Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

A fost verificată calitatea apei potabile din județul Argeș

Avatar

Publicat

in

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a solicitat efectuarea de verificări la sistemele publice de alimentare cu apă. Demersurile prefectului au fost făcute după ce o investigație Recorder (“Harta apei contaminate din satele României: în peste 800 de comune curge apă nepotabilă fără ca oamenii să fie anunțați”) evidenția mai multe probleme și în județul Argeș cu potabilitatea apei.

“Datele din acel reportaj ar trebui tratate în mod echilibrat, ele arătând sincopele apărute pe parcursul unui an întreg. Am intervenit imediat pentru verificarea acestor informații: am solicitat Direcției de Sănătate Publică să testeze, prin sondaj, apa din aceste localități și am solicitat primarilor să ne transmită data și rezultatul ultimelor analize de apă. Din datele strânse până acum, în 90% dintre cazuri apa este potabilă și se încadrează în parametrii impuși de lege. Majoritatea problemelor reclamate au fost rezolvate, dar rămânem receptivi la sesizările cetățenilor și îi asigurăm că vom face toate demersurile pentru a interveni acolo unde este necesar. Asigurarea apei potabile, mai ales acum, în timpul pandemiei, este absolut necesară”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

#Amenzi aplicate de Inspecția Sanitară de Stat în 3 comune

Inspecția Sanitară de Stat, din cadrul Ministerului Sănătății, a controlat în ultimele trei săptămâni calitatea apei din sistemele publice de alimentare cu apă din Argeș. În urma verificărilor, UAT Morărești a fost amendată cu 5000 lei, dezinfecția apei făcându-se cu un produs biocid cu termen de valabilitate depășit.

În comuna Coșești, la ambele sisteme de alimentare cu apă (Leicești-Corbu și Coșești) valoarea parametrului Mn (Mangan) a fost peste maximul admis. În plus, autorizațiile sanitare de funcționare nu au fost reavizate anual, deși au fost depuse la DSP, pentru că au existat depășiri ale parametrilor Fe și Mn.

UAT Hârsești a fost amendată cu 10.000 lei, pentru că nu se realizează dezinfecția apei (nu au în dotare produse biocide), iar sistemul de alimentare cu apă nu are Autorizație Sanitară de Funcționare reavizată din 2014. Mai mult, sursa de apă necesită securizarea capacului, iar perimetrul de protecție al sursei și rezervoarelor nu este împrejmuit complet.
UAT Ungheni a fost amendată cu 5000 lei, pentru că nu se efectuează monitorizarea operațională a calității apei, nu se efectuează dezinfecția apei (defecțiune la sistemul automat de clorinare, care e nefuncțional), iar sistemul de alimentare cu apă nu este autorizat sanitar.

#Izvoare din Pitești-probleme cu concentrația de amoniu

Din datele și analizele DSP Argeș (făcute cu ajutorul doctorului Mioara Bucur), a reieșit faptul că SC Apă Canal 2000 SA are probleme la valoarea parametrului duritate, care este sub limita stabilită de lege, deoarece sursa de apă este de suprafață. În plus, valorile clorului din apă variază, în funcție de calitatea apei, calitatea substanțelor dezinfectante și în funcție de rețeaua de distribuție. Societatea piteșteană s-a angajat să remedieze problemele.

Din verificările efectuate de Primării, la Pitești apa de la mai multe izvoare are concentrația de amoniu peste limitele legale. Este vorba despre forajele din: strada Carol Davila- Găvana III, strada Teilor- bloc PS6, bulevardul Petrochimiștilor- Piață, Nicolae Bălcescu- bloc S5, Calea București- bloc 31, Tudor Vladimirescu- bl P16, strada Paltinului- Găvana II, Eremia Grigorescu- bloc P9, bulevrdul Libertății- bl 21A Trivale. Ultimele probe de la izvoarele din Pitești au fost recoltate în octombrie 2019, Primăria informând Instituția Prefectului că, în perioada imediat următoare, acțiunea va fi repetată.

În județ, din datele colectate până în acest moment de la Primării și DSP, se înregistrează probleme minore la parametrul clor, care este sub limită, în comunele: Beleți Negrești, Bogați, Budeasa, Buzoești, Căldăraru, Cocu, Recea și Vlădești. În plus, parametrul Mn este peste limită în comunele Buzoești, Recea, Rociu și în satul Pârvu Roșu din orașul Costești (unde s-a trecut la aprovizionarea cu apă din alt sistem, deoarece soluția tehnică nu a redus valoarea parametrului respectiv).

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Klaus Iohannis: ‘Lupta se desfășoară pe două fronturi, pe zona de prevenție și în spitale’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în prezent în spitalele din ţară sunt 3.065 de paturi de terapie intensivă pentru toţi pacienţii.

După discuții, președintele a declarat, în ziua în care au fost raportate încă 104 decese din cauza coronavirusului, că România are, în acest moment, are 3.065 de paturi de terapie intensivă, iar la nivelul Bucureștiului vor fi create, în următoarele 10 zile, încă 123 de paturi suplimentare pentru ATI.

”Lupta se desfășoară pe două fronturi, pe zona de prevenție și în spitale, acolo unde bolnavii au nevoie de îngrijire și de tratament de specialitate. Am dorit să am o discuție cu experți de terapie intensivă. Mi-au prezentat resursele de la ATI la nivel național, paturi dotate cu aparatură și personal.

Ministerul Sănătății a achiziționat paturi, ventilatoare și aparatură, iar acum avem 3.065 de paturi de terapie intensivă, pentru toți pacienții, 2.252 de ventilatoare.

Planul strategie pe perioada următoare prevede deschiderea de noi unități de terapie intensivă, în locații nou construite. Am solicitat date despre București și vom avea, în 7 spitale, o extensie a capacității de terapie intensivă, iar în maximum 10 zile vom avea 123 de paturi suplimentare de terapie intensivă. Așadar, autoritățile au acționat și au planuri bine puse la punct.”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, prof. dr. Dorel Săndesc, şi şeful Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă I, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” Bucureşti, col. dr. Dan Corneci., informează stiripesurse.ro

Citește și:

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Vești bune! Se dau bani pentru o nouă categorie de români

Întârzierea Guvernului, pe timp de criză, îi costă pe români! Băncile au început să pună popriri pe conturi, în plină pandemie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Apartamente de închiriat în Cluj – Spațiul locativ trebuie să fie asigurat

Avatar

Publicat

in

Când cauți apartamente de închiriat în Cluj, ai o misiune destul de grea. Și asta pentru că oferta este variată, la fel ca și paleta de prețuri. Însă, unul dintre criteriile principale trebuie să fie asigurarea spațiului locativ.

Polița de asigurare obligatorie a locuinței (PAD) a stârnit numeroase controverse. Deși este un produs ușor de înțeles, aceasta poate aduce surprize, multe dintre ele neplăcute. Și neplăcerile apar la solicitarea despăgubirilor, la nevoie.

Ce este PAD și de ce este necesară

Asigurarea obligatorie, pentru apartamente de închiriat în Cluj și nu numai, prevede acoperirea daunelor provocate de calamități naturale, precum cutremurele, inundațiile sau alunecările de teren. Dar nu include și pagubele cauzate de furtuni, din punctul de vedere al asiguratorilor. Chiar dacă acestea distrug fațada sau acoperișul.

PAD se încheie exclusiv pentru locuințe, implicit pentru apartamente de închiriat în Cluj și în țară. Atenție! Dacă apartamentul a fost folosit ca punct de lucru sau sediu social al unei firme, este posibil să nu vă fie plătită despăgubirea! În plus, dacă aveți și un garaj exterior în proprietate, acesta nu este inclus în polița de asigurare obligatorie, decât numai dacă încheiați una separat cu acest scop.

Așa se face PAD pentru apartamente de închiriat în Cluj

Pentru apartamente de închiriat în Cluj sau în țară asigurate, la înstrăinarea imobilului există anumite condiții. La înstrăinarea imobilului, cumpărătorul va încheia o nouă PAD pe numele lui. Atunci, vânzătorul își poate recupera suma plătită până acel moment, după ce depune o cerere la societatea care l-a asigurat. Mai există și posibilitatea ca vânzătorul să-i solicite cumpărătorului contravaloarea primei de asigurare plătite. Apoi, vor merge la asigurator pentru a întocmi un act adițional prin care se precizează schimbarea beneficiarului poliței de asigurare.

Când vorbim despre apartamente de închiriat în Cluj și nu numai, PAD nu include și răspunderea față de vecini. Așa că cea mai vândută poliță facultativă se referă la răspunderea civilă față de terți. Aceasta presupune despăgubirea vecinilor în cazul unor evenimente provocate de asigurat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend