Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Aderarea la Schengen: Presa bulgară susține că Olanda va cere separarea Bulgariei de România

Publicat

in

Este posibil ca Olanda să solicite în mod oficial separarea Bulgariei de România la votul care va decide care dintre cele aceste țări, alături de Croația, se va alătura Spațiului Schengen, scrie ziarul bulgar „Capital”, citând surse proprii.

Spațiul SchengenFoto: Karaboux / Dreamstime.com

Potrivit acestor informații, Haga lucrează pentru separarea României de Bulgaria la vot, iar acest lucru este aproape sigur că se va întâmpla.

Din cauza problemelor politice interne din Olanda, Bulgaria va fi sacrificată, iar aceasta ar fi o înfrângere uriașă pentru Sofia, pentru că de facto ar izola-o. Vom vedea dacă asta se va întâmpla pe 8 decembrie, potrivit Duma, citat de Rador.

Dar și acum este clar că Croația are sprijinul tuturor țărilor care vor vota, dar deja se strecoară și ideea că Haga va sprijini România, dar nu și Bulgaria. În ceea ce privește Suedia, votul ei nu a fost încă decis în mod decisiv – pro sau împotriva Bulgariei.

Dar chiar dacă va susține Bulgaria, votul Olandei este suficient pentru a ține țara departe de Consiliu. Un purtător de cuvânt al guvernului de la Haga a comentat că poziția cu privire la extinderea Schengen este clară și nu s-a schimbat de la votul din parlamentul olandez:

„Când cerințele sunt îndeplinite, aderarea este posibilă. Pentru a putea evalua acest lucru, avem nevoie de informații actualizate de la Comisia Europeană cu privire la toate domeniile care sunt relevante pentru deciziile politice de aderare la Schengen. Acest lucru se aplică atât în ceea ce privește aplicarea acquis-ului Schengen, precum și privind statul de drept”.

foto: Dreamstime

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Tammy Abraham s-a accidentat grav și va absenta pentru o perioadă nedeterminată

Publicat

in

Atacantul englez al echipei AS Roma, Tammy Abraham, s-a accidentat grav la ligamentul încrucişat anterior al genunchiului drept, duminică, în meciul contra celor de la Spezia (2-1), în ultima etapă din Serie A, a anunţat luni clubul italian, scrie AFP.

Abraham va fi indisponibil pentru o perioadă nedeterminată, a menţionat gruparea, fără a oferi informaţii despre o posibilă operaţie, chiar dacă presa sportivă italiană vorbeşte de o recuperare care va dura câteva luni.

Citeste mai mult

NATIONAL

Doliu uriaș în sportul românesc: A murit una dintre figurile emblematice ale atletismului din România

Publicat

in

Luni, Ioan Marconi, fost campion național la atletism și antrenor al echipei naționale în anii ’70, s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani.

Marconi a fost decan al Facultății de Sport din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș, precum și cadru didactic la Universitatea Aurel Vlaicu, ambele instituții fiind situate în Arad.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend