Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

A obţinut primul job după 52 de interviuri nereuşite, iar după câţiva ani firma sa a ajuns să se ocupe de design-ul interior al Apple, Facebook şi Airbnb

Avatar

Publicat

in

Arthur Gensler şi-a deschis firma de arhitectură în urmă cu 52 de ani fără să aibă prea mulţi bani sau vreun plan de afaceri. Numărând banii în fiecare vineri seară, iniţial ajungea să câştige 14.400 de dolari pe an, scrie revista de business americană Fortune.

Astăzi, compania lui Gensler este cea mai mare firmă de arhitectură din lume şi este cunoscută în special pentru designul interior. Compania sa a proiectat designul a tot ceea ce însemnă magazinele Apple sau sediile centrale ale Facebook şi Airbnb.

Publicitate

Proiectele sale actuale includ Shanghai Tower, Centrul Financiar din Abu Dhabi, Aeroportul Internaţional din San Francisco şi multe altele. Veniturile firmei pentru anul trecut au fost de 1,3 miliarde de dolari, iar fondatorul afacerii, acum în vârstă de 81 de ani, este fericit să fie doar un îndrumător.

Arthur Gensler şi-a droit să fie un architect de la vârsta de 5 ani. S-a născut în Brooklyn, New York, iar tatăl lui lucra în vânzări într-o companie care se ocupa cu materiale de construcţii. El este cel care l-a învăţat pe Gensler arta vânzării şi comunicării şi importanţa serviciilor pentru client.

Arthur a absolvit Cornell University’s College of Architecture, Art and Planning în anul 1958, iar după 52 de interviuri a obţinut un job unde era plătit cu 2,5 dolari pe oră la firma care s-a ocupat de designul celebrei clădiri Empire State Building din New York. Pe vremea aceea locuia împreună cu soţia lui, Drue, şi cu cei doi băieţi într-un apartamnet care era la subsolul unei clădiri în Jackson Heights, Queens, în apropierea Aeroportului LaGuardia.

În anul 1962 s-au mutat în San Francisco şi s-a angajat la Wurster Bernardi & Emmons, care a obţinut un contract ca să realizeze arhitectura strandard a sistemului de transport public Bay Area Rapid Transit. El a fost repartizat într-o echipă mică, dar a ajuns să conducă întreaga operaţiune.

Într-o zi, stătea de vorbă cu un prieten de la Universitatea Cornell care avea nevoie de ajutor pentru dezvoltarea unei clădiri noi, Alcoa Building. Atunci Arthur Gensler l-a întrebat despre ce era vorba şi i-a spus: ”Acordă-mi trei luni să-ţi dovedesc că o pot face. Singura problemă este că am nevoie să fiu plătit o data la două săptămâni pentru că am doar 200 de dolari şi o întreagă familie de hrănit”.

Arthur a primit slujba şi i-a explicat lui William Wurster, actualul angajator de la vremea aceea, că vrea să-şi deschidă propria firmă, dar că nu avea bani. “Pot să lucrez aici dimineaţa şi să lucrez pentru mine după-amiaza?”, i-a spus Arthur. William Wurster a fost de acord, iar pentru următoarele trei luni aşa a şi procedat.

“Trebuie să accepţi oportunităţile neaşteptate şi să crezi în tine însuţi astfel încât să poţi să faci acest pariu”, a spus Gensler pentru Fortune.

Astfel, în anul 1965 şi-a deschis firma M. Arthur Gensler Jr. & Associates. Soţia sa a devenit manager şi a mai angajat încă o persoană. Nu avea niciun plan de business şi niciun ban, dar a avut o presimţire bună în legătură cu afacerea.

La început trăiau de pe o lună pe alta. De la firmă reuşea să câştige 1.200 de dolari pe lună, însă a avut noroc de flux de numerar şi astfel a reuşit să angajeze pe cineva.

Firma a ajuns să cunoască dezvoltatori şi brokeri din real estate care i-au recomandat către alţi clienţi. Faptul că urma să se ocupe de designul interior de la Banca din Denver a ajuns la urechile multora şi astfel au deschis primul birou în afara Californiei. Apoi au fost angajaţi de Pennzoil şi au mai deschis un birou în Houston. Venitul anual al firmei în primul an a fost de 200.000 de dolari.

Arthur povesteşte că a prins trei perioade de recesiune majore când a trebuit să concedieze oamenii, perioade în care el nu a câştigat nimic. Dar fiindcă s-a născut în anul 1935, făcea partea dintr-o generaţie care ştia să economisească. Gensler şi familia sa încă fac socoteala la bani în fiecare vineri seară ca să ştie în permanenţă câţi bani mai au la bancă.

“Oportunităţile pot veni oricând. În urmă cu 30 de ani, vorbeam la o conferinţă despre design, aceeaşi conferinţa la care era invitat Steve Jobs să vorbească despre calculatoare. Am stat de vorbă şi ne-a oferit oportunitatea să proiectăm designul primelor 100 de magazine Apple”, explică Arthur Gensler.

Arthur a renunţat la poziţia de preşedinte în anul 2010 când şi-a vândut şi partea pe care o mai avea din firmă. “Îmbătrânesc, iar unul dintre scopurile mele a fost să văd că firma merge mai departe. Sunt fericit să fiu doar un îndrumător pentru companie”, concluzionează el.

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

Foto. Cum arată ucigașul lui Emi Pian

Avatar

Publicat

in

De

Bugetul.ro vă prezintă, în exclusivitate, imagini cu tânărul care l-a ucis pe Florin Mototolea, zis Emi Pian.

Așa cum v-am dezvăluit, în exclusivitate, omul care l-a ucis pe Emi Pian face parte din clanul Rinu, o grupare care acționează în Sectorul 2, zona podului Colentina. Conform surselor Bugetul.ro, numele ucigașului este Ciprian Napy (foto), fiul lui Napy – liderul clanului Rinu.

Publicitate

Vezi și SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Emi Pian, înjunghiat de Napy

Conform unui comunicat al Poliției Capitalei, Emi Pian a fost înjunghiat, în noaptea de luni spre marți, în Sectorul 6 al Capitalei.

În această dimineață, în jurul orei 03.00, prin apel 112 a fost sesizat un conflict între mai multe persoane, în sectorul 6.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 20 Poliție, fiind identificate mai multe persoane.

Doi bărbați au fost transportați la spital, unul dintre ei, în vârstă de 39 de ani decedând.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei”, a informat Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă.

După Emi Pian, și Pian a murit

Nicolae Duduianu, zis Pian, a suferit un infarct la aflarea veștii că fiul său, Emi Pian, a fost ucis. Infarctul i-ar fi fost fatal lui Pian senior. Citește mai multe AICI.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Clanul Duduianu se cutremură! După Emi Pian, a murit și Pian

Avatar

Publicat

in

De

Se zguduie de la vârf clandul Duduianu! După ce Emi Pian a fost ucis în noaptea de luni spre marți, și Pian, tatăl său, și liderul Duduienilor, a murit.

Nicolae Duduianu, zis Pian, a suferit un infarct la aflarea veștii că fiul său, Emi Pian, a fost ucis, informează surse ale Cancan. Infarctul i-ar fi fost fatal lui Pian senior.

Publicitate

Informația a fost confirmată și de surse ale Bugetul.ro.

Vezi și SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Emi Pian ar fi fost ucis de un membru al clanului Rinu din Colentina

Florin Mototolea, zis Emi Pian, unul dintre liderii clanului Duduianu, a fost ucis într-un scandal declanșat în Sectorul 6 al Capitalei. Potrivit surselor Bugetul.ro, cel care l-a ucis pe Emi Pian face parte din clanul Rinu, grupare interlopă care acționează în Sectorul 2 al Capitalei, în zona podului Colentina.

În această dimineață, în jurul orei 03.00, prin apel 112 a fost sesizat un conflict între mai multe persoane, în sectorul 6.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 20 Poliție, fiind identificate mai multe persoane.

Doi bărbați au fost transportați la spital, unul dintre ei, în vârstă de 39 de ani decedând.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei”, a informat Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă.

Potrivit informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, cel ucis este Florin Mototolea, zis Emi Pian, unul dintre liderii clanului Duduianu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend