Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

A fost publicată lista datornicilor la Fisc VEZI AICI DACA FIGUREZI PE LISTA

Publicat

in

Lista datornicilor se publică trimestrial și firmele care au restanțe la Fisc în trimestrul anterior (iulie-septembrie) pot să evite să apară pe aceasta dacă-și plătesc în 15 zile de când sunt notificate de Fisc datoriile restante. Lista pentru al treilea trimestru a fost publicată astăzi pe site-ul Fiscului.

Azi a fost publicată lista rușinii pentru firmele și persoanele fizice care obțin venituri din activităţi economice independente sau care exercită profesii libere care au acumulat restanțe fiscale în trimestrul al treilea al acestui an. Lista rușinii este publicată, potrivit legii fiscale, spre finalul lunii următoare celei de încheiere a unui trimestru și poate fi găsită AICI.

Apariția pe această listă poate fi evitată însă chiar și după ce se încheie trimestrul, pentru că Fiscul mai întâi notifică contribuabilii cu privire la obligațiile fiscale restante, până pe 15 ale lunii în care se publică lista. După notificare, contribuabilul are la dispoziție 15 zile ca să plătească restanțele. Chiar și dacă sunt plătite mai târziu, eliminarea de pe lista rușinii se va face tot într-un termen de 15 zile.

Nu toate toate firmele și persoanele care exercită activități economice independent sau în profesii liberale apar însă pe lista rușinii (persoanele fizice obișnuite nu mai apar, de anul acesta, dar figurau și ele în trecut). E nevoie ca datoriile restante să depășească anumite praguri:

  • 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
  • 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
  • 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.
    Important! Dacă există greșeli pe liste, contribuabilii au cinci zile, de la data notificării, pentru a clarifica situația cu Fiscul.

Listele debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante și cuantumul acestora se publică pe pagina de internet proprie a ANAF, pentru fiecare buget administrat de organele fiscale centrale.

În fine, s-ar putea ca, de la anul, să avem pe lângă lista rușinii și o listă a contribuabililor care-și achită la timp și în mod complet obligațiile fiscale – altfel spus, o „listă albă” a contribuabililor. Conform unor declarații recente ale șefei ANAF, se lucrează la mecanismul acestei liste, care va aduce inclusiv un bonus pentru cei care vor figura pe ea – 3% din sumele achitate.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

Publicat

in

De

Lovitură pentru liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu! După atacul la președintele Klaus Iohannis, Tăriceanu a fost sancționat de către CNCD.

Călin Popescu Tăriceanu a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce a folosit cuvântul „Fuhrer” la adresa lui Klaus Iohannis. Liderul ALDE a fost sancţionat cu 2.000 lei.

CNDC a decis că afirmaţia liderului ALDE postată pe reţeaua de socializare pe 16 aprilie „reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate”, transmite Mediafax.

Afirmaţiile sunt următoarele:

„Pe domnul Iohannis l-au lasat nervii. Cred ca izolarea nu-i priește nici domniei sale, cum nu ne priește nici nouă. Doar așa îmi explic atacul furibund la toți cei care nu sunt de acord cu instrucțiunile de la Cotroceni. Astăzi a revenit la împărțirea politicienilor. Între buni și răi. Ăia buni pot să muncească pentru țară. Ăia răi pot doar să dea sfaturi și în schimbul acestor sfaturi ei se aleg cu niște dosare penale. Cum sunt absolut convins că mă număr printre politicienii răi, îi dau câteva sfaturi:

1. Să o lase mai ușor cu amenințările că nu e Fuhrer ci, încă, Președintele României.

2. Să nu mai amenințe Parlamentul pentru că a mai facut-o Traian Băsescu și nu s-a sfârșit bine pentru el”.

Hotărârea a fost adoptată cu 7 voturi pentru, 1 împotrivă.

Vezi și

EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

Vești mari! Începând cu 31 mai puteți primi bani din partea statului

Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

Publicat

in

De

„Nu este normal să ai pensionari mult prea tineri și în putere cu pensii mult prea mari, așa cum nu e firesc să ai pensionari cărunți, cu copii și nepoți ori singuri și neajutorați cu pensii mult prea mici‼️

Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat în virtutea unor decizii politicianiste ale unui guvern nevrednic‼️ Este batjocură, este dispreț, este rușine‼️ Să promiți, la început de an, că ai prins în buget banii pentru majorarea pensiilor cu 40 % și apoi să dai vina pe COVID sau mai rau, pe greaua mostenire pentru explozia împrumuturilor și a deficitului bugetar și să afirmi senin că pensile au devenit un risc pentru sustenabilitatea finanțelor publice … este o crimă‼️”  

Teodorovici acuză faptul că Guvernul PNL anulează dreptul la majorarea pensiilor celor 5 milioane de vârstnici.

„Da, Orban, da, Citu, mărirea pensiilor a fost o decizie politică, nicidecum una politicianistă, pentru că a fost luată de clasa politică și asumată printr-o lege promulgată de președintele Iohannis, dar a fost, înainte de toate, o decizie corectă, în interesul românilor, mai ales al celor pentru care pensia reprezintă unica sursă de venit! Iar voi, că vreți sau nu, trebuie să aplicați această lege, pentru că de aceea sunteți premier și ministru de finante, ca să veniți cu soluții! A nu plăti în septembrie pensiile majorate prin lege înseamnă să anulați acest drept celor peste 5 milioane de pensionari‼️

Iar dacă pentru aplicarea majorării pensiilor din toamnă, așa cum prevede legea, este nevoie de consens politic, eu sunt primul care vă va sprijini, așa cum am convingerea că toți parlamentarii și toate partidele politice o vor face, pentru că nu pensiile reprezintă sursa economiei la buget, ci alte zone, poate încă neexplorate, ale sistemului de finanțe publice si nu numai‼️”

Fostul ministru nu a rămas indiferent nici când a venit vorba de pensiile speciale.

„Cât despre tema atât de discutată a pensiilor speciale, revin de fiecare dată cu soluția ce a fost aprobată de Senat, dar zace la sertar în Camera Deputaților – proiectul de lege pe care l-am depus ca senator (L489/2019) ce vizează taxarea tuturor pensiilor între 7.000 și 10.000 de lei cu 30%, iar pentru pensiile mai mari de 10.000 de lei cu 50% din sumă. Nu țin în niciun fel la asumarea „paternității politice” a acestei inițiative, țin doar la aplicarea unei soluții care respectă atât principiile contributivității, cât și principiile constituționale și de echitate socială.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend