Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ACUM ! INUNDAŢII ÎN ARGEŞ ! 7 gospodării afectate

Publicat

in

Sunt din nou inundațiii în localitatea Bradu, strada Livezilor. Potrivit ISU Argeş, pana acum sunt 7 curți afectate. Se acționează cu un echipaj de pompieri cu o motopompa și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, cu o autospeciala si o motopompa.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cristoiu: Klaus Iohannis e ca un arzător de gaz programat să nu consume. Și-a redus viața și activitatea la ipostaza de gurist electoral al unui singur partid, PNL

Publicat

in

De

Jurnalistul Ion Cristoiu a demonstrat atacul făcut de președintele Iohannis la PSD, care a susținut că proiectul legii carantinării individuale este făcut prost, arătând că prin declaraţiile sale şeful statului a criticat, de fapt, Guvernul şi Ministerul Justiţiei.

„Ca de obicei după un eveniment mai important, marţi, 14 iulie 2020, la ora 14 şi ceva, am intervenit în direct pe cristoiuTv pentru a-mi spune părerea despre Declaraţia de presă citită de Klaus Iohannis de pe prompter, de la Cotroceni.

Slavă Domnului, Klaus Iohannis şi-a revenit!

Aşa mi-am început comentariul în direct.

Advertisements

Săptămîna trecută, două zile la rînd, într-o succesiune de rafală, Klaus Iohannis a ţinut două declaraţii de presă care m-au descumpănit nu numai pe mine, dar şi pe toţi cei care au urmărit cei şase ani de mandat de pînă acum cu necesarul ochi critic, definitoriu pentru inteligenţele independente.

Timp de şase ani, Klaus Iohannis şi-a redus viaţa şi activitatea la ipostaza de gurist electoral al unui singur partid, PNL. Adversarul politic al PNL – PSD – a fost ţinta unor atacuri de o violenţă devenită, prin repetiţie şi prin clişee, monotonă pînă la exasperare. Postura de trol al PNL, care ţine cuvîntări de la Cotroceni, în loc să posteze contracost înjurături la comandă, s-a menţinut şi după trecerea PSD în Opoziţie. Lupta împotriva PSD mai avea cît de cît justificare pînă în 2019:

PNL se afla în Opoziţie şi nu oarecum, ci strivit de majoritatea PSD, PNL trebuia ajutat să fie şi pentru că democraţia cere o scenă cît de cît echilibrată.

Continuarea campaniei împotriva PSD şi nu numai prin vorbe dar şi prin fapte cum ar fi de exemplu, asmuţirea Sistemului de Forţă împotriva PSD şi după parvenirea PNL la putere, nu avea nici o justificare.

O explicaţie avea.

Klaus Iohannis e ca un arzător de gaz programat să nu consume. Ca şi acesta arde cu flacără mică. Nimic nu-l scoate din minţi pe Klaus Iohannis decît nevoia de a se osteni cît de cît, de a ieşi din tabieturile cotidiene pentru a-şi bate capul cu ceva. Aşa se explică pustiul celor şase ani de mandat, realităţi unice în postdecembrism şi evident al celor deja două mandate .

Spun deja două mandate, pentru că 2020 era ultimul an în care Klaus Iohannis mai putea face ceva ca preşedinte. De la anul e un muribund la căpătîiul căruia s-a încins bătălia pentru cine va fi preşedinte din 2024. O bătălie nu numai între grupările politice din partea Dreaptă, ci şi între Servicii.

Cele două discursuri de săptămîna trecută au fost comentate de mine pe cristoiublog.ro ca semnul unei schimbări majore de paradigmă. După şase ani de partizanat împins pînă la chibiţăreală, Klaus Iohannis se ridica deasupra partidelor, cerînd o acţiune comună a tuturor partidelor în rezolvarea Crizei sanitare.

Marţi, 14 iulie 2020, Klaus Iohannis s-a întors brusc la postura care l-a definit în cei şase ani inutili de mandat. Dacă săptămîna trecută s-a afirmat ca preşedintele tuturor românilor, acum el a revenit, ca o drezină repusă pe şine, la partizanatul greţos. Pe de o parte a apărat Guvernul mai harnic decît o face Raluca Turcan, pe de alta, a atacat PSD.

Nu încape vorbă că Guvernul a trimis Parlamentului, cerînd trecerea prin procedura de urgenţă, un Proiect de lege întocmit parcă la beţie.

Pînă şi un candidat la admiterea la Drept la o universitate particulară făcea un Proiect mai bun din punct de vedere juridic.

Se spune că Proiectul a fost făcut de Raed Arafat. După cum arată textul sînt sigur că l-a făcut Raed Arafat. Un ageamiu într-ale Dreptului şi pe deasupra ocupat cît e ziulica de mare să se plimbe pe la televiziunile de ştiri. În România există un minister care se numeşte al Justiţiei. Are şi un ministru, Cătălin Predoiu. Are şi o armată de jurişti, care de care mai bine plătit. Înainte de a fi trimis la Parlament, Proiectul a fost văzut la Ministerul Justiţiei? Nu de ministru, că el nu se coboară la aşa ceva, nu de vreun secretar de stat, dar măcar de jandarmul de la intrarea în sediu?

Revenit la postura de agent electoral al Guvernului, Klaus Iohannis a susţinut următoarele:

<PSD reclamă că această lege nu este bine făcută. Păi, raţiunea unei dezbateri parlamentare este tocmai de a găsi cea mai bună formă de lege>.

Cum adică?

Raţiunea unei dezbateri parlamentare nu e să facă dintr-un proiect aberant din punct de vedere juridic o lege bună.

Dacă ar fi aşa, nu văd de ce ar mai fi nevoie de un Proiect de lege întocmit de Guvern sub controlul Ministerului Justiţiei.

Se poate trimite Parlamentului o foaie albă, urmînd ca Parlamentul, în procedura de urgenţă, să scrie un text.

Dincolo de această năzbîtie, rămîne recunoaşterea de către Klaus Iohannis a unui adevăr.

Evident, fără să-şi dea seama de asta:

Guvernul a trimis Parlamentului o lege proastă”, conform cristoiublog.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Cutremur între Servicii! Șeful SPP câștigă dublu față de șeful SRI! Salariul generalului Pahonțu a explodat în ultimul an fiscal declarat

Lovitură devastatoare pentru Academia Română! Sume de bani încasate într-un mod de-a dreptul șocant

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Lovitură de teatru în dosarul ’10 august’! DIICOT a clasat, parțial, cazul

Publicat

in

De

Lovitură de teatru în dosarul „10 august”! Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au clasat, parțial, cazul.

DIICOT anunță că, la data de 10 august 2018, nu s-a încercat să se dea o lovitură de stat.

Advertisements

Pe de altă parte, acuzațiile aduse, la acea vreme, împotriva șefilor Jandarmerii, Sebastian Cucoș, Laurențiu Cazan și Ionuț Sindile, precum și fostului secretar de stat în MAI, Mihai Chirică, au fost clasate.

Totodată, DIICOT a decis „declinarea competenței de efectuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu constând în aceea că ”în data de 10.08.2018, începând cu ora 1800, cu ocazia mitingului organizat în zona Piaţa Victoriei din mun. Bucureşti, au avut loc incidente violente în care au fost implicate forţele de ordine din cadrul Jandarmeriei Române, în urma cărora a rezultat rănirea mai multor persoane”, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare”.

Prin ordonanța din data de 26.06.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus următoarele:
1. Clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii, în forma tentativei, a infracțiunii de acțiuni împotriva ordinii constituționale;

2. Declinarea competenței de efectuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu constând în aceea că ”în data de 10.08.2018, începând cu ora 1800, cu ocazia mitingului organizat în zona Piaţa Victoriei din mun. Bucureşti, au avut loc incidente violente în care au fost implicate forţele de ordine din cadrul Jandarmeriei Române, în urma cărora a rezultat rănirea mai multor persoane”, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare.
3. Clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii de către suspecții maior CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, comisar şef de poliţie CHIRICĂ MIHAI DAN, colonel CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și colonel SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN a infracțiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă;
4. În vederea aprecierii incidenței în cauza ce a format obiectul dosarului nr. 7475/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a dispozițiilor art.335 Cod procedură penală, respectiv cu privire la extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de participație improprie la lovire sau alte violențe prev. de art.52 alin.3 Cod penal cu referire la art.193 Cod penal, un exemplar al ordonanței a fost comunicat prim-procurorului acestei unități de parchet.”, informează DIICOT.

Vezi și

EXCLUSIV Cutremur între Servicii! Șeful SPP câștigă dublu față de șeful SRI! Salariul generalului Pahonțu a explodat în ultimul an fiscal declarat

Lovitură devastatoare pentru Academia Română! Sume de bani încasate într-un mod de-a dreptul șocant

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend