Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Adevărata biografie a liderului mercenarilor Wagner, dezvăluită de o jurnalistă: legăturile sale cu Ucraina

Publicat

in

O cunoscută jurnalistă din Ucraina, Natalia Moseiciuk, susține că a aflat detalii surprinzătoare despre familia liderului grupării ruse de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin. Potrivit acesteia, Prigojin a crescut într-o familie decentă, iar bunicii lui erau din Ucraina, țară împotriva căreia a trimis acum mercenarii să lupte, relatează publicația Obozrevatel.

NATIONAL

Autocolant în limba maghiară, pe Mormântul Eroului Necunoscut; prefectul a convocat instituţiile abilitate

Publicat

in

Un autocolant cu inscripţie în limba maghiară a fost lipit peste placa de pe Mormântul Eroului Necunoscut din municipiul Satu Mare, prefectul Radu Roca anunţând că a convocat instituţiile abilitate, potrivit Agepres.

„Este de datoria mea ca prefect al judeţului Satu Mare să intervin rapid şi să clarific situaţia creată aseară după apariţia în mediul online a imaginilor legate de profanarea Mormântului Eroului Necunoscut din municipiul Satu Mare. Am convocat instituţiile abilitate pentru a face verificări şi de a stabili vinovaţii pentru situaţia neplăcută creată.

Citeste mai mult

NATIONAL

Italia a descoperit de ce apa din faimosul Canal Grande al Veneției a devenit verde – VIDEO

Publicat

in

​Transformarea spectaculoasă a apei dintr-o porţiune a celebrului Canal Grande din Veneţia, care a devenit verde fluorescent, a fost cauzată de prezenţa fluoresceinei, o substanţă non-toxică şi care este utilizată în general pentru testarea apelor uzate, au anunţat luni autorităţile italiene locale, citate de AFP și Agerpres.

Gondolieri pe apa verde din VenetiaFoto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Analizele au dezvăluit „prezenţa fluoresceinei în eşantioanele prelevate”, a precizat într-un comunicat Agenţia regională pentru protecţia mediului din Veneţia (Arpav).

Rezultatele de laborator „nu au demonstrat prezenţa unor elemente toxice în eşantioanele analizate”, a adăugat agenţia italiană, fără să precizeze însă originea prezenţei acestei substanţe în Canal Grande.

Fluoresceina este adeseori utilizată pentru a urmări traseul unor reţele de canalizare necunoscute sau pentru a identifica inversiuni produse în reţelele de ape uzate şi pluviale.

Schimbarea culorii apei din Canal Grande a fost semnalată de mai mulţi locuitori din Veneţia şi a suscitat numeroase întrebări.

Italia a suspectat că ecologiștii de mediu ar fi responsabili de înverzirea apei din celebrul canal al Veneției

Potrivit cotidianului local La Nuova Venezia, Poliţia italiană ar fi încercat să afle dacă anumiţi activişti pentru climă s-ar fi putut afla la originea fenomenului în contextul în care acesta a avut loc după o serie de episoade recente din Italia, în care grupurile ecologiste au colorat monumente, inclusiv folosind cărbune vegetal pentru a înnegri apele fântânii Trevi din Roma, într-un protest împotriva combustibililor fosili.

Cu toate acestea, spre deosebire de cazurile anterioare, niciun grup de activiști nu s-a prezentat pentru a-și revendica responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat la Veneția.

Săptămâna trecută poliția germană a efectuat razii în toată țara la sediile și locuințele membrilor ONG-ului ecologist „Ultima generație”, cunoscut pentru organizarea unor proteste la muzee faimoase pentru a vandaliza opere de artă celebre sau blocarea circulației în Berlin. Procuratura din München a inițiat perchezițiile, o serie de suspecți fiind acuzați că au înființat și susțin o organizație infracțională.

Situația sesizată zilele trecute în Veneția nu a fost primul incident în cadrul căruia apa din Canal Grande a devenit verde.

În 1968, artistul argentinian Nicolas Garcia Uriburi a modificat culoarea apei din principalul canal veneţian cu ajutorul unui colorant fluorescent în timpul celei de-a 34-a ediţii a Bienalei de la Veneţia în cadrul unei acţiuni de sensibilizare a publicului faţă de chestiunea ecologiei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend