Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Adelin Petrișor se întoarce la TVR după doar câteva luni la Euronews România / Ce va face jurnalistul la Televiziunea Națională

Publicat

in

Jurnalistul Adelin Petrişor revine de miercuri, 1 iunie, la Televiziunea Publică, după trei luni la Euronews România, de unde a plecat chiar înainte de lansarea postului.

Adelin PetrisorFoto: Arhiva personala

Adelin Petrișor a mai lucrat timp de 11 ani la TVR înainte să plece la Euronews România, de unde și-a dat demisia pe 20 mai.

Jurnalistul se întoarce ca reporter special al Ştirilor TVR și se alătură echipei care va relansa în curând postul de ştiri TVR Info, notează News.ro.

„Mă întorc la TVR pentru a fi din nou parte din redacţia care produce unele dintre cele mai curate şi echilibrate jurnale de ştiri din România. Sper din tot sufletul să pot aduce cât mai repede la Telejurnal poveşti interesante, aşa cum am făcut-o şi în trecut”, declară Adelin Petrişor.

Pentru Televiziunea publică, Adelin Petrişor a transmis în premieră din Coreea de Nord, a realizat primul interviu de după Revoluţie cu liderul palestinian Yasser Arafat.

Tot pentru TVR, Adelin Petrişor a realizat reportaje şi transmisiuni în direct, în exclusivitate, din Libia, Irak, Afganistan, Iran sau Mali. Recent, în pandemie, reporterul special al Ştirilor TVR a filmat în diverse spitale din ţară situaţii limită în lupta anti Covid-19.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Proiecţii ale unor animaţii de Raluca Popa, la galeria Gaep

Publicat

in

De

O sesiune specială de proiecţii ale unor animaţii de Raluca Popa va avea loc sâmbătă, între orele 15.00 şi 19.00, la galeria de artă Gaep din strada Plantelor, Bucureşti, potrivit news.ro.

Bazate pe desene făcute de tatăl artistei la mijlocul anilor ’60, aceste animaţii transformă desenul static în mişcare.

Raluca Popa a desenat siluetele din toate unghiurile şi apoi a creat prin tehnica animaţiei o mişcare circulară ce lasă impresia că o cameră de filmat invizibilă s-ar roti în jurul lor.

Desenele sunt studii în creion asupra siluetei umane. Odată ce le-a descoperit, artista şi-a dorit să lucreze cu sau în legătură cu aceste desene şi şi-a dat seama că dacă s-ar învărti în jurul lor cu o cameră de filmat invizibilă, ar fi ca şi când le-ar analiza şi ar vedea acele părţi care altminteri rămân ascunse. Aşa a ajuns la decizia de a realiza „o animaţie clasică în creion, desenând siluetele originale din toate unghiurile pentru a completa, prin desen, rotaţia lor”.

„Poate prin animaţie încerc să amplific familiaritatea pe care o au desenele iniţiale? Imaginile familiare din trecut ies la suprafaţă într-o nouă formă. Este o rotaţie în timp – o întoarcere în timp – şi o creare de spaţiu, un spaţiu rotund”, spune Raluca Popa.

Intrarea este liberă.

Evenimentul marchează finalul proiectului „Time Lines”, care constă în trei expoziţii online şi diverse evenimente colaterale online şi offline, axate pe practicile artiştilor Ignacio Uriarte, Raluca Popa şi Răzvan Anton.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dosarul nuclear: Teheranul a transmis răspunsul său la propunerea de acord a UE

Publicat

in

De

Teheran a transmis răspunsul său la ”textul final” elaborat la Viena de către Uniunea Europeană pentru a relansa acordul internaţional din 2015 privind dosarul nuclear iranian, transmite marţi agenţia oficială iraniană Irna, potrivit AFP.

”Iranul a predat răspunsul său scris la o schiţă a proiectului de acord de la Viena şi a anunţat că un acord va fi încheiat dacă Statele Unite reacţionează cu realism şi flexibilitate”, notează Irna.

După mai multe luni de blocaj, la 4 august discuţiile au fost reluate în capitala austriacă pentru o nouă tentativă de a salva, sub egida UE, acordul internaţional semnat în 2015 între Iran, pe de o parte, şi SUA, Regatul Unit, Franţa, Germania, Rusia şi China, pe de altă parte.

Acest pact, cunoscut şi sub acronimul englez JCPOA, vizează să garanteze caraterul civil al programului nuclear al Iranului, acuzat că încearcă să se doteze cu arma atomică, în pofida dezminţirilor din partea Teheranului.

Însă după retragerea unilaterală a SUA din acest acord, în 2018, Teheranul şi-a încălcat treptat obligaţiile asumate. Obiectivul tratativelor de la Viena, la care SUA participă în mod indirect, este de a repune procesul pe făgaşul său.

La 26 iulie, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a prezentat un proiect de compromis şi le-a cerut părţilor angajate în discuţii să accepte documentul pentru a se evita o ”criză periculoasă”.

Ministrul de externe iranian Hossein Amir-Abdollahian a declarat că ţara sa va prezenta până marţi ”propunerile sale finale”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend