întamplă în Primăria Generală, pentru că am fost consilier general – acum sunt preşedinte PNL Bucureşti şi mă preocupă permanent ce se întâmplă la nivel de Primăria Generală – trebuie să fii inconştient ca să îţi doreşti un mandat ca primar general. Dacă nu ştii ce-i colo şi nu stii că urmează să cadă oraşul pe noi, da, vrei să fii primar general. Îţi pui această patalama în frunte, că sunt primar general. Dar dacă ştii câţi bani se duc pe termie şi ce probleme sunt acolo pe investiţii, dacă te uiţi pe zona de risc seismic, pot să merg cu această listă la nesfarsit, şi ştii cât de mari sunt problemele acolo, doar să fii inconştient ţi-ai dori să fii primar general”, a declarat Ciucu, sâmbătă, la Digi 24, scrie News.ro.

El a precizat că, în asemenea condiţii, ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Municipiului Bucureşti. „Să mă duc primar general, eu sau oricine altcineva, trebuie să meargă cu ceva prestabilit înainte (…) În condiţiile acestea eu aş fi foarte-foarte greu de convins să candidez la Primăria Municipiului Bucureşti”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO O filipineză câștigă concursul pentru transsexuali din Thailanda

Publicat

in

De

Filipineza Fuschia Anne Ravena a fost încoronată sâmbătă Miss International Queen 2022 în cadrul unui concurs din Thailanda, prezentat ca fiind cel mai mare și mai popular concurs de frumusețe transgen din lume, informează Mediafax.

Proprietară de afaceri în vârstă de 27 de ani, filipineza a învins alte 22 de concurente. Locul al doilea și al treilea au revenit unor concurente din Columbia și, respectiv, Franța.

„Primul meu mesaj pentru toată lumea este să răspândească dragostea, pacea și unitatea, pentru că acesta este cel mai important lucru”, a declarat Ravena, care a purtat o rochie de seară strălucitoare, argintie, conform Reuters.

Concursul, care a fost întrerupt timp de aproape doi ani din cauza pandemiei, a fost reluat în orașul balnear thailandez Pattaya, în timpul lunii mândriei, pentru a celebra, de asemenea, egalitatea de gen, a declarat Alisa Phanthusak, directorul general al Miss Tiffany Show, organizatorul.

Concursul, care reunește persoane transsexuale din întreaga lume, a fost lansat în urmă cu peste un deceniu pentru a ajuta femeile transsexuale să se simtă mai bine acceptate de societate.

Thailanda are una dintre cele mai deschise și vizibile comunități de lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali (LGBT) din Asia, dar activiștii spun că legile și instituțiile thailandeze nu au reflectat încă schimbarea atitudinilor sociale și că încă discriminează persoanele LGBT+ și cuplurile de același sex.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend