Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

A RECUNOSCUT! Fostul deputat Mircea Drăghici, acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA pentru 6 ani de închisoare

Publicat

in

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului DRĂGHICI MIRCEA GHEORGHE, cercetat în stare de detenție, la data faptelor trezorier al unui partid, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate, în formă continuată,
– delapidare, în formă continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, în calitatea menționată mai sus, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, ar fi utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea, către o societate comercială, a unor cheltuieli ocazionate de deplasarea și/sau cazarea în destinații turistice exotice a sa și a altor persoane.
De menționat este că, din suma de mai sus, 231.040 lei ar fi reprezentat o parte din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă.
Pe parcursul urmăririi penale s-au depus într-un cont deschis de ANABI pe numele inculpatului, sumele reprezentate de paguba cauzată și cheltuielile judiciare efectuate în etapa urmăririi penale, fiind dispuse măsuri asiguratorii pe acele sume de către procurorii DNA.

În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
– 6 ani închisoare cu executare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în oricare alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii (trezorier partid politic) și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii luate în cauză.

Menționam că, anterior, inculpatul a mai fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni similare (comunicat nr. 624/VIII/3 din 25 iulie 2019), fiind condamnat la o pedeapsă de cinci ani închisoare cu executare. (http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=10502)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Europarlamentar PNL, despre reducerea consumului de gaze: ‘România trebuie să-și facă un plan similar cu alte țări europene’

Publicat

in

De

Cristian Bușoi precizează că ”România și-a asumat această propunere și chiar dacă poate reducerea nu va fi neapărat de 15%, va fi o reducere voluntară. Apoi, știu că la nivel tehnic, dar e adevărat, încă nu s-a comunicat public și încă nu e un document finalizat, la Ministerul Energiei sunt discuții la nivel de experți, la nivel de directori, la nivel de secretari de stat, cum ar trebui să arate un astfel de plan. Evident că nu trebuie să inventăm foarte multe lucruri. În comunicarea Comisiei Europene există un număr foarte mare de sugestii, de posibile propuneri (…).

Pot fi nenumărate idei, care pot să funcționeze în România, fără să pună o presiune foarte mare pe industrie, cea care folosește gazul sau pe locuințele casnice. Unele dintre măsurile de bun simț, care ar putea fi valabile și în perioade fără stres că s-ar putea opri gazul dinspre Rusia către UE, cum ar fi o mai mare atenție la utilizarea electricității în clădirile publice, reclame care nu trebuie să stea luminate noaptea, uși care nu trebuie să rămână deschise în spații care sunt încălzite sau răcite cu aer condiționat, adoptate de alte țări, se pot adopta și în România”.

Eurodeputatul PNL crede că un plan de reducere a consumului de gaze în România va fi prezentat în perioada următoare: ”Mă aștept ca în săptămânile următoare să se vină cu astfel de idei voluntare pentru acest moment (…), vor fi recomandări (…). În opinia mea, România trebuie să-și facă un plan similar cu alte țări europene și fără să pună o presiune care să însemne o reducere a competitivității industriei și fără să afecteze încălzirea locuințelor la iarnă.”, conform rfi.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ieșire controversată a lui Sorin Ovidiu Vîntu, în plină invazie a Rusiei în Ucraina: ‘Resursele trebuie naționalizate. Trebuie să ieșim din UE, trebuie să ieșim din NATO și să ne vedem de viață. România nu va ieși în stradă’

Publicat

in

De

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu afirmă că singura soluție ca România să facă față unei crize economice ar fi să își naționalizeze resursele: ”Avem energie proprie, și electrică și gaz metan și petrol. Ele trebuie naționalizate. Fără pic de jenă. Trebuie să ieșim din UE, trebuie să ieșim din NATO și să ne vedem de viață”.

Vivazi de măsurile pe care Banca Națională le-a luat în ultima vreme. Din punctul de vedere al BNR, este o încercare disperată de a stopa inflația. Generație, singurele efecte ale acestei majorări se regăsesc în dobânzile la creditele pe care le plătești. Ți-am spus de multă vreme să nu-ți iei casă, ci să stai cu chirie. Ai vrut casă, ai să rămâi fără ea, probabil, curând. Și în finanțarea economiei românești care, devenind foarte scumpă, devine inaccesibilă practic. Va ajuta la creșterea inflației. Singurele măsuri care pot fi luate, generație, sunt acelea de a crește productivitatea, de a diversifica producția și serviciile. Astea sunt măsurile, coroborate, bineînțeles, cu măsurile monetare luate de Banca Națională. În tot Occidentul, inclusiv în America, se merge doar pe politici monetare. De tâmpiți nu sunt tâmpiți. Sunt obligați să facă pace cu rușii. Altfel, catastrofa mondială e deja în curtea tuturor.

Generație, România nu are nicio scuză să nu facă ce am spus. Avem energie proprie, și electrică și gaz metan și petrol. Ele trebuie naționalizate. Fără pic de jenă. Trebuie să ieșim din UE, trebuie să ieșim din NATO și să ne vedem de viață. România nu va ieși în stradă. Singurele manifestări împotriva guvernelor care au avut succes au fost organizate de SRI. Fără SRI, fără organizare externă, românii nu vor ieși în stradă.

Așa cum am spus, românii au cheltuit peste șase miliarde de euro în vacanțe. Oricâți bani ai avea, astăzi, a cheltui banii pe vacanțe e un semn de iresponsabilitate. Oricum nația română s-a prostit în ultima vreme, la fel ca nația planetară, dar parcă la noi e mai aspru. Numărul proștilor în această țară a crescut imens. Calitatea intelectuală a românului a scăzut imens. Cu voi în frunte, voi, cei din generația actuală. Sunteți vai mama noastră. Droguri, festivaluri și prostie. Cam asta e. Cu excepția unor vârfuri dintre voi, care își văd de treabă și fac și altceva. Ca salariați sunteți jalnici, ca oameni de acțiune sunteți jalnici, ca intelect sunteți jalnici. Deci, România nu va ieși în stradă. Doar dacă organizează cineva din afară sau SRI”, spune Sorin Ovidiu Vîntu, într-o postare pe Facebook, potrivit romaniatv.net.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend