Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Accident teribil pe DN 1, la Codlea: Un bărbat a murit după ce a intrat cu motocicleta într-un parapet

Publicat

in

Un motociclist a decedat joi pe DN 1 Braşov-Făgăraş, în zona localităţii Codlea, după ce a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în parapetul median.

Un bărbat de 45 ani, care conducea o motocicletă, a lovit un parapet.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 1 Braşov-Făgăraş, la kilometrul 188, în zona localităţii Codlea, judeţul Braşov, un motociclist a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a impactat parapetul median, suferind leziuni incompatibile cu viaţa.

La faţa locului se fac cercetări, astfel că traficul rutier se desfăşoară alternativ, pe un sens, pentru aproximativ 30 de minute, mai precizează sursa citată.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Bihor: O staţie de tratare mecanico-biologică a deşeurilor va fi pusă în funcţiune până la sfârşitul lunii octombrie

Publicat

in

De

Preşedintele ADI Ecolect Group, Mircea Mălan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că până la sfârşitul lunii octombrie va fi pusă în funcţiune o staţie de tratare mecanico-biologică a deşeurilor.

„Această instalaţie ne va ajuta să deviem o mare parte din deşeurile care astăzi ajung la depozitul ecologic, pentru că deşeurile reziduale care vor fi tratate se dezumifică şi aproximativ 30-40% din greutate scade prin acest proces. Apoi intră într-un proces suplimentar de sortare. Aproximativ 30% din deşeurile care rămân vor fi incinerate, restul fiind duse la depozitul conform. Ecolect a preluat responsabilitatea gestionării acestei staţii”, a explicat Mircea Mălan, potrivit Agerpres.

Reprezentantul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group a arătat că se are în vedere şi accesarea de fonduri europene pentru două proiecte. Primul, în valoare de peste 400.000 lei, a fost aprobat şi se referă la realizarea unei platforme informatice integrate. Aceasta va fi accesibilă atât cetăţenilor, cât şi operatorilor de salubritate şi primăriilor.

Al doilea proiect, în valoare de 350.000 de euro, prevede crearea unor laboratoare ecologice în mai multe şcoli, organizarea unor tabere pentru elevi, organizarea unor cursuri de educaţie ecologică.

El a amintit că şi-a propus şi dotarea fiecărei şcoli din judeţ cu un set de cinci pubele, pentru colectare selectivă, fapt ce nu s-a realizat încă, din cauza creşterii bruşte a preţurilor la materiale şi a faptului că bugetul CJ nu a mai dispus de bani şi pentru această achiziţie.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Mălan, a arătat că se lucrează în această perioadă şi la proiectul de realizare a a 32 de centre de depozitare a deşeurilor cu aport voluntar, care ar putea fi finanţate cu fonduri europene, prin actualul Program Operaţional Infrastructură Mare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Duma de Stat a Rusiei a cerut anchetarea cheltuirii fondurilor destinate mobilizării: ‘Unde-s banii?’

Publicat

in

De

Șefii comisiilor de apărare și de securitate din Duma de Stat a Rusiei i-au solicitat procurorului general al Rusiei să investigheze modul în care au fost cheltuite fondurile alocate pentru finanțarea mobilizării în Rusia, în spatele frontului, a declarat un membru al Comitetului pentru apărare a Dumei, general-locotenentul Andrei Gurulev, potrivit Interfax, scrie Rador.

”Alaltăieri, președinții comisiilor Kartapolov și Piskarev s-au adresat procurorului general cu o cerere pentru a afla unde au ajuns fondurile alocate integral pentru prestarea serviciilor din spatele frontului. Banii au fost alocați, dar nu există fonduri pentru mobilizare, atrag atenția la următoarea întrebarea: Unde-s?”, a declarat joi Gurulev.

În direct la emisiunea ‘Soloviov Live’, Andrei Kartapolov, președintele Comitetului pentru apărare din Duma de Stat, a spus că ‘au fost alocați bani’. ‘Mai mult de atât, când am discutat anul trecut despre buget, l-am întrebat pe un reprezentant al Ministerului rus al Apărării, dacă le convine pe deplin (bugetul, n.r.), dacă le asigură necesităţile? Am primit răspunsul că da”, a mai afirmat el.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială în Federația Rusă. Activitățile de mobilizare au început pe 21 septembrie. Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a raportat că 300.000 de rezerviști vor fi convocaţi în cadrul mobilizării parțiale din Rusia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend