Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Accident! Trei tineri se afla la spital in stare grava

Publicat

in

Un accident grav a avut loc astaz, în judeţul Argeş. Trei tineri au fost răniţi după ce au intrat cu scuterul într-o maşină. Băieţii veneau de la o petrecere şi s-au urcat cu toţii pe acelaşi motor ca să ajungă acasă. În urma impactului, unul dintre ei a zburat la câţiva metri.

Cei trei băieţi au petrecut împreună de Sfânta Maria, iar spre dimineaţă au pornit spre casă. S-au înghesuit toţi pe acelaşi scuter, dar nu au reuşit să facă decât câţiva kilometri. La Mărăcineni, cel care se afla la ghidon a intrat frontal într-o maşină de pe celălalt sens.

Impactul a fost violent. Unul dintre tineri a fost aruncat de pe scuter, în timp ce altul a fost prins sub el. Cei doi au ajuns la spital cu răni grave. Al treilea băiat a scăpat doar cu nişte zgârieturi.

Poliţiştii au început o anchetă şi au deschis dosar penal pentru vătămare corporală.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Fost ministru al Economie, ieșire furibundă: ‘Acum salivează la banii noștri de pensii și nimic nu-i poate împiedica să-i ia. Planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis’

Publicat

in

De

Claudiu Năsui: „Planul este mult mai perfid decât ultima oară”

Potrivit USR, la Ministerul Finanțelor este în lucru un nou plan de naționalizare a Pilonului 2, „doar că, față de epoca Dragnea, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis”.

„Totul e încă pe șest, dar intenția e clară. Vor să ia contribuția românilor la Pilonul 2, acei 3,75% cotizați lunar. Se lucrează la mai multe scenarii, dar cert este că, de data aceasta, planul este mult mai perfid decât ultima oară când PSD a încercat să facă fix același lucru.

Diferența este că acum au și susținerea domnului Iohannis și, deci, a PNL. De data asta, planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară”, a declarat Claudiu Năsui, citat în comunicatul transmis joi de USR.

USR susține că primul pas este să acuze administratorii de fonduri din Pilonul 2 că au „pierdut banii românilor”, un lucru despre care USR susține că a fost „făcut deja de ministrul Muncii, Marius Budăi, și amplificat pe canalele media subvenționate cu mulți bani publici de PSD și PNL”.

USR a explicat că niciunul dintre cei care vorbesc despre cum „de la lună la lună, dispar bani din acel pilon” nu spun că randamentele la Pilonul 2 scad din cauza creșterii dobânzilor. Fondurile de Pilon 2 sunt pline de titluri de stat (pentru că așa obligă statul), iar titlurile de stat scad atunci când dobânzile cresc.

Partidul condus de Cătălin Drulă susține că următorul pas va consta în folosirea Autorității de Supraveghere Financiară, care va face totul pentru ca administratorii de fonduri să închidă prăvălia și să plece din România.

„După care vor veni tot ei – PSD și PNL – să pozeze în mari salvatori. Vor face o companie de stat ca să preia activele fondurilor care pleacă, sub pretext că «iată, a eșuat privatul și tot statul trebuie să vină să vă salveze». Adică, să ne salveze de prăpădul pe care tot ei l-au creat. Și, cu ocazia asta, mai fac o companie de stat.

Mai angajează niște activ de partid. Doar nu s-au terminat membrii de partid. Miza e să pună mâna pe cei 3,75% din CAS care merg acum spre Pilonul 2, singura pensie care este cu adevărat contributivă și a românilor. Se discută și să împartă contribuția în 1% și 2,75%, astfel încât nouă să ne scadă taxele pe muncă cu 1%, dar statul să ia cei 2,75%. Practic, ne-ar cumpăra cu banii noștri. Zic din timp, așa cum am zis și că vor crește taxele. Acum salivează la banii noștri de pensii și nimic nu-i poate împiedica să-i ia”, a concluzionat fostul ministru al Economiei, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Serghei Kiriyenko: ‘Astăzi lumea se schimbă în fața ochilor noștri. Întreg blocul NATO este în război cu Rusia, doar că pe teritoriul Ucrainei și cu mâinile ucrainenilor’

Publicat

in

De

Serghei Kiriyenko, prim-adjunct al șefului Administrației Prezidențiale a Federaţiei Ruse, a transmis că autoritățile din Ucraina au cedat teritoriul țării și cetățenii Occidentului pentru o confruntare cu Rusia, iar NATO va folosi această ocazie „până la ultimul ucrainean”, potrivit Interfax.ru.

NATO este în război cu Rusia cu mâinile ucrainenilor

„Ei ( n.r. – autoritățile ucrainene) și-au cedat țara, teritoriul și, cel mai rău, și-au cedat oamenii. Au oferit țara și cetățenii Ucrainei pentru a încerca să escaladeze o confruntare între comunitatea occidentală și Rusia pe acest teritoriu, cu mâinile lor”, a spus Serghei Kiriyenko.

„Desigur, NATO va fi bucuroasă să lupte, așa cum nu ezită să spună, împotriva Federației Ruse până la ultimul ucrainean”, a continuat acesta.

Primul adjunct al șefului administrației a declarat că în acest moment se desfășoară o „operațiune militară fierbinte” împotriva Rusiei.

„Înțelegem foarte bine că pe teritoriul Ucrainei nu suntem în război cu Ucraina, nu cu ucrainenii – întreg blocul NATO este în război cu Rusia, doar că pe teritoriul Ucrainei și cu mâinile ucrainenilor”, a subliniat Kiriyenko.

„Astăzi lumea se schimbă în fața ochilor noștri. Trăim într-o eră a schimbării fundamentale. Lumea se schimbă ireversibil. Și într-o asemenea eră a schimbării câștigă cel care gestionează schimbările”, a conchis Serghei Kiriyenko, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend