Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Actorii din „Friends” se reunesc pentru un episod special pe HBO Max

Publicat

in

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry și David Schwimmer se vor reuni pentru a filma un episod special din „Friends”. Acesta va fi lansat odată cu platforma de streaming HBO Max, scrie Mediafax, citănd Variety.

Surse apropiate proiectului au declarat că cei șase actori vor primi fiecare cel puțin 2,5 milioane de dolari pentru apariția în episodul special.

Reuniunea a fost anticipată de ceva timp. În presă s-au făcut mai multe speculații cu privire la un episod special pentru HBO Max, încă din toamna anului trecut.

Acesta, precum și toate cele 236 de episoade ale „Friends” vor fi disponibile pe HBO Max odată cu lansarea serviciului de streaming.

„I-am reunit pe David, Jennifer, Courteney, Matt, Lisa și Matthew pentru un special HBO Max, care va fi lansat alături de întreaga bibliotecă «Friends»”, a declarat Kevin Reilly, ofițer principal de conținut la HBO Max.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Comandantul militar al Spitalului Judeţean Deva anunță momente dificile la ieșirea din carantină

Publicat

in

De

Comandantul militar al Spitalului Judeţean Deva, locotenent colonelul medic dr. Constantin Vlase, a anunţat că unitatea medicală pe care o conduce în aceste zile va ieşi din carantină duminică, iar primul moment dificil este când personalul care se află acum blocat în spital va face schimbul cu personalul care va intra în tură, de luni, notează news.ro.

„Mi-am asumat această misiune din dorinţa de a ajuta oamenii aflaţi în dificultate şi prin natura specialităţii mele, fiind medic specialist boli infecţioase, am considerat că a exprima nişte opinii şi să efectuez o consiliere cât mai pertinentă datorită faptului că ne confruntăm cu această epidemie datorată coronavirusului. La Spitalul din Deva am găsit o instituţie care a fost dispusă în carantină de către autorităţile locale, dinainte să ajung eu, situaţie de carantină care se va încheia în următoarele două-trei zile, duminică fiind ultima zi de carantină”, a declarat Vlase.

Constantin Vlase a explicat că acum se lucrează la o reconfigurare a spitalului din Deva.

„Am preluat din mers tot ceea ce se întâmplase deja, nu a fost o situaţie pe care să o pot dispune eu de la început, deci a trebuit să ne adaptăm la faţa locului. Punctul meu de vedere este că spitalul din Deva are şi capacitatea necesară să monitorizeze şi să îngrijească astfel de pacienţi, numai că ei nefiind desemnaţi anterior ca un spital strict Covid a trebuit să desfiinţăm lucrurile care erau după vechea procedură, jumătate de spital Covid, jumătate non-Covid. Momentan lucrăm, reconfigurăm circuite, strângem pacienţii în locuri bine stabilite pentru eficientizarea şi pentru protecţia personalului care se află carantinat de aproape două săptămâni în această instituţie. Sunt aici departe de familii, dar până în momentul de faţă nu am întâlnit personal medico-sanitar care să fi rupt lupta, aşa cum spunem noi, militarii”, a declarat comandantul.

Noul şef al Spitalului Judeţean Deva a mai spus că urmează un moment dificil la schimbul de tură, odată cu ieşirea din carantină.

„Un moment mai dificil se va întâmpla când vom face această schimbare, adică personalul care urmează să înceapă de luni activităţile curente ale spitalului privind îngrijirea pacienţilor care se află momentan în spital şi care au fost parte din ei dispuşi în autoizolare, izolare la domiciliu şi trebuie să stabilim o cale de comunicare între cei aflaţi aici şi cei care sunt acasă, pentru că nu va putea fi efectuată o predare-primire, aşa cum se face şi la militari, aşa cum se face şi la personalul medico-sanitar, faţă în faţă, povestind fiecare caz şi neapărat împărtăşirea experienţei celor care au stat aici 14 zile”, a spus Vlase.

Vechea conducere a spitalului este alături de noua conducere, a explicat Constantin Vlase.

„Spitalul nu este transformat într-o cazarmă. Am preluat această conducere în mod faptic, nu şi scriptic cu inventarieri, stocuri şi aşa mai departe. A fost o predare de funcţie. Cei care au fost înaintea mea, nu e datoria mea să îi judec dacă au făcut sau nu bine, dar în momentele astea sunt alături de mine pentru că şi ei sunt carantinaţi şi deocamdată beneficiez de sprijinul lor şi cred că este bine să rămână alături de mine. Nu se poate ca o astfel de instituţie, pocnind din degete, să o preiei fără să o cunoşti. Recomandarea mea, în situaţii de genul acesta, implică cel puţin rigurozitatea şi seriozitatea caracteristică militarilor”, a mai spus acesta.

Întrebat dacă există suficiente echipamente de protecţie, Vlase a spus că aceste echipamente există.

„Personalul care a rămas carantinat în această instituţie beneficiază de echipamentele de protecţie. Ei aveau deja pacienţi internaţi în secţia de Infecţioase, înainte de carantină. O mică breşă, dacă virusul o găseşte, profită de ea şi se poate ajunge la situaţii explozive. Noi trebuie să facem tot posibilul să oprim aici virusul şi asta se întâmplă”, a mai spus Constantin Vlase

Locotenent colonelul medic dr. Constantin Vlase, specialist în boli infecţioase, directorul medical al Spitalului Militar de Urgenţă Galaţi, a fost numit, temporar, la conducerea echipei de medici militari care conduce acum Spitalul Judeţean Deva. Decizia i-a aparţinut ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SONDAJ CURS – 9 din 10 români se tem că se vor îmbolnăvi de COVID-19. Românii sunt convinşi că va urma o criză economică majoră

Publicat

in

De

Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS a realizat în prima săptămână din luna aprilie un sondaj cu privire la epidemia de coronavirus şi efectele acesteia asupra economiei. Potrivit cercetării sociologice, peste 70% dintre români sunt convinşi că după epidemie va urma o criză economică majoră. Românii se tem cel mai mult în această perioadă că ei sau cineva drag se va îmbolnăvi de COVID-19, că le va scădea salariul sau vor rămâne fără loc de muncă.

Întrebaţi „Cum credeţi că va evolua economia după ce starea de urgenţă va fi ridicată?”, 74% dintre respondenţi sunt de părere că va urma o criză economică majoră, 9% sunt de părere că economia va stagna, 7% afirmă că vom avea probleme pentru o scurtă perioadă dar apoi creşterea economică va reveni şi doar 1% afirmă că vom avea creştere economică la finalul epidemiei.

content-image

Printre principalele temeri ale românilor, legate de epidemie şi consecinţele ei, se numără teama de boală (89%), teama de îmbolnăvirea cuiva drag (65%), scăderea salariului (57%), pierderea locului de muncă (51%).

content-image

În privinţa scumpirilor, 46% dintre români sunt de părere că preţurile au crescut, însă în limite suportabile, iar 23% sunt de părere că preţurile au crescut mult.

content-image

Metodologie:

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă în România, neinstituționalizată, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 980 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3.2% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt neponderate

Perioada de realizare: 1 – 7 aprilie 2020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend