Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Acuze fara precedent ale procurorilor: Patronul Alcadibo si Fratica de la Bradu invarteau miliardele prin firme fantomă ! 

Publicat

in

– Procurorii îl acuza pe Pănescu ca ar fi obţinut ilegal nu mai putin de 13 milioane lei iar pe primarul Fratica de o evaziune fiscala de 29 milioane lei

Procurorii îi acuză pe omul de afaceri Constantin Pănescu, pe primarul comunei Bradu, Florin Frătică, dar și pe Ovidiu Marian Ilinca, Narcis Popescu și Nicolae Cătălin Cristea că transferau bani de pe o firmă pe alta, în acest fel cei cinci făceau achiziţii fictive pentru a scăpa de taxe creând un prejudiciu total de peste 100 de milioane de lei. Potrivit referatului procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, omul de afaceri Constantin Pănescu a obţinut ilegal circa 13.000.000 de lei. În referat se arată că: „în perioada 2010 – 2014, numitul Pănescu Constantin, în baza aceleiaşi rezoluţiuni infracţionale, în calitate de administrator al SC Alcadibo Trading SA şi SC Metabet CF SA, a înregistrat în documentele financiar-contabile şi în documentele justificative fiscale operaţiuni nereale de achiziţii de bunuri de pe teritoriul naţional, de la societăţi comerciale cu comportament de tip-fantomă controlate de acelaşi grup de persoane, în acest fel sustrăgându-se de la plata taxei pe valoare adăugată aferentă achiziţiilor nereale, în cuantum de 3.217.037 lei, şi a impozitului pe profit aferent cheltuielilor nereale, în cuantum de 2.144.691 lei. În scopul disimulării provenienţei, circuitului şi proprietăţii asupra sumelor de bani (în cuantum de 13.404.324 lei) obţinute din aceste activităţi ilicite, acestea au fost transferate prin mai multe circuite fiscale frauduloase (utilizând transferuri succesive prin societăţi cu comportament de tip-fantomă), pînă la retragerea lor în numerar din societăţile cu comportament de tip-fantomă care închid circuitele financiare. Activitatea infracțională s-a derulat în mod constant până în anul 2014“.

Florin Fratica avea la cherem un lanţ de firme fantomă

Reţinut pentru 29 de zile într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, Florin Frătică, edilul suspendat al comunei Bradu, e acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti că a prejudiciat statul cu 29 de milioane lei (290 miliarde lei vechi). Procurorii au stabilit că, în perioada 2009-2014, deşi nu avea voie să administreze societăţi, Florin Frătică a controlat din biroul primăriei patru societăţi: SC TAP SRL, SC ANO 2000 SRL, SC VAS SRL şi SC AEPMO SRL. Procuorii susţin că, alături de alţi oameni de afaceri, Frătică a creat şi administrat mai multe circuite de societăţi comerciale de tip fantomă, care mai apoi au fost folosite pentru emiterea unor documente justificative nereale, în care erau consemnate operaţiuni comerciale, dar şi pentru retragerea de bani în numerar, folosind în acest sens borderouri de achiziţii de la persoane fizice care conţineau date de identificare false. Potrivit procurorilor, edilul suspendat de la Bradu punea lanţul de firme fantomă şi la dispoziţia altor societăţi care doreau să îşi diminueze baza impozabilă şi să retragă sume de bani din societăţi.

 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Accident grav în Argeș – 6 persoane la Spital, printre care și 2 copii

Publicat

in

De

În urmă cu puțin timp, un grav accident rutier s-a produs pe DN 73, in localitatea Micești. Din verificările preliminare efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Argeș s-a stabilit că, un bărbat de 64 de ani, din Călinești, care conducea un autoturism, pe DN 73, din direcția Câmpulung către Pitești, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi părăsit partea carosabilă și a intrat într-un stâlp de electricitate.

În urma accidentului, atât conducătorul auto, cât și cei cinci pasageri din autovehicul (trei adulți și doi copii de 7, respectiv 11 ani) au fost răniți și transportați la spital.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că șoferul nu a consumat alcool.

În cauză, va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Blocaje și cozi kilometrice pe Transfăgărășan

Publicat

in

De

Vremea frumoasă i-a îndrumat pe turiști să caute răcoarea munților. Transfăgărășanul a fost de n acest weekend una dintre destinații. Cine și-a făcut curaj să urce a trebuit însă, să se înarmeze cu răbdare. Cozi de mașini de aproximativ 4 kilometri au putut fi văzute astăzi în zona lacului Bâlea.

În mediul on line au apărut filmulețe care arată aglomerația din zonă. Potrivit celor care au fost în zonă, cozile s-au format și dintre Argeș și dinspre Sibiu, formându-se blocaje.

Acest fapt nu este însă o noutate. An de an, în această perioadă a anului, foarte mulți turiști aleg să viziteze unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume și așa se formează cozile de mașini pe kilometri întregi. 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend