Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ACRITURI SI MURATURI – O statuie pentru Pendiuc si fantoma de la Curtea de Arges

Publicat

in

– Il mai ţineţi minte pe Pendiuc, Pendulǎ sau Pendiuchezu cum era alintat el de piteştenii mai cârcotaşi din fire ? Ei bine dacǎ l-aţi uitat deja, este clar cǎ nu o sǎ se mai întâmple de-aci înainte. In veci ! Asta pentru cǎ, aud, un grup de iniţiativǎ format din tineri pensionari cu origini olteneşti au decis cǎ fostul edil meritǎ sǎ rǎmânǎ veşnic în memoria piteştenilor prin intermediul unei statui care va fi amplasatǎ în zona centralǎ a oraşului, în parcul 1907. Practic, ideea ar fi de a-l înlocui pe IC Bratianu cu o statuie a lui Pendiuc, în toatǎ mǎreţia sa ! „Pǎi dacǎ nu mai existǎ liberalism în Argeş, şi asta, graţie lui Pendiuc, de ce sǎ mai ţinem acea statuie a fostului lider liberal şi sǎ nu o punem pe cea a învingǎtorului sǎu, adicǎ a domnului Tudor Pendiuc”, ar fi logica comitetului de iniţiativǎ. Potrivit ideii adepţilor fostului primar, statuia lui Pendiuc ar trebui sǎ fie simbolul unicitǎţii şi al dominaţiei PSD în Argeş. Din pǎcate, niciunul din membrii comitetului de iniţiativǎ nu a ştiut sǎ ne spunǎ ce va fi scris pe soclul statuii fostului primar. Aşa cǎ, dacǎ aveţi idei, nu ezitaţi sǎ la expuneţi !

– Intâmplare adevaratǎ de la inaugurarea Festivalului Medieval de la Curtea de Argeş ! Imediat dupǎ ce au cotit-o spre parcarea din faţa sǎlii de sport şi dupǎ ce au fost binecuvantaţi de Pic şi Poc, cohorta cavalerilor a bǎgat spaima în câţiva copii de grǎdiniţǎ. Astfel,  la vederea unui nene bǎrbos îmbrǎcat într-un cearşaf alb, cam mâhnit şi transpirat fleaşcǎ, câţiva copii au ţipat ca din gurǎ de şarpe ascunzându-se în spatele pǎrinţilor:  ” Mamǎǎǎǎǎ, uite fantoma ! „. Amuzaţi, pǎrinţii au încercat sǎ îi calmeze spunându-le cǎ fantomele nu umblǎ ziua ci doar noaptea. Replica unui puşti a fost magistralǎ: ” Dar, mamǎ, mai gândeşte-te, suntem la Curtea de Argeş. Aici totul este posibil !”. Si se pare cǎ puştii au avut dreptate, asta pentru cǎ, ajungând în dreptul tarabelor cu mici, chinezǎrii şi alte alea medievale, la vederea şi mirosul mujdeiului de usturoi omul îmbrǎcat în cearşaful alb s-a speriat, a luat-o la fugǎ spre zona Lidl unde a luat un microfon încercând sǎ facǎ agitaţie.

–  Vin vremuri grele la Curtea de Argeş, chiar penale ! Surse din cadrul actualului Consiliu Local susţin cǎ se pregǎtesc doua mari tunuri imobiliare. Se pregǎteşte înstrǎinarea a douǎ suprafeţe mari de terenuri care fac de ani buni cu ochiul unor investitori. Nu şi primǎriei care, în loc sǎ acceseze fonduri europene ca sǎ construiascǎ ceva util pentru oraş, le-a lǎsat în paraginǎ. Se aude, astfel, cǎ noua adminsitraţie lucreazǎ de zor la un plan prin care sǎ dea o tentǎ de legalitate procedurilor de înstrǎinare. Desigur, planul este copy paste al celorlalte planuri prin care s-au mai dat moca sau aproape moca suprafeţe din averea oraşului. Mai exact se lasǎ în paraginǎ pentru a putea fi date cât mai ieftin, eventual gratis. De exmplu, în zona ştrandului, primǎria nu are nicio intenţie de a reface ştrandul. De ce sǎ facǎ un ştrand accesibil tuturor argeşenilor sau sǎ meargǎ la CNI sǎ solicite construirea unui bazin de înot didactic, când , mai bine, dau terenul aproape gratis unui investitor care sǎ facǎ acolo un centru SPA. Adicǎtelea, de ce sǎ nu câştige privatul un teren şi taxe de intrare zilnice foarte scumpe. Cǎci una e taxa la un ştrand municipal, vezi BEMO Mioveni sau cel din Piteşti, şi alta la un SPA privat. Sau, altfel spus, de ce sǎ intre toţi sǎrǎntocii sǎ se rǎcoreascǎ, când poa` sǎ intre pe bani buni doar crema oraşului !

TIA GOSPODINA

 

 

 

Acest material este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

RECLĂDIM ROMÂNIA ? În timp ce producătorii locali nu au unde să-și vândă marfa, importurile de lactate, ouă şi miere au explodat

Publicat

in

De

Valoarea importurilor de produse lactate, ouă şi miere a totalizat 174,98 milioane de euro, în primul trimestru din acest an, în creştere cu 25% faţă de perioada similară a anului trecut, când a ajuns la 140,1 milioane de euro, potrivit balanţei comerciale cu produse agroalimentare furnizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), la solicitarea AGERPRES.

România a importat 119.605 tone de astfel de produse în primele trei luni ale acestui an, cu 16.455 tone mai mult decât în acelaşi interval de timp din 2019.

Pe de altă parte, exporturile de de produse lactate, ouă şi miere în perioada ianuarie – martie 2020 au fost de 33.175 tone, iar încasările au totalizat 55,33 milioane de euro. În primul trimestru din 2019, s-au exportat 35.263 tone, în valoare de 50,820 de milioane de euro.

În acest context, deficitul în comerţul internaţional (intra şi extracomunitar) cu produse lactate, ouă şi miere s-a majorat la 121,65 milioane de euro în primul trimestru al acestui an, de la 89,28 milioane de euro în trimestrul I din 2019.

În statistica MADR sunt cuprinse la acest capitol şi alte produse comestibile de origine animală, nedenumite şi necuprinse în altă parte.

În perioada ianuarie-martie 2020, deficitul României în comerţul internaţional cu produse agroalimentare a scăzut cu aproape 9% în primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2019, până la 440,9 milioane de euro.

Pe relaţia cu Uniunea Europeană, România a consemnat un deficit de 953,28 milioane de euro în primul trimestru din acest an, însă în comerţul cu ţările extracomunitare a înregistrat un excedent de 512,37 milioane de euro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CURG AMENZILE COVID ÎN ARGEȘ – Zeci de firme controlate, sute de amenzi !

Publicat

in

De

Instituția Prefectului Argeș informează că polițiștii și jandarmii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID -19. Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, face apel la cetățeni să poarte masca de protecție, să evite zonele aglomerate și să respecte distanțarea fizică și igiena mâinilor, mai ales că în ultima perioadă ne confruntăm cu o creștere a numărului de cazuri COVID.

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 58 de societăți comerciale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 129 de sancțiuni contravenționale, în valoare de totală de 11.250 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Jandarmii argeșeni au aplicat și ei o amendă în valoare de 500 de lei pentru un bărbat în vârstă de 27 de ani care se afla într-o sală de jocuri de noroc și nu purta mască. Au mai fost aplicate și alte 3 avertismente, pentru aceeași abatere.
Pompierii argeșeni au efectuat controale pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020. Au fost verificate două societăți comerciale și 400 de persoane, dintre acestea 11 fiind depistate nerespectând măsurile de protecție individuală. În total, reprezentanții ISU Argeș au aplicat amenzi în valoare de 3500 lei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend