Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

A fost desemnată firma care va executa lucrările de consolidare a malului râului din zona parcului “Lunca Argeşului”

Publicat

in

Primăria Piteşti a reuşit după mulţi ani şi multe demersuri să ia în propria administrare malurile râului Argeş de-a lungul căruia se desfăşoară şi cel mai mare parc din oraş  realizat cu fonduri europene şi care a înlocuit o  zonă lacustră cu una în care sute de piteşteni îşi petrec zilnic timpul liber.

Parcul “Lunca Argeşului” prezenta însă o serie de vulnerabilităţi căci din cauza malurilor râului Argeş neconsolidate şi din cauza lipsei lucrărilor de decolmatare pe care Administraţia Bazinală Argeş Vedea trebuia să le excute dar nu le-a mai făcut de ani de zile, acesta era inundat la fiecare ploaie mai puternică şi în plus s-au produs alunecări de teren care au distrus parte din aleile parcului.

PARCUL-LUNCA-ARGESULUI-INUNDAT

Pe 22 iulie a fost publicată pe SEAP invitaţia de participare la lucrările de consolidare a malurilor râului, lucrări pe care Primăria Piteşti le-a estimat la  3. 165 619 lei, suma de la care s-a şi pornit licitaţia. Pe data de 8 septembrie a fost finalizată  procedura de achiziţie. La licitaţie s-au înscris 15 companii, printer ele numărându-se şi vechi clienţi ai Primăriei Piteşti cum sunt Star Trading Impex SRL sau S.C. Comesad numai că, mergându-se pe criteriul “preţul cel mai mic” licitaţia a fost câştigată de S.C Argif S.A care a pretins că va executa aceste lucrări contra sumei de 1. 691. 166 de lei, adică undeva la jumătate faţă de preţul de pornire a licitaţiei.

Primarul Cornel Ionică nu a ezitat în a-şi exprima îngrijorarea cu privirea la capacitatea constructorului de a reuşi să execute lucrările cu preţul la care s-a angajat, mai ales că Primăria Piteşti a mai experimentat cazuri în care constructorul a abandonat lucări din cauza incapacităţii sale financiare de a susţine astfel de lucrări. Cel mai concludent exemplu este constructorul care a ţinut ani de zile în stand by lucrările de reabilitare de la Colegiul IC Brătianu din cauza subevaluării intenţionate a costului cu scopul de câştiga licitaţia. Se pare că acelaşi lucru se întâmplă şi la Şcoala nr 3 , Ion Pillat din Piteşti, acolo unde constructorul nu mai are bani să continue lucrările. Viceprimarul Laurenţiu Zidaru a declarat că în acest se aşteaptă verdictul conducerii unităţii de învăţământ cu privire la rezilierea constractului. Din nefericire, Inspectoratul Şcolar a decis schimbarea directorului şcolii nr 3 şi există voci care susţin că va mai dura până când noul director va înţelege modalităţile de reziliere şi refacere a a contractului . Preţul cel mai mic este însă un criteriu peste care autorităţile nu pot să treacă ca urmare a legislaţie în vigoare.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Florin Cîțu, ieșire dură: ‘Nu vreau să aruncăm țara în haos doar cu decizii pripite sau cu decizii politice’

Publicat

in

De

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că Legea care prevede majorarea pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului pentru următorii doi ani.

„Vă spun o părere personală: este clar că această lege a pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului nu numai pentru 2020, dar şi pentru 2021 şi 2022. Doar pentru 2020 înseamnă 10 miliarde de lei la buget, plus 30 miliarde de lei în 2021, bani care nu există şi trebuie împrumutaţi. Şi trebuie negociată această stabilitate a bugetului cu instituţiile internaţionale, cu investitorii.

Există o problemă, iar eu voi prezenta două scenarii premierului, Guvernului, cu tot ceea ce înseamnă cheltuieli în perioada următoare, inclusiv Legea pensiilor, evoluţia cheltuielilor, dar şi riscurile aferente. Scenariile fără riscuri nu au niciun sens. Apoi decizia va fi una politică. Sunt un ministru responsabil şi precaut. Mă pregătesc cu o rectificare bugetară care să îmi asigure sustenabilitatea atât în 2020 dar şi pe viitor. Nu vreau să aruncăm ţara în haos doar cu decizii pripite sau cu decizii politice”, a declarat Cîţu.

Acesta a precizat că atât legea pensiilor cât şi alte legi care au trecut prin Parlament nu au sursă de finanţare, iar pentru a nu destabiliza economia trebuie făcute alte sacrificii.

„Aşa cum este construit bugetul astăzi şi problemele pe care le avem, Legea pensiilor şi alte legi similare care au trecut prin Parlament nu au sursă de finanţare. Pentru a nu destabiliza economia va trebui să facem alte sacrificii. De aceea, trebuie să găsim un compromis şi este datoria mea să prezint premierului un scenariu care să arate cum vor fi finanţate aceste cheltuieli în perioada următoare sustenabil, fără a arunca economia în aer. Aşa cum arată toate agenţiile de rating, Comisia Europeană, instituţiile internaţionale, reprezintă un risc major pentru sănătatea economiei”, a subliniat ministrul Finanţelor.

El a reamintit că toate agenţiile de rating au dat o perspectivă negativă României având în prim plan această lege a pensiilor.

„Lucrurile nu sunt chiar atât de simple şi în discuţiile mele cu toate instituţiile financiare am spus că noi nu ne putem uita doar la Legea pensiilor. Vom face o reevaluare şi deja am început o reevaluare a tuturor cheltuielilor din buget. Pe noi ne interesează o reaşezare a cheltuielilor ca bugetul să fie sustenabil nu numai anul acesta dar şi pe termen lung.

Premierul şi toată lumea a anunţat că vor creşte pensiile de la 1 septembrie, dar numai în contextul acestei economii care astăzi traversează cea mai dureroasă criză pe care am văzut-o noi în ultima sută de ani. Toată arhitectura bugetului depinde de ceea ce se întâmplă cu economia în perioada următoare. La rectificarea bugetară vom avea o imagine mai aproape de realitate la şase luni de zile şi vom vedea atunci decizia politică”, a mai sus Florin Cîţu.

Citește și:

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Vela, reacție despre moțiunea depusă împotriva sa: ‘Nu o iau ca pe o situație fatală, extraordinară, deosebită’

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat că moțiunea simplă depusă împotriva sa nu este ‘o situație fatală, extraordinară’, ci este un bun moment un de a prezenta ceea ce a făcut în cele șase luni de mandat și nu au reușit să facă predecesorii săi.

„Este un lucru normal ca un partid de opoziţie să depună moţiuni contra miniştrilor. Nu o iau ca pe o situaţie fatală, extraordinară, deosebită. Este o activitate politică, exact cum sunt interpelările, întrebările adresate miniştrilor, invitarea miniştrilor la „Ora ministrului”. Moţiunile simple sunt lucruri care se întâmplă. (…) Din punctul meu de vedere, indiferent de textul moţiunii sau de cuvintele mai mult sau puţin elegante din această moţiune, pentru mine este un prilej prin care pot arăta ceea ce am făcut, ceea ce nu au făcut predecesorii mei, pentru că, atunci când acuzi pe cineva că nu a luat măsuri, trebuie să te întrebi de ce nu au fost luate măsuri când au fost cerute măsuri şi în 2019, şi în 2018 şi în 2017″, a declarat Vela.

Moţiunea simplă „Democraţia românească în derivă, cu Vela ruptă în timp de pandemie”, depusă de 61 de senatori PSD în plenul Camerei superioare a Parlamentului, solicită demisia ministrului de Interne, susţinând că prin ordonanţele militare emise a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Moţiunea va fi dezbătută marţi, 26 mai.

Citește și:

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend