Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ACUM, Situatie limita si nervi ! Dumitru GRECU a răbufnit : E INADMISIBIL CE SE ÎNTÂMPLĂ !

Publicat

in

Se îngroașă gluma lângă Cetatea Poienari după ce focul s-a aprins, pe latura de Nord, în timp ce Cetatea este închisă. Sute de maşini oprite și mii de turiști privesc nervoși la tot ceea ce se întâmplă. Focul a mistuit deja un podeț de lemn iar pompierii au apelat iar la celebrele rezervoare de apa din plastic. Ca sa stavilească mulțimea de turiști nervoși, nu mai puțin de 5 echipaje de poliție acționează în zona. Doi cunoscuți administratori de hoteluri au sosit și ei acolo pentru a încerca să fie la curent cu toată desfășurarea de forțe. Ambii au fost opriți de forțele de ordine iar nervii nu au mai putut fi ținuți în frâu, cearta lor amplificandu-se rapid. După circa 20 minute, Dumitru GRECU a fost întors din drum, neputând trece de blocajul instituit. „Asa ceva este inadmisibil, va bateți joc de turiști și de turismul argesean!”, a spus nervos, la plecare, cunoscutul om de afaceri, proprietarul hotelului Valea cu Pești și promotor activ al turismului argeșean.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

O altă țară europeană a făcut anunțul: Se redeschid granițele pentru turiști!

Publicat

in

De

Un purtător de cuvânt al Ministerului Turismului din Spania a declarat că  se lucrează la un plan ce prevede deschiderea graduală a graniţelor sale pentru vizitatorii din ţările considerate mai sigure în lupta împotriva coronavirusului, posibil începând din 21 iunie

Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut. Conform datelor oficiale, numărul vizitatorilor internaţionali în Spania a atins în 2019 nivelul record de 83,7 milioane – al şaptelea an consecutiv de creştere a numărului de turişti.

Dar acest sector a fost puternic afectat de pandemia de coronavirus (COVID-19), iar anterior autorităţile anunţaseră că vor începe să primească vizitatori străini la 1 iulie.

Guvernul premierului Pedro Sanchez ar urma să ridice din 21 iunie starea de urgenţă pe teritoriul ţării, ceea ce înseamnă că spaniolii vor putea călători din nou, pe fondul reducerii epidemiei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Turismului a precizat că este posibil ca unii turişti străini să înceapă să sosească în Spania din 21 iunie sau din 22 iunie.

„Vrem să reactivăm şi să accelerăm mobilitatea internaţională, dar începând cu zonele în care există situaţii epidemiologice similare”, a declarat oficialul.

Acesta a adăugat că progresele cele mai mari în pregătirile pentru a deveni destinaţii sigure sunt înregistrate în insulele din arhipelagul Baleare.

Oficialii spanioli au discutat cu reprezentanţi ai companiilor aeriene şi ai tour-operatorilor, în special din Germania, care au raportat mult mai puţine decese decât cele înregistrate în alte ţări, cum ar fi Spania şi Italia, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Turismului. De asemenea, au avut loc convorbiri cu reprezentanţii companiei britanice Jet2 privind reluarea afacerilor, dar, deocamdată, discuţiile sunt limitate din cauza numărului ridicat de decese din Regatul Unit.

Şi Italia şi-a redeschis miercuri frontierele pentru vizitatorii europeni, în condiţiile în care sectorul turismului este responsabil pentru 13% din Produsul Intern Brut.

Conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INE), turiştii au cheltuit în Spania doar 11,7 miliarde de euro în perioada ianuarie – aprilie 2020, cu 48% mai puţin decât în primele patru luni din 2019.

Spania, care a impus din 15 martie măsuri de izolare, a avut în primele patru luni din 2020 doar 10,58 milioane de vizitatori, jumătate faţă de numărul turiştilor înregistrat în perioada ianuarie – aprilie 2019.

Una dintre cele mai afectate ţări de pandemia de coronavirus, Spania a înregistrat până acum 240.000 de contaminări şi 27.000 de decese. Cu toate acestea, cifrele se îmbunătăţesc treptat, iar marţi a fost a doua zi consecutiv când în Spania nu s-a înregistrat niciun deces de COVID-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Amenzi dure pentru români! Pentru ce riscați să fiți sancționați

Publicat

in

De

Inspectoratele Teritoriale de Muncă (ITM) anunţă controale în toată ţara, după ce firmele au cerut intrarea unor angajaţi în şomaj tehnic. 

Citește și:

Marea bombă din așa-zisul proiect de lege al Jandarmeriei Române: Adio proteste de tip #Rezist! Ar putea fi interzisă acordarea avizului favorabil pentru mai mult de 3 zile

Ludovic Orban și oamenii lui, tot mai marginalizați în partid. Cum își pierde PNL proprii candidați în favoarea altui partid

Eduard Hellvig, ‘înlocuit’! Mutarea care l-a dat de gol pe Klaus Iohannis

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend