Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ACUM SĂ VEZI ! MEDICII din Argeș LA MÂNA PREFECTULUI Soare: EL DECIDE UNDE SUNT DETAȘAȚI

Publicat

in

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, duminică seara, că refuzul de internare a unui pacient care are nevoie de îngrijiri medicale cade sub incidenţă penală, acesta neputând fi refuzaţi. Pe de altă parte, medicii nu pot refuza detaşarea. Raed Aaafat a explicat clar ca s-a decis ca, in interiorul județelor, detașarea medicilor de la un spital la altul se face doar prin ordin al prefectului. Cum tocmai in Arges am avut saptamana trecuta situatii incredibile in care medicii fie au refuzat detasarea, fie au amenintat cu demisia daca vor fi nevoiti sa trateze suspecti sau infectati cu COVID 19, se pare ca lucrurile se vor rezolva de acum prin puterile depline date prefectului de a stabili detasarile. Cum multi medici sunt sub bagheta managerilor numiti politici, ramane de vazut daca orgoliile vor fi lasate de o parte iar medicii vor executa ordinele prefectului Soare.

Arafat a mai spus că medici primari, specialişti sau rezidenţi, angajaţi ai unităţilor sanitare pot fi detaşaţi la alte unităţi medicale, potrivit Ordonanţei Militare nr. 4. „La spitalele din interiorul unui judet, detasarile se fac de catre prefect. Aceştia nu pot refuza detaşarea. Dacă detaşarea se face în altă localitate decât cea de domiciliu, autorităţile locale au obligaţia de a le asigura cazarea şi masa”, a mai spus Arafat.

„Refuzul de internare a unui pacient care are nevoie de îngrijiri medicale cade sub incidenţa penală. Pacienţii nu pot fi refuzaţi pe motivul că nu există confirmarea că sunt pozitivi sau negativi (la coronavirus – n.r.)”, a spus şeful DSU, Raed Arafat.O altă măsură este aceea că ambulanţele trec în subordinea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă pe timpul instituirii stării de urgenţă în România.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Gabriela Firea reacționează după ce Marcel Ciolacu a anunțat-o candidatul PSD pentru prezidențiale: ‘Nu a existat nicio discuție în partid’

Publicat

in

De

”Nu a făcut un anunț, ci a răspuns la o întrebare. Alegerile nu vor urma peste 4 zile, ci peste 4 ani și jumătate. Așa cum nu am fost întrebată când fostul președinte al PSD a făcut acel anunț, probabil în urma unor calcule politice, nu a existat nici acum o discuție în partid.

M-a onorat afirmația domnului Marcel Ciolacu. Nu putem vorbi despre candidaturi la alegerile prezidențiale, eu sunt fidelă bucureștenilor. Vă spun foarte sincer, cu mâna pe inimă, nu mi-am dorit niciodată funcții politice.

Am 4 ani și jumătate timp să mă gândesc, din poziția de la primărie. Eu nu am auzit să fie vreo discuție despre suspendarea președintelui.

Poate a fost o șarjă amicală între doi prieteni, doi foști colegi, domnul Ciolacu și domnul Ponta, care nu a vrut să rămână dator. Am văzut, apoi, o altă replică și de la domnul Ponta.”, a declarat Gabriela Firea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Sănătății, despre caracatița din sănătate: ncercând să schimbi organigrama, un manager de spital, încep problemele

Publicat

in

De

sursa foto:  realitatea.net

    Alexandra Pătrașcu, redactor

  • 03.06.2020

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit, miercuri seară, la B1 TV, despre caracatița din sănătate și despre planurile pe care le are.

„Ca să poți gestiona un minister, trebuie să știi ce se întâmplă. Încercând să schimbi organigrama, un manager de spital, încep problemele.

Când vrei să reglezi ceva, să pui pe picioare un minister, atunci încep denigrările și atacurile.

Am încercat să schimb consiliul de administrații sau adunări generale ale acționarilor. Când începi să umbli, descoperi multe. Sunt probleme, dar le voi rezolva. Voi încerca să desfac caracatița. Sunt lucruri pe care mi le asum”, a declarat Nelu Tătaru.

Citește și:Marea bombă din așa-zisul proiect de lege al Jandarmeriei Române: Adio proteste de tip #Rezist! Ar putea fi interzisă acordarea avizului favorabil pentru mai mult de 3 zile

Ludovic Orban și oamenii lui, tot mai marginalizați în partid. Cum își pierde PNL proprii candidați în favoarea altui partid

Eduard Hellvig, ‘înlocuit’! Mutarea care l-a dat de gol pe Klaus Iohannis

SHARE

COMENTEAZĂ

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend