Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

A treia candidată la șefia DNA este fosta adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi

Avatar

Publicat

in

Cea de-a treia candidată la şefia DNA este procuroarea Gabriela Scutea. Aceasta este fosta adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul General, care a semnat în locul lui Tiberiu Niţu protocolul PÎCCJ-SRI din anul 2009. Informaţia a fost confirmată pentru STIRIPESURSE.RO de reprezentanţii Ministerului Justiţiei.

Gabriela Scutea, secretar de stat la Ministerul Justiţiei până la data de 30 ianuarie, când i-a expirat detașarea de la Parchet, ar fi cunoscut notele de obiecțiuni ale serviciului specializat din Ministerul Justiției la OUG 13. Aceasta ar fi făcut, la rându-i, obiecțiuni la obiecțiuni, pe niște post-it lipite de pagini, conform unor surse citate anul trecut de „România liberă“. De altfel, Gabriela Scutea a fost audiată ca martor în dosarul deschis la DNA.

Gabriela Scutea apare şi în lista magistraţilor semnatari ai petiţiei prin care era criticată decizia CCR care l-a obligat pe Klaus Iohannis să o revoce pe şefa DNA.

Anterior, alţi doi procurori şi-au depus candidatura. Prima a fost Paula Tănase, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. A doua candidatură este cea a lui Nicolae Lupulescu, procurorul militar cu grad de general-maior, de la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a fost detaşat la MApN, începând cu 14 martie 2016, pe o perioadă de trei ani.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Prefectul de Sibiu și-a făcut ‘mea culpa’ pentru reacţia faţă de medicul care i-a atras atenţia asupra lipsei locurilor pentru bolnavii COVID-19

Avatar

Publicat

in

De

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, a cerut scuze medicului Voichiţa Halmaghi de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu pentru replica ”Ne facem de toată minunea” pe care i-a dat-o atunci când a atras atenţia asupra faptului că nu mai există locuri pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 care au nevoie de internare, potrivit news.ro.

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, a anunţat marţi seară, în cadrul unei conferinţe de presă organizate online, că şi-a cerut scuze medicului Voichiţa Halmaghi pentru faptul că admonestat-o atunci când aceasta i-a adus la cunoştinţă, în şedinţa CJSU de luni, faptul că nu mai sunt locuri pentru pacienţii care au nevoie de internare în spitalele din judeţ.

Citește și: Traian Berbeceanu felicită Patriarhia! ‘A fost un succes’

Mircea Creţu a catalogat drept ”o situaţie regretabilă” şi i-a mulţumit Voichiţei Hamlaghi ”pentru înţelegerea şi profesionalismul” pe care aceasta le-a manifestat faţă de prefect.

”Eu, în calitate de prefect, nu pot reorganiza singur spitale şi nici nu pot lua decizii într-o instituţie pe care nu o conduc. E nevoie de implicarea tuturor oamenilor care pot contribui la îmbunătăţirea situaţiei în care ne aflăm”, a afirmat Creţu.

Prefectul a precizat că a solicitat managerilor de spitale, în cadrul unei întâlniri avute marţi, propuneri concrete pentru îmbunătăţirea situaţiei pe care a catalogat-o drept ”dificilă atât pentru medici şi pentru autorităţi, cât şi pentru cetăţeni”.

Citește și: ‘Dle Arafat, cu ajutorul dvs și al bunului Dumnezeu, să avem cât mai multe victime’ – Florin Roman a comis-o rău de tot

”Personal voi face tot ceea ce ţine de mine pentru a pune în aplicare propunerile făcute de doamna doctor”, a declarat prefectul, menţionând că se referă la suplimentarea personalului medical din UPU din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu şi extinderea zonei unde stau pacienţii suspecţi de COVID-19.

Mircea Creţu a anunţat că la Spitalul Municipal Mediaş au fost alocate 20 de paturi pacienţilor cu COVID-19, iar internările au început. Două dintre acestea sunt paturi de ATI, însă este nevoie de trei medici de specialitate pentru ca acestea să funcţioneze în sistem de permanenţă.

Creţu a mai precizat că a fost demarată procedura de achiziţie pentru o staţie de oxigen care să deservească şase paturi ATI situate în structura modulară din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu şi au început angajările de personal pentru această structură, cele şase paturi urmând a deveni funcţionale în 14 zile.

Acesta a mai afirmat că a solicitat ”de ce este nevoie pentru a testa la capacitate maximă” pe toate cele trei aparate PCR existente în judeţ, în condiţiile în care capacitatea de testare în Sibiu este de 350 de teste pe zi.

Răspunzând unei întrebări, prefectul de Sibiu a declarat că trei medici de la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Întrebat ce părere are despre reacţiile pe care le-a provocat ieşirea sa la adresa medicului Halmaghi, prefectul a dat un răspuns evaziv.

”Regret acest lucru. Acuma, întotdeauna dacă greşeşti, toată lumea o să îţi ceară maximul”, a mai afirmat Mircea Creţu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

După Constanța, încă un județ recunoaște că DSP a raportat GREȘIT cazurile de COVID-19

Avatar

Publicat

in

De

La Constanța, autoritățile au recunoscut că au raportat greșit numărul de teste făcute, publicându-le doar pe cele făcute în rețeaua de stat, fără cele din clinicile private. Un alt județ a recunoscut că a raportat și el greșit. Prefectura Dâmboviţa a informat marţi, într-un comunicat remis AGERPRES, că Direcţia de Sănătate Publică a raportat eronat, pe 26 octombrie, datele privind cazurile de COVID-19 din localitatea Vişineşti în localitatea Vârfuri, iar, în fapt, în localitatea Vârfuri nu este niciun caz activ de COVID-19.

“Întrucât până în acest moment nu a apărut în spaţiul public nicio comunicare oficială din partea DSP Dâmboviţa prin care această instituţie să-şi asume eroarea impardonabilă, informăm opinia publică că această eroare a existat, că în raportarea centralizată a DSP Dâmboviţa din data de 26.10.2020 cazurile active aferente localităţii Vişineşti au fost raportate localităţii Vârfuri, iar în fapt pe raza localităţii Vârfuri nu este înregistrat niciun caz activ de COVID-19”, se precizează în comunicat.

Sursa citată punctează că luni, 26 octombrie, în baza datelor eronate furnizate de către DSP Dâmboviţa, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat Hotărârea nr. 64 prin care se constata o rată cumulată a incidenţei cazurilor în comuna Vârfuri de 2,72 la 1.000 locuitori.

Hotărârea CJSU în cauză va fi revocată marţi.

Prefectura Dâmboviţa consideră că erori precum cea menţionată sunt “de neînţeles” şi “inacceptabile” întrucât Prefectura şi CJSU îşi bazează deciziile privind măsurile de răspuns împotriva pandemiei de COVID-19 pe datele furnizate de către DSP.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend