Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

A treia favorită, victorie fără emoții la debutul la Wimbledon 2022

Publicat

in

​Ons Jabeur (locul 2 WTA și a treia favorită) a obținut calificarea în turul al doilea de la Wimbledon. Sportiva din Tunisia a cedat doar patru gameuri în meciul cu Mirjam Bjorklund (jucătoare venită din calificări).

Ons JabeurFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Ons Jabeur, în turul doi de la Wimbledon 2022

În vârstă de 27 de ani, Jabeur a avut câștig de cauză, scor 6-1, 6-3, după un meci care a durat doar 54 de minute de joc.

În turul al doilea, Ons o va întâlni pe învingătoarea dintre Rebecca Marino (104 WTA – Canada) și Katarzyna Kawa (132 WTA, Polonia, venită din calificări).

La ediția din 2021 a Wimbledonului, Ons Jabeur s-a oprit în faza sferturilor.

LiveBlog Wimbledon 2022 – Cele mai importante evenimente din prima zi a Grand Slamului de la All England Club

S-au mai disputat luni pe tabloul feminin de simplu:

Maja Chwalinska – Katerina Siniakova 6-0, 7-5

Alison Riske (28) – Ylena In-Albon 6-2, 6-4

Ons Jabeur (3) – Mirjam Bjorklund 6-1, 6-3

Anhelina Kalinina (29) – Anna Bondar 4-6, 6-2, 6-4

Lesia Tsurenko – Jodie Burrage 6-2, 6-3

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

România solicită sprijinul Republicii Coreea pentru aderarea la OCDE. Alte teme abordate de Nicolae Ciucă cu omologul său, Han Duck-soo

Publicat

in

De

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut miercuri, în marja vizitei pe care o face la Tokyo, o întrevedere cu omologul său din Republica Coreea, Han Duck-soo, aflat de asemenea în Japonia cu prilejul funeraliilor de stat ale fostului premier nipon Shinzo Abe. Principalul subiect inclus pe agenda întrevederii a vizat impulsionarea Parteneriatului Strategic în baza căruia funcţionează deja de mai mulţi ani relaţia dintre România şi Republica Coreea. O altă temă majoră abordată a fost securitatea globală, în contextul creat de agresiunea rusă asupra Ucrainei, anunţă Executivul.

”I-am mulţumit omologului sud-coreean, Han Duck-soo, pentru buna colaborare dintre ţările noastre din perioada pandemiei şi i-am transmis dorinţa noastră de a dezvolta cadrul relaţiei bilaterale inclusiv în domeniul apărării, Republica Coreea numărându-se printre partenerii globali ai NATO şi având în vedere importanţa strategică din punct de vedere geografic a ţărilor noastre şi provocările de securitate actuale din regiunea Mării Negre şi cele din zona Asia-Pacific. De asemenea, am apreciat interesul investitorilor sud-coreeni care au avut încredere în potenţialul României”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Premierul român l-a invitat pe omologul său coreean într-o vizită oficială în România, anul viitor, când cele două ţări vor celebra 15 ani de colaborare în cadrul Parteneriatului Strategic.

De asemenea, a solicitat sprijin pentru aderarea României la OCDE. Pentru consolidarea relaţiilor economice bilaterale, premierul român a propus relansarea activităţii Comitetului pentru colaborare industrială şi   organizarea unui forum de afaceri care să valorifice oportunităţile în domeniile producerii de energie verde, energie nucleară, tehnologia informaţiei.

La rândul său,  premierul  Republicii Coreea, Han Duck-soo, a apreciat relaţiile bilaterale şi contribuţia României la consolidarea posturii de descurajare şi apărare a NATO şi garantatea securităţii în regiune.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

HBO Max produce ‘Spy/Master’, un nou serial Max Original

Publicat

in

De

HBO Max produce „Spy/Master”, un nou serial Max Original, care se filmează în România şi Ungaria. Scenariul serialului de şase episoade a câte 50 de minute a fost câştigătorul concursului: „Write a screenplay for…”. Alec Secăreanu, actorul nominalizat la British Independent Film Awards, cunoscut publicului pentru rolul din filmul „God’s Own Country”, va avea rolul principal.

Serialul este produs de Proton Cinema şi Mobra Films.

Acţiunea din „Spy/Master” este plasată la apogeul Războiului Rece şi prezintă o săptămână din viaţa lui Victor Godeanu (Alec Secăreanu), mâna dreaptă a lui Nicolae Ceauşescu şi cel mai important consilier al acestuia. Totuşi, Godeanu are un secret. Este agent dublu şi trebuie să scape din România şi de Ceauşescu înainte ca acoperirea lui să fie compromisă, informează News.ro.

Având doar o şansă de a rămâne în viaţă, el se foloseşte o călătorie diplomatică în Germania pentru a fugi în Statele Unite. Ajutat de o agentă Stasi sub acoperire şi fostă iubită (Svenja Jung, Deutschland ’89), dar şi de un agent CIA (Parker Sawyers, Southside with You), Godeanu trebuie să evite agenţii KGB şi spionii propriei ţări (Ana Ularu şi Laurenţiu Bănescu), pe deplin conştient că dezertarea îi pune familia în pericol de moarte.

„Nu am putea fi mai încântaţi să spunem această poveste a dezertării, care se întinde pe ambele părţi ale Cortinei de Fier şi a atras talente excepţionale internaţionale şi din România. Deşi acţiunea are loc în trecut, sperăm că serialul va rezona cu spectatorii de astăzi, indiferent dacă sunt interesaţi de politică sau pur şi simplu le place să urmărească un show inteligent, elegant şi distractiv”, spune Ioanina Pavel, creative producer HBO Max.

Johnathan Young, VP Original Programming , Commissioning Editor Central Europe, HBO Max consideră că „producţia este un exemplu de colaborare Est-Vest, de la conţinut şi talente până la locaţii. Deşi se înscrie într-un gen familiar, personalităţile şi dilemele din serial sunt neaşteptate şi noi. Avem o echipă extraordinară pentru acest proiect care oferă o perspectivă nouă şi actuală unui subiect cunoscut”.

„Spy/Master” este scris de Adina Sădeanu şi Kirsten Peters, regizat de Christopher Smith (Temple), iar imaginea îi aparţine lui Ben Wheeler (The Tourist, The Baby). Antony Root şi Johnathan Young sunt producătorii executivi pentru HBO Max. Ioanina Pavel este creative producer HBO Max. Viktória Petrányi şi Judit Sós sunt producătoarele Proton Cinema, iar Tudor Reu este producătorul din partea Mobra Films.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend