Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ACUM ! Pompierii intervin în centrul Curţii de Argeş, la o casă de pe bulevard

Publicat

in

O autospeciala a pompierilor de la detasamentul din Curtea de Arges precum si o ambulanta, intervin in aceste momente in centrul municipului Curtea de Arges, după primirea uni apel la 112.  Este vorba de o deblocare de usa la o casa de pe Bulevardul Basarabilor.  Potrivit primelor informatii, in interiorul casei ar fi blocate 2 persoane a caror stare de sanatata este precara existand dubii ca aceasta nu se mai pot deplasa.

Nu a fost nevoie de ehipajul de pompierii pentru a intra in locuinta. In casa au fost gasite 2 persoane, sot si sotie, in varsta de circa 80 ani. Acestea sunt constiente si li se acorda îngrijiri medicale de catre echipajul SAJ. Cel mai probabil acestea vor fi transaportate la spitalul Municipal din Curtea de Arges.

Revenim cu detalii….

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Prefectura Argeș a decis: Monitorizarea pacienților COVID externați, în „cârca” medicilor de familie – Ei vor face verificări de prevenție și își vor suna pacienții

Publicat

in

De

Prefectul Emanuel Soare a organizat azi o întâlnire cu președintele CAS Argeș, Cristian Mitrofan, directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru, președintele Asociației Medicilor de Familie din Argeș, Mariana Boșneag și Valentin Bănică, președintele Colegiului Medicilor Argeș.
Întâlnirea a avut loc în contextul răspândirii comunitare accentuate a noului coronavirus. Conform specialiștilor, foarte eficientă este depistarea activă a cazurilor de infectări. Bolnavii pot fi identificați prin intermediul medicilor de familie, mai ales că anchetele epidemiologice se desfășoară cu dificultate, din cauza numărului mare de pozitivi.
“Medicii de familie vor face aceste verificări de prevenție, își vor suna pacienții. În baza deciziei CCR și a ordinului ministrului Sănătății nr 1137/23.06.2020, pacienții asimptomatici sunt externați după 10 zile sau chiar mai devreme, la cerere. Ei vor fi monitorizați în continuare de Poliție, ca și până acum, dar și de către medicii de familie”, a declarat prefectul Emanuel Soare.
Prefectul județului Argeș a stabilit că se va întâlni și în perioada următoare cu reprezentanții medicilor de familie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban, despre starea de urgență: Obiectivul nostru e să nu mai luăm nicio măsură care să afecteze negativ economia

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, în judeţul Tulcea, că obiectivul autorităţilor este să nu mai ia nicio măsură care să afecteze negativ economia, şantierele să fie deschise şi fie pus în practică programul de relansare economică.

Orban a fost prezent, vineri, pe şantierul Podului suspendat peste Dunăre prin Măcin-Smârdan şi a fost întrebat de jurnalişti dacă se poate lua în calcul intrarea în starea de urgenţă, informează News.ro.

“Suntem pe şantier, obiectivul nostru este să mobilizăm toate instituţiile statului care au atribuţii în bătălia cu COVID-ul, să aducem alături de noi pe toţi actorii instituţionali, indiferent că sunt din zona publică sau din zona privată şi nu în ultimul rând cetăţenii să îi aducem alături de noi, să revină la responsabilitatea care a caracterizat comportamentul românilor în prima parte a pandemiei”, a afirmat el.

Premierul a precizat că obiectivul este să nu mai fie luate măsuri care să afecteze economia.

“Obiectivul nostru este să  nu mai luăm nicio măsură care să afecteze negativ economia, să ţină toate şantierele deschise, să punem în practică programul de relansare economică prin investiţii, prin susţinerea companiilor, prin măsurile active de susţinere a angajaţilor astfel încât românii să nu sufere de pe urma epidemiei, companiile să nu sufere de pe urma epidemiei, să generăm o dinamică economică care să permită cât mai rapid reluarea unei creşteri economice”, a subliniat premierul Orban.

Citește și: Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend