Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

A trebuit sa moară un copil! Victor Costache : `Se va acţiona ferm şi se va merge până la închiderea totală a autorizaţiei `

Avatar

Publicat

in

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că, în medicina dentară se folosește pe scară largă anestezia generală intravenoasă cu propofol, fără a avea autorizații pentru a folosi anestezia generală, iar aceasta reprezintă o practică, nu un fenomen punctual,  a adăugat că „se va acţiona ferm şi se va merge până la închiderea totală a autorizaţiei şi suprimarea acestor autorizaţii de funcţionare a acestor instituţii”.

Copilului de 4 ani din Pitești care a intrat în comă după ce i-a făcut, ieri, anestezie la o clinică stomatologică i-a fost administrat un cocktail de anestezice – un cocktail cu propofol dormicum – fără a se respecta „normele minime de securitate”, a declarat marți ministrul Sănătății.

„De îndată ce vom avea sesizări, vom transmite un ordin în teritoriu şi, când ştim de aceste situaţii punctuale, se va acţiona ferm şi se va merge până la închiderea totală a autorizaţiei şi suprimarea acestor autorizaţii de funcţionare a acestor instituţii”, spune Victor Costache.

Victor Costache a adăugat că „din păcate, nu este un fenomen punctual, se întâmplă pe larg la nivel naţional”, arată hotnews.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Sfântul Ardealului – Se împlinesc 110 ani de la naşterea Părintelui Arsenie Boca

Avatar

Publicat

in

De

Se împlinesc 110 ani de la naşterea unuia dintre marii duhovnici români ai secolului trecut: Părintele Arsenie Boca. De-a lungul timpului, acesta a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, notează Basilica.ro.

Teolog, pictor și duhovnic, Părintele Arsenie a văzut lumina zilei în data de 29 septembrie 1910.

Publicitate

A studiat la Gimnaziul ortodox „Avram lancu” din Brad (1922-1929), Academia Teologică „Andreiană” din Sibiu (1929-1933), la Academia de „Belle Arte” din București și a urmat un stagiu de documentare la Muntele Athos.

A fost hirotonit diacon celib în 1936 și preot în data de 10 aprilie 1942.

În data de 3 mai 1940 a fost tuns în monahism la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, sub numele de Arsenie, a cărei obște a îndrumat-o până în toamna anului 1948, când a fost transferat de mitropolitul Nicolae Bălan la Mănăstirea Prislop.

A fost arestat de autoritățile comuniste în noaptea de 15/16 ianuarie 1951 și închis la: Aiud, Baia Sprie, Ocnele Mari, nouă luni la Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Eliberat la 17 martie 1952 s-a întors la Mănăstirea Prislop, participând la slujbe, pictând și lucrând în obștea mănăstirii. În anul 1955 era anchetat la Timișoara, suferind alte șase luni de detenție.

În anul 1969 Mănăstirea Prislop a fost închisă, iar părintele Arsenie exclus din monahism, începând perioada de pribegie prin București și alte localități.

În 1961 a era angajat la Atelierele Patriarhiei, iar în 1968 a fost pensionat.

Apoi s-a retras la parohia Drăgănescu, lângă București, unde a început pictarea lăcaşului de cult.

Spre sfârșitul vieții i s-a permis să se reîntoarcă la Prislop.

A trecut la cele veșnice în data de 28 noiembrie 1989 și a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop, mormântul părintelui devenind un adevărat loc de pelerinaj pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au iubit.

Demersuri de canonizare

Anul trecut, Sinodul Mitropoliei Ardealului a propus canonizare părintelui Arsenie Boca și a înaintat Sfântului Sinod documentația specifică.

La ședința din toamna anului 2019, în cadrul Sinodului, s-a luat act de acest demers și a „fost aprobată transmiterea acestei propuneri Subcomisiei sinodale pentru canonizarea sfinților români”.

Această comisie va invita specialiști din diferite domenii de competență să redacteze referate privind canonizarea părintelui Arsenie Boca din perspectiva expertizei lor teologice, de pictură bisericească și de disciplină monahală.

De asemenea, vor fi evaluate și referate ale cercetătorilor istorici permanenți desemnați de mitropolii să cerceteze documentele CNSAS pentru a prezenta activitatea părintelui Arsenie Boca în perioada 1945-1989.

Până la luarea unei decizii finale, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe recomandă clericilor și credincioșilor – indiferent dacă susțin canonizarea sau se opun acesteia – să aștepte cu rugăciune și răbdare rezultatul final al subcomisiei sinodale, evitând atât idealizarea excesivă a persoanei părintelui Arsenie Boca, cât și denigrarea lui.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Scandal în PNL – Zeci de primari îi cer lui Orban decapitarea unei filiale judeţene după dezastrul din alegeri

Avatar

Publicat

in

De

70 dintre cei 102 lideri de organizaţii PNL din judeţul Argeş, dintre care 21 sunt primari, cer conducerii partidului să-l demită pe preşedintele organizaţiei judeţene, Adrian Miuţescu, şi să-l numească interimar pe Rareş Bogdan. Semnatarii scrisorii adresate Biroului Politic Naţional al PNL afirmă că preşedintele PNL Argeş este cauza eşecului în alegerile locale în judeţ, acesta fiind vinovat inclusiv de înlăturarea unor primari care au obţinut noi mandate după ce au părăsit partidul.

Scrisoarea integrală şi lista semnatarilor, AICI! (.pdf)

Publicitate

În Argeş, PNL a obţinut mai puţine mandate de primar decât în 2016, toate în mediul rural. Cu 28% vot politic în judeţ, PNL a fost surclasat de PSD, care a obţinut 45%.

Scrisoarea liderilor de organizaţii din Argeş:

“Supunem din nou atentiei dumneavoastra situatia Filialei Argeş a Partidului National Liberal în speranta că de această dată nu va rămâne fără un răspuns din partea dumneavoastră.

Nu o să reluăm şi cu această ocazie aprecierile noastre pentru preşedintele PNL Argeş, domnul Adrian Miutescu.

Stimati colegi,

Au trecut alegerile locale din anul 2020. În întreaga tara liberalii clamează victoria şi sunt recunoscuti ca învingătorii acestui scrutin electoral. Din păcate pentru noi toti nu este cazul în judetul Argeş.

În Argeş avem astăzi mai putini primari liberali decât aveam în anul 2016. În Argeş nu mai avem astăzi niciun primar liberal în mediul urban.

Fara niciun fel de infrastructură politică în mediul rural – în Argeş USR-PLUS a luat putin peste 10% şi a câştigat Primaria Muncipiului Câmpulung. A câştigat doamna Elena Lasconi, cea care a afirmat în urmă cu ceva timp că intentia domniei sale a fost initial să candideze din partea Partidului National Liberal, insa a fost refuzata.

În Argeş ne luptăm cu un PSD care rămâne extrem de putemic, deşi de-a lungul timpului nu a avut niciun fel de reprezentant în Guvemul României. PSD Argeş nu are vedete, nu are personalitati nationale. Nu avem la Argeş o Olguta Vasilescu, un Oprişan, un Buzatu sau un Ionel Arsene. Nici măcar un Bădălău.

PSD Argeş îl are însa pe Adrian Miuţescu. Cu sau fără voie, Adrian Miutescu e cel mai bun partener al PSD Argeş. În acest sens, Adrian Miutescu a refuzat sa semneze candidaturile a 5 primari liberali pentru că erau contestatari ai domniei sale, iar aceştia au fost nevoiti să se orienteze catre alte partide aproape inexistente pe eşicherul politic (ANŢ, PER), iar singurul primar liberal de oraş a plecat la PSD din acelaşi motiv. Toti aceşti 5 primari au câştigat alegerile la scoruri zdrobitoare.

PNL Argeş a luat 28% pe vot politic, scor bazat pe faptul că în mediul rural nu au existat alte forţe politice în Argeş în afară de PSD şi PNL. Primarii PSD Argeş au câştigat 71 de comune din 102 şi au făcut-o cu scoruri astronomice de 60%-70%. A mai rămas şi pentru PNL un 28% şi 24 de comune. La nivel judeţean scorul PSD a fost uriaş de aproape 45%.

USR-PLUS şi-a făcut simţită prezenţa în mediul urban, unde exceptând Pitesti, s-a clasat pe locul al doilea.

Preşedintele PNL Argeş a garantat victoria în interiorul şi in exteriorul partidului şi a pierdut. Suntem, în acest moment, ţinta ironiei şi ridiculizărilor presei argeşene şi ale opozanţilor politici. Şi nu avem argumente să contracarăm, pentru că au dreptate. Ce este până la urmă asumarea unui eşec, dacă nu o dovadă de onoare?

Membrii şi activul de partid nu au niciun fel de încredere în capacităţile acestei conduceri de filială.

Acum un an, 21 de primari din 25 şi 70 de preşedinţi de organizaţii au cerut demiterea lui Adrian Miuţescu, atrăgând atenţia asupra dezastrului pe care 1-a produs în filială. Vă ataşăm scrisoarea de anul trecut semnată de toţi aceştia, în speranţa, că în ceasul al 12-lea, judeţul Argeş va avea parte de o conducere coerentă şi imparţială, care să unească şi să mobilizeze filiala Argeş, nu să o dezbine, aşa cum a făcut Adrian Miuţescu.

Situaţia este extrem de gravă. Peste două luni avem alegerile parlamentare. Vă rugăm, Incă o dată, daţi o şansă Partidului Naţional Liberal în Argeş. Luaţi decizia care se impune, demiteţi-1 pe Adrian Miuţescu!”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend