Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ACRITURI SI MURATURI – O statuie pentru Pendiuc si fantoma de la Curtea de Arges

Publicat

in

– Il mai ţineţi minte pe Pendiuc, Pendulǎ sau Pendiuchezu cum era alintat el de piteştenii mai cârcotaşi din fire ? Ei bine dacǎ l-aţi uitat deja, este clar cǎ nu o sǎ se mai întâmple de-aci înainte. In veci ! Asta pentru cǎ, aud, un grup de iniţiativǎ format din tineri pensionari cu origini olteneşti au decis cǎ fostul edil meritǎ sǎ rǎmânǎ veşnic în memoria piteştenilor prin intermediul unei statui care va fi amplasatǎ în zona centralǎ a oraşului, în parcul 1907. Practic, ideea ar fi de a-l înlocui pe IC Bratianu cu o statuie a lui Pendiuc, în toatǎ mǎreţia sa ! “Pǎi dacǎ nu mai existǎ liberalism în Argeş, şi asta, graţie lui Pendiuc, de ce sǎ mai ţinem acea statuie a fostului lider liberal şi sǎ nu o punem pe cea a învingǎtorului sǎu, adicǎ a domnului Tudor Pendiuc”, ar fi logica comitetului de iniţiativǎ. Potrivit ideii adepţilor fostului primar, statuia lui Pendiuc ar trebui sǎ fie simbolul unicitǎţii şi al dominaţiei PSD în Argeş. Din pǎcate, niciunul din membrii comitetului de iniţiativǎ nu a ştiut sǎ ne spunǎ ce va fi scris pe soclul statuii fostului primar. Aşa cǎ, dacǎ aveţi idei, nu ezitaţi sǎ la expuneţi !

– Intâmplare adevaratǎ de la inaugurarea Festivalului Medieval de la Curtea de Argeş ! Imediat dupǎ ce au cotit-o spre parcarea din faţa sǎlii de sport şi dupǎ ce au fost binecuvantaţi de Pic şi Poc, cohorta cavalerilor a bǎgat spaima în câţiva copii de grǎdiniţǎ. Astfel,  la vederea unui nene bǎrbos îmbrǎcat într-un cearşaf alb, cam mâhnit şi transpirat fleaşcǎ, câţiva copii au ţipat ca din gurǎ de şarpe ascunzându-se în spatele pǎrinţilor:  ” Mamǎǎǎǎǎ, uite fantoma ! “. Amuzaţi, pǎrinţii au încercat sǎ îi calmeze spunându-le cǎ fantomele nu umblǎ ziua ci doar noaptea. Replica unui puşti a fost magistralǎ: ” Dar, mamǎ, mai gândeşte-te, suntem la Curtea de Argeş. Aici totul este posibil !”. Si se pare cǎ puştii au avut dreptate, asta pentru cǎ, ajungând în dreptul tarabelor cu mici, chinezǎrii şi alte alea medievale, la vederea şi mirosul mujdeiului de usturoi omul îmbrǎcat în cearşaful alb s-a speriat, a luat-o la fugǎ spre zona Lidl unde a luat un microfon încercând sǎ facǎ agitaţie.

–  Vin vremuri grele la Curtea de Argeş, chiar penale ! Surse din cadrul actualului Consiliu Local susţin cǎ se pregǎtesc doua mari tunuri imobiliare. Se pregǎteşte înstrǎinarea a douǎ suprafeţe mari de terenuri care fac de ani buni cu ochiul unor investitori. Nu şi primǎriei care, în loc sǎ acceseze fonduri europene ca sǎ construiascǎ ceva util pentru oraş, le-a lǎsat în paraginǎ. Se aude, astfel, cǎ noua adminsitraţie lucreazǎ de zor la un plan prin care sǎ dea o tentǎ de legalitate procedurilor de înstrǎinare. Desigur, planul este copy paste al celorlalte planuri prin care s-au mai dat moca sau aproape moca suprafeţe din averea oraşului. Mai exact se lasǎ în paraginǎ pentru a putea fi date cât mai ieftin, eventual gratis. De exmplu, în zona ştrandului, primǎria nu are nicio intenţie de a reface ştrandul. De ce sǎ facǎ un ştrand accesibil tuturor argeşenilor sau sǎ meargǎ la CNI sǎ solicite construirea unui bazin de înot didactic, când , mai bine, dau terenul aproape gratis unui investitor care sǎ facǎ acolo un centru SPA. Adicǎtelea, de ce sǎ nu câştige privatul un teren şi taxe de intrare zilnice foarte scumpe. Cǎci una e taxa la un ştrand municipal, vezi BEMO Mioveni sau cel din Piteşti, şi alta la un SPA privat. Sau, altfel spus, de ce sǎ intre toţi sǎrǎntocii sǎ se rǎcoreascǎ, când poa` sǎ intre pe bani buni doar crema oraşului !

TIA GOSPODINA

 

 

 

Acest material este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

ARGEȘ | Fetiță de 2 ani căzută de la etajul doi al unui bloc – S-A DESCHIS DOSAR PENAL

Publicat

in

De

Incident teribil în aceasta dimineață, pe strada 1 Mai din Mioveni, anunțat printr-un apel la 112. O fetiță de 2 ani a cazut în gol de la etajul II al unui bloc din Mioveni. Aceasta a suferit multiple traumatisme și este semiconștientă. Paramedicii SMURD au preluat o și o transportă de urgență la spital.

Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În dimineața zilei de 23 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că o fetiță de 2 ani, ar fi căzut de la etajul 2 al unui bloc din Mioveni. La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care a preluat-o pe minoră, politraumatizată și a transportat-o la Spitalul de Pediatrie. Polițiștii efectuează cercetări, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun, fiind întocmit dosar penal, conform art. 196 din Codul Penal.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Se rupe PNL? O parte din liberali sunt pregătiți să-l urmeze pe Orban. Ionel Dancă: ‘Nu putem să lăsăm țara unui guvern PNL care să stea la mila PSD’

Publicat

in

De

sursa foto:  Inquam Photos/Octav Ganea

Ionel Dancă spune că sunt mulți alți liberali care vor părăsi PNL alături de Ludovic Orban. Ei ar urma să înființeze o nouă formațiune politică. Orban a anunțat că va demisiona săptămâna viitoare din grupul parlamentar al PNL.

„PNL nu mai există dacă ne uităm la deciziile care se iau și la apropierea de PSD. Cea mai gravă este colaborarea cu PSD care se prefigurează, cu susținerea președintelui Iohannis”, a spus Ionel Dancă.

„Ludovic Orban, așa cum a anunțat și atunci când și-a depus demisia din poziția de președinte al Camerei Deputaților, spune ceea ce gândește și face ceea ce spune. Este o decizie argumentată foarte temeinic pentru că Partidul Național Liberal în momentul de față nu mai există din punctul de vedere al deciziilor statutare pe care ar trebui să le ia. Partidul Național liberală are o decizie a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD. Vedem în aceste zile o desfășurare de negocieri cu PSD, care încalcă decizia PNL, decizie statutară a partidului. Dar cel mai grav, trădează încrederea și votul românilor care ne-au învestit cu încrederea lor la alegerile parlamentare din 2020”, spune Ionel Dancă.

„Nu putem să lăsăm țara unui guvern PNL care să stea la mila PSD. Acești parlamentari care și-au exprimat susținerea pentru aceste obiective, cu siguranță o parte dintre ei își vor anunța susținerea pentru decizia lui Ludovic Orban. Vor susține această decizie și alți colegi parlamentari care înțeleg să respecte votul românilor din 2020”, consideră Dancă, informează realitatea.net

SHARE

COMENTEAZĂ

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend