Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ABAV a amendat OMV Petrom cu 40.000 lei dupa poluarea de duminica

Avatar

Publicat

in

OMV Petrom amendată cu 40 000 de lei pentru poluarea de pe râul Cotmeana din judeţul Argeş. 300 de litri de produs petrolier s-au scurs, duminică, din cauza unei avarii la conducta magistrală de transport ţiţei şi apă sărată a OMV Petrom, în rîul Cotmeana.Au fost amplasate 15 baraje absorbante. OMV Petrom, societatea po­luatoare, e obligată să readucă zona afectată la stadiul iniţial, pe cheltuială proprie. De asemenea, pentru că n-a acţionat la timp, Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea a amendat poluatorul cu 40.000 de lei. Urmează ca reprezentanţii Gărzii de Mediu să sancţioneze firma pentru dezastrul e­cologic produs. Avaria produsă duminică, pe magistrala de transport ţiţei aflată în administrarea OMV Petrom, în zona comunelor Cocu – Poiana Lacului, a afectat 12 km din cursul rîului Cotmeana.

„Reprezentanţii societăţii poluatoare au monitorizat cele 15 baraje absorbante şi din paie amplasate pe cursul de apă, acţionînd permanent pentru schimbarea acestora şi colectarea produsului petrolier din albie, inclusiv pe parcursul nopţii de duminică spre luni. Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea a a­plicat poluatorului o sancţiune con­­tra­venţională în valoare de 40.000 lei, pentru neluarea la timp a măsurilor operative. De asemenea, a dispus sarcini clare reprezentanţilor OMV Petrom pentru curăţarea întregii zone. Poluarea din data de 22 februarie s-a extins pe o distanţă de aproximativ 12 km (irizaţii pe rîu). Du­pă producerea avariei la conduc­ta de transport, reprezentanţii OMV Petrom au oprit pomparea şi au montat,  pe sectorul Poiana Lacului şi pînă la intrarea în comuna Săpata, 10 baraje din materiale absorbante şi paie. Avînd în vedere că poluarea produsă a depăşit forţa de intervenţie a OMV Petrom Parc 10 Cocu, conducerea Administraţiei Ba­zinale de Apă Argeş – Vedea a dispus deplasarea la faţa locului a două echipe de intervenţie din cadrul Sistemului Hidrotehnic Olt, care au acţionat cu materiale absorbante, alături de reprezentanţii Petrom, stopînd unda po­luantă în dreptul Şcolii Săpata, în cursul zilei de duminică. Aici au fost montate alte cinci baraje, trei ale ABA Argeş – Vedea şi două ale OMV Petrom“, a declarat Ana Ma­ria Dulică, purtător de cuvînt Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea.

Publicitate

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VEZI cine a câștigat Primăria Albeștii de Argeș

Avatar

Publicat

in

De

PNL a castigat alegerile in comuna Albestii de Arges la un scor confortabil iar Gabriel Popa va conduce primaria pentru inca 4 ani. Candidatul PSD, Vasile Sava, nu a reusit sa revina in fruntea comunei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cristian Gentea este noul primar al Piteștiului!

Avatar

Publicat

in

De

La ora 21:00, secțiile de votare s-au închis și în Argeș iar reprezentantii partidelor di sectiile de votare au inceput imediat numaratoarea voturilor. Conform primelor date ale numaratorii paralele, in mai mult de jumatate din sectiile de vot , Cristian Gentea, candidatul PSD, conduce în clasamentul provizoriu, fiind urmat cu un scor destul de strâns de următorii doi plasați, respectiv Sorin Apostoliceanu (PNL) și Ionuț Moșteanu (USR PLUS).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend