Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Abonamentele la sala de fitness oferite angajaților vor fi fără taxe din februarie / Legea, în Monitorul oficial

Publicat

in

Abonamentele la sala de fitness vor putea fi acordate salariaților, iar acestea nu vor fi taxate, dacă angajatorul vrea să aplice facilitatea, potrivit Legii 34/2023. Adică firmele nu vor plăti pentru ele impozit pe venit, contribuția la sănătate și la pensie.

Sala fitnessFoto: Hotnews / Florin Barbuta

De precizat că acestea vor intra în acea limită de 33%, despre care Hotnews.ro a detaliat joi împreună cu Cornel Grama – consultant fiscal.

Facilitatea este limitată la 400 euro pe an.

De exemplu, dacă cineva este plătit cu salariul minim brut, adică 3.000 de lei, 33% reprezintă 990 lei. Angajatorul poate oferi facilitatea în limita a 990 lei/lună.

„Angajatul poate să meargă la sală, să își facă abonament, iar apoi să meargă cu factura la angajator. El îmi plătește mie (ca angajat), dar nu mai mult de 990 lei/lună. Apoi încă 990 lei. Poate da și 300 lei din factura asta, și tot așa până ajung la valoarea de maxim 400 euro”, explica Cornel Grama.

Această facilitate se va aplica din februarie. Până atunci și ANAF o să vină cu o modificare a Formularului 112, pentru că în acea facilitate de 33% intră mai multe beneficii, inclusiv vacanțe, chirie sau masa de prânz.

Legea 34/2023 se aplică și pentru PFA, tot în limita a 400 de euro.

Facilitatea se aplică pentru abonamentele legate de codurile CAEN:

9311-Activități ale bazelor sportive

9312 – Activități ale cluburilor sportive

9313 – Activități ale centrelor de fitness

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Demisia lui Heiuș: Politicienii se pregăteau să dea vina pe ANAF pentru faptul că nu pot fi crescute salariile profesorilor – surse

Publicat

in

Politicienii se pregăteau, zilele astea, să dea vina pe ANAF pentru faptul că nu vor să mărească salariile profesorilor și a altor bugetari care se pregătesc de grevă.

Liderii Coalitiei – Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si Kelemen HunorFoto: AGERPRES

Ar fi urmat să spună că Fiscul nu a colectat suficient. Mai exact ar fi vorba despre cei din PSD, potrivit unor surse politice.

Decizia demisiei lui Heiuș a fost una politică, pentru a nu da “gloanțe” PSD și a „închide un capitol”.

“Viitorul președinte al ANAF nu va mai avea presiunea politică a colectării și se va putea ocupa de Agenție”, ne-au spus sursele citate.

De asemenea, ne-au precizat că greșeala a fost la elaborarea bugetului, că au fost incluse venituri care nu aveau cum să se mai repete în acest an.

Vezi și:

Unde se va duce Lucian Heiuș din 6 iunie, după demisia de la șefia ANAF

Verdict: Bugetul a fost scris prost. Profesorii și economiștii îl contrazic pe ministrul Finanțelor

Șeful ANAF explică de ce a fost scris greșit bugetul pe 2023. Ce nu a luat în calcul ministrul Finanțelor. Nici nu au întrebat la ANAF dacă se poate colecta atât

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ultima ofertă a Guvernului pentru profesori: PSD și PNL își asumă semnarea unui acord pe Legea salarizării

Publicat

in

Guvernul a venit cu o nouă ofertă înaintată profesorilor. Este vorba despre o primă pentru susținerea carierei didactice de 2000 de lei în iunie și o altă primă de 2000 de lei în octombrie, care se va acorda până 2027. De asemenea, PSD și PNL își asumă semnarea unui acord pentru renegocierea Legii salarizării.

Oferta Guvernului îndeplinește doar parțial solicitarea profesorilor, în sensul că sunt de acord cu un act prin care să ofere garanții privind renegocierea Legii salarizării.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend