Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Acești români vor primi mai mulți bani în 2023. Marcel Boloș a făcut anunțul: ‘Sunt banii pe care îi avem din politica de coeziune 2014-2020’

Publicat

in

În privinţa pensiilor, de la 1 ianuarie 2023, majorarea va fi de 12,5%, în timp ce indexarea pensiilor militare de stat cu o parte din rata inflaţiei va însemna o creştere de 5,1%. De asemenea, salariul minim brut va fi majorat la 3.000 de lei.

Vor fi trei tranşe de ajutor temporar care se acordă în funcţie de veniturile pe care le realizează pensionarii. Pentru cei cu venituri sub 1.500 de lei, ajutorul va fi de 1.000 de lei în două tranşe. Pentru cei cu venituri între 1.501 şi 2.000 de lei, ajutorul va fi de 800 de lei, iar pentru cei cu venituri între 2.001 şi 3.000 de lei, ajutorul va fi de 600 de lei, care, de asemenea, se acordă în două tranşe„, a declarat ministrul.

Tot pentru anul 2023, Guvernul are la dispoziţie un buget de patru miliarde de lei pentru plata facturilor la energie.

Acestea sunt fondurile pentru compensarea preţului la energie, el este de 1.400 de lei anual şi se acordă în două tranşe în lunile februarie şi septembrie 2023. Se acordă prin cardul de energie. Sunt banii pe care îi avem din politica de coeziune 2014-2020, care sunt sub risc de comitere şi Comisia Europeană a acordat sprijin statelor membre pentru a acorda sprijin pentru populaţie şi familiile vulnerabile în vederea compensării preţului la energie, dar şi pentru mediul de afaceri prin acordarea de granturi pentru capital de lucru„, a precizat Marcel Boloş.

Cine sunt românii care vor primi în 2023 ajutor de la stat

Avem pensionarii cu venituri lunare mai mici de 2.000 de lei. Atenţie, se calculează şi veniturile medii lunare pe locul de consum. Pentru că s-ar putea, împreună cu pensionarul, să mai aibă membri din familie care înregistrează venituri. Avem un singur loc de consum energetic. Se calculează venitul mediu pe loc de consum ceea ce înseamnă că plafonul de 2.000 de lei poate să influenţeze acordarea cardului de energie, dacă unul dintre membrii familiei, care locuieşte în aceeaşi casă, are venituri ce trec de această medie de 2.000 de lei„, a explicat ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene.

Ministrul a explicat că la acest calcul nu se iau în considerare şi ajutorul acordat pensionarilor.

Ajutoarele sunt venituri care nu se cumulează, sunt neimpozabile. Din acest punct de vedere, doar componenta de venituri a celor care mai locuiesc cu beneficiarul trebuie avută în vedere pentru că aici discutăm de locul de consum de energie care provine fie din energie electrică, gaze naturale, fie din încălzire în sistem centralizat. Noi pe acel loc de consum încercăm să compensăm parţial plăţile la facturile pentru energie„, a mai declarat Marcel Boloş, conform antena3.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ANPC a închis o fabrică de mezeluri- Ce au găsit inspectorii

Publicat

in

O fabrică de mezeluri din judeţul Ilfov a fost închisă temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Cnnsumatorilor (ANPC) după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care murdărie şi rugină. De asemenea, au fost date amenzi în valoare de 70.000 de lei, anunță news.ro.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat, miercuri, că echipele de control au verificat mezelăria Matis din localitatea ilfoveană 1 Decembrie.

“Condiţiile de procesare sunt cele pe care le vedeţi în imagini de la zone cu rugină şi vopsea exfoliată până la depozitarea cărnii în zona de acţiune a unor ventilatoare n igienizate. Acolo unde este murdărie şi rugină cu siguranţă suprafaţa respectivă nu poate fi dezinfectata şi întreţinuta corespunzător”, a afirmat Horia Constantinescu.

Astfel, comisarii ANPC au retras de la comercializare patru tone de carne şi au închis temporar unitatea pentru producţie, restaurant şi magazin, până la remedierea deficienţelor.

De asemenea, au fost date amenzi în valoare de 70.000 de lei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

DNSC trage semnalul de alarmă: Unele pagini sau conturi de Facebook compromise sunt folosite de atacatori pentru a propaga tentative de fraudă

Publicat

in

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenţia asupra postărilor sponsorizate de pe Facebook, întrucât unele dintre ele folosesc conturi sau pagini compromise pentru a propaga tentative de fraudă. 

”Atenţie la postările sponsorizate de pe Facebook! Unele pagini sau conturi de Facebook compromise sunt folosite de atacatori pentru a propaga tentative de fraudă”, a transmis, miercuri seară, DNSC.

Specialiştii postează mai multe fotografii cu o astfel de tentativă.

”Aveţi exemplul unei pagini care aparţine unui magazin de biciclete care promovează un articol fals care are ca scop principal promovarea unei false oportunităţi de investiţie, care ar fi fost recomandată de Ion Ţiriac şi alte persoane publice. Articolul foloseşte identiatea vizuală Libertatea, Ştirile Pro TV sau Antena 3”, au mai transmis specialiştii.

Potrivit acestora, odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecţionat către un articol care încearcă să-l convingă să viziteze pagini de phishing.

”Atacatorii vor astfel să convingă potenţiale victime să-şi furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investiţiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt”, avertizează DNSC.

Specialiştii recomandă:

Citiţi şi analizaţi cu atenţie informaţiile culese din mediul online

Evitaţi accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunităţi rapide de îmbogăţire

Nu furnizaţi date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană

Atenţie la corectitudinea gramaticală şi la exprimarea textului în limba română. De multe ori atacatorii folosesc instrumente automate de traducere, care vor genera un text ciudat în exprimare şi plin de greşeli.

Verificaţi întotdeauna pe site-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), la secţiunea „Alerte Investitori – Informări” şi secţiunea „Atenţie la Entităţi Neautorizate!” informaţii referitoare la posibile fonduri care au ca scop înşelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere.

”În cazul în care aţi introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizaţi imediat banca, iar dacă aţi fost păgubit prin această metodă depuneţi o plângere la Poliţie, fizic sau online”, a mai transmis DNSC.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend