Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Actriţa engleză Helen Mirren va primi premiul pentru întreaga activitate din partea Sindicatului actorilor americani

Publicat

in

Actriţa engleză Helen Mirren va primi premiul pentru întreaga activitate din partea Sindicatului actorilor americani (SAG), conform news.ro

Premiul este considerat cea mai importantă distincţie a SAG şi va fi acordat în februarie 2022 după un an de pauză, în contextul pandemiei.

Mirren este al 57-a actor care primeşte SAG Life Achievement Award, care a fost oferit prima dată în 1962, cu mult înainte de debutul SAG Awards (în 1995). Actriţa îl va primi în timpul celei de-a 28-a gale a premiilor, pe 27 februarie, în Santa Monica.

Distincţia este acordată celor care promovează şi cultivă „cele mai frumoase idealuri ale profesiei”, atât pentru realizările în actorie, cât şi pentru cele în scop umanitar.

„Dame Helen Mirren este pur şi simplu strălucită”, a spus preşedinta SAG, Fran Drescher. „Cu o gamă largă de personaje, ea a ridicat ştacheta foarte sus pentru toţi actorii şi, rol după rol, îşi depăşeşte chiar propriile interpretări extraordinare”.

Pentru gala viitoare, organizatorii pregătesc un eveniment în format fizic, după ce la începutul acestui an el a avut loc în format virtual.

Între cei care au primit în trecut acest premiu se numără Robert DeNiro, Alan Alda, Morgan Freeman, Lily Tomlin, Carol Burnett, Debbie Reynolds şi Rita Moreno.

Helen Mirren este primul actor britanic care primeşte distincţia, după Julie Andrews, în 2006.

Mirren a fost nominalizată de 13 ori la SAG Awards şi a câştigat cinci trofee, fiind cea mai premiată dintre actorii care au primit SAG Life Achievement.

Ea a mai primit un Oscar, trei premii Emmy, trofee BAFTA, Tony, BAFTA Fellowship Award şi Chaplin Award – The Film Society at Lincoln Center. În 2003, a primit însemnele Dame of the British Empire.

În prezent, ea filmează pentru „Golda” şi va găzdui serialul-competiţie „Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses” pentru TBS şi Cartoon Network.

„Sunt onorată să fiu aleasă pentru a primi SAG Life Achievement Award. De când eram un tânăr actor la început am fost mereu inspirată şi am învăţat din actoria americană, astfel că acest premiu are o importanţă deosebită pentru mine”, a transmis Mirren.

Ea a fost premiată de Academia americană, de Sindicatul actorilor americani şi de Academia britanică de film pentru portretizarea reginei Elizabeth II în „The Queen”. A primit un trofeu SAG pentru rolul secundar din „Gosford Park”, ca parte a distribuţiei câştigătoare, iar cel mai recent a fost nominalizată la Oscar pentru „The Last Station” (2009).

Mirren va putea fi văzută în 2022 în „The Duke” şi „White Bird: A Wonder Story”.

Cât priveşte producţiile de televiziune, ea a jucat în „Prime Suspect” şi a fost premiată cu Emmy şi BAFTA, în „Phil Spector” (HBO), care i-a adus un trofeu SAG, şi în miniseria „Elizabeth I” (HBO), ce i-a adus un trofeu SAG şi unul Emmy.

Între proiectele ei caritabile se numără „Meals on Wheels” şi „SAY: The Stuttering Association for the Young”.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Aproape nimic nu poate provoca întârzierea trenurilor de mare viteză în Japonia. Şi, totuşi, un şarpe a făcut-o

Publicat

in

De

Aproape nimic nu poate face ca faimoasele trenuri de mare viteză din Japonia, aşa-numitele trenuri-glonţ, să aibă întârzieri, dar un şarpe micuţ care s-a strecurat într-un vagon de pasageri a reuşit să facă acest lucru, deşi pentru doar 17 minute, relatează News.ro citând CNN.

Un depou cu trenuri ShinkansenFoto: Mike Clegg | Dreamstime.com

Marţi, un călător a raportat personalului din gara din Tokyo că un şarpe de 40 de centimetri a fost observat în vagonul unui tren care venea dinspre Nagoya, potrivit companiei feroviare centrale a Japoniei.

Trenul era programat să plece spre oraşul Osaka, dar a fost scos din circulaţie ca măsură de precauţie. Un alt tren a trebuit să fie alocat pentru această rută, ceea ce a provocat o întârziere de 17 minute care – deşi scurtă, după standardele multor alte căi ferate naţionale – a fost relativ semnificativă Japonia, unde punctualitatea impecabilă a serviciilor feroviare este renumită.

Nu a fost panică şi nu au fost raportaţi răniţi ca urmare a prezenţei reptilei, dar peste 600 de pasageri au fost afectaţi de această întârziere de 17 minute.

Specia şarpelui este deocamdată necunoscută, iar o analiză este în curs de desfăşurare pentru a determina cum a ajuns şarpele la bord, a declarat compania feroviară pentru CNN.

Clienţii Shinkansen pot aduce la bord câini de talie mică, pisici şi alte animale, inclusiv porumbei – dar nu şerpi. „Este greu de imaginat că şerpi sălbatici s-au urcat cumva în tren într-una dintre staţii. Avem reguli care interzic aducerea şerpilor în Shinkansen”, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP. „Dar nu verificăm bagajele pasagerilor”, a adăugat el.

Trenul-glonţ, cunoscut sub numele de Shinkansen în Japonia, este cunoscut pentru eficienţa sa, precum şi pentru vitezele de până la 320 de kilometri pe oră. Navetiştii din Japonia mizează pe fiabilitatea serviciului feroviare. În 2017, un conductor al unui tren, Tsukuba Express, a declanşat scuze în lanţ după ce a plecat cu 20 de secunde mai devreme, reaminteşte CNN.

Patrulele efectuate de agenţi de securitate în uniformă la bordul trenurilor de mare viteză au fost intensificate după o înjunghiere mortală în 2018 într-un tren Shinkansen, o crimă ce a şocat Japonia, în mod normal o ţară ultra-sigură.

Securitate suplimentară a fost adăugată pentru Jocurile Olimpice de vară din 2021 şi pentru reuniunile Grupului celor Şapte de anul trecut.

Lansată pentru prima dată în 1964, reţeaua Shinkansen nu a avut niciodată un accident soldat cu moartea sau rănirea vreunui pasager, potrivit Japan Railways.

Trenurile au o întârziere medie de 0,2 minute. (News.ro)

foto: Mike Clegg | Dreamstime.com

Citeste mai mult

NATIONAL

Consiliul de Securitate al ONU va vota vineri cu privire la aderarea Palestinei la ONU

Publicat

in

De

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite urmează să voteze vineri cererea palestiniană de a deveni membru cu drepturi depline al ONU, au declarat diplomați pentru Reuters, o mișcare pe care se așteaptă ca aliatul Israelului, Statele Unite, să o blocheze deoarece ar recunoaște efectiv un stat palestinian.

Consiliul de Securitate al ONUFoto: Bryan R. Smith / AFP / Profimedia

Consiliul, format din 15 membri, urmează să voteze vineri, la ora 15.00 (19.00 GMT), un proiect de rezoluție care recomandă Adunării Generale a ONU, formată din 193 de membri, ca „statul Palestina să fie admis ca membru al Națiunilor Unite”, au declarat diplomații.

Pentru a fi adoptată, o rezoluție a Consiliului are nevoie de cel puțin nouă voturi favorabile și de niciun veto din partea SUA, Marii Britanii, Franței, Rusiei sau Chinei. Diplomații spun că măsura ar putea avea sprijinul a până la 13 membri ai consiliului, ceea ce ar forța SUA să își folosească dreptul de veto.

Algeria, membră a Consiliului, care a înaintat proiectul de rezoluție, solicitase un vot pentru joi după-amiază, pentru a coincide cu o reuniune a Consiliului de Securitate privind Orientul Mijlociu, la care urmează să participe mai mulți miniștri.

Statele Unite au declarat că înființarea unui stat palestinian independent ar trebui să aibă loc prin negocieri directe între părți și nu la Națiunile Unite.

„Nu considerăm că a face o rezoluție în Consiliul de Securitate ne va duce neapărat într-un loc în care să putem găsi … o soluție cu două state care să meargă mai departe”, a declarat miercuri ambasadorul american la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

În prezent, palestinienii au statutul de stat observator nemembru, o recunoaștere de facto a statutului de țară care a fost acordată de Adunarea Generală a ONU, formată din 193 de membri, în 2012.

Însă o cerere pentru a deveni membru cu drepturi depline al ONU trebuie să fie aprobată de Consiliul de Securitate și apoi de cel puțin două treimi din Adunarea Generală.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend