Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

A apărut al doilea număr din iunie al Tribunei, cea mai importantă publicație românească de cultură

Publicat

in

Semnalăm apariția unui nou număr, 451/16 iunie 2021, al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura publicație culturală din România cu distribuție națională și internațională.

Remarcăm și de această dată sumarul bogat și diversificat, cu articole de o largă deschidere culturală. Dintre acestea, menționăm textul semnat de Andrei Marga în rubrica diagnoze, o amplă analiză asupra volumului tipărit de Editura Tribuna la finele anului trecut, Eseu asupra structurii imaginativului uman – de Mircea Arman, volum care s-a aflat în permanență, încă de la momentul apariției, în atenția criticii de specialitate, fiind publicate mai multe comentarii și recenzii pe marginea sa. Lucrarea a fost deja tradusă în limba italiană, în prezent aflându-se în curs de apariție la o importantă editură din Italia. De asemenea, în rubrica de traduceri, Dorin Gabriel Tilinca (Germania) face o radiografie, la douăzeci de ani distanță, asupra momentului publicării primei traduceri complete a operei fundamentale a lui Heidegger, Sein und Zeit, în România (Traducerea lui Heidegger între claritate și aparența de perfecțiune). Editorialul lui Mircea Arman cuprinde partea a doua a textului Imaginativul poietic dantesc, o continuare din numărul precedent, care se publică sub genericul Dante Alighieri 700, marcând perioada scursă de la trecerea în neființă a poetului și filosofului italian. În rubrica de filosofie a acestui număr semnează Viorel Igna și Nicolae Turcan.

Tribuna din 16 iunie găzduiește și un eseu al filosofului din Berlin, Reinhard Knodt, cu incitantul titlu Singur nu poți fi liber, într-o traducere din limba germană de Tünde Lassel. Aceeași semnătură a traducerii o regăsim și pe ultima copertă, acolo unde Hermann Bausinger analizează lucrările artistului vizual Wolfgang Nieblich din Germania, cel care ilustrează paginile revistei.

În rubrica social, Ani Bradea prezintă povestea tulburătoare de viață a unei jurnaliste din Italia, redactor al importantei publicații Corriere della Sera, poveste care a făcut obiectul unui volum selectat printre cele mai bune douăsprezece volume de proză apărute în Peninsulă anul acesta. De remarcat, tot în acest număr, și interesantul articol de istorie literară semnat de Radu Bagdasar, Dincolo de binomul colaborativ, fenomenele de grup; dar și alte texte de asemenea incitante și interesante, semnate de: Adrian Lesenciuc, Vasile Zecheru, Constantin Cubleșan, Iulian Chivu, Alin Cordoș și alții.

Apărută, ca de fiecare dată, în condiții grafice deosebite, Tribuna din 16 iunie 2021 se poate achiziționa de la punctele de difuzare a presei din întreaga țară, începând din această săptămână.content-image

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Cristian Băcanu (PNL) atacă liderii PSD care vorbesc fără să aibă o înţelegere înainte în coaliţie despre impozitare progresivă: O să dorm bine la noapte

Publicat

in

De

Deputatul PNL Cristian Băcanu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că are un mesaj către cei care ies şi vorbesc fără să aibă o înţelegere înainte în coaliţie despre impozitare progresivă, el precizând că în momentul în care s-a ieşit şi s-a vorbit despre eliminarea cotei unice, întreg mediul de afaceri a intrat în panică. Băcanu a arătat că, din cauza războiului din Ucraina, sunt multe companii care se gândesc să îşi redirecţioneze investiţiile planificate în Ucraina şi Rusia către statele din Flancul estic, România, Bulgaria, Cehia, Polonia, Ungaria. astfel că trebuie să fim cu ochii pe butelie pe aceste investiţii, să atragem aceşti investitori şi să avem un mediu de afaceri care să se bucure de predictibilitate, anunță news.ro.

”În momentul în care am ieşit şi am vorbit de eliminarea cotei unice, întreg mediul de afaceri a intrat în panică. După ce a început războiul din Ucraina, sunt multe companii care se gândesc să îşi redirecţioneze investiţiile planificate în Ucraina şi Rusia către statele din Flancul estic, România, Bulgaria, Cehia, Polonia, Ungaria, sau vor să îşi mute nişte investiţii din cele două ţări”, a spus Băcanu.

El a continuat: ”Auzeam nişte politicieni mai ales din partea stângă, de la PSD că în Franţa e 25% impozitul, sau în Germania. Nu suntem în competiţie cu Franţa şi Germania, ci cu Bulgaria, cu Polonia, cu Ungaria, sunt parteneri ai noştri în NATO şi UE dar suntem în competiţie, la atragerea investiţiilor, iar cel mai rău acum este să ne jucăm de-a fiscalitatea. O să dorm bine la noapte ştiind că avem în continuare cotă unică şi că sunt nişte ajustări pe fiscalitate, nu modificări foarte mare, dar o să dorm cu un regret că am deschis nişte discuţii sterile, despre modificarea fiscalităţii şi că întreg mediul de afaceri a intrat în panică”.

Cristian Băcanu a arătat că ”începe o perioadă de reajustări în zona estului, în care investitorii vor pleca dinspre est şi vor veni către noi.

”Noi trebuie să fim cu ochii pe butelie pe aceste investiţii, să atragem aceşti investitori, să avem un mediu de afaceri care să se bucure de predictibilitate”, a arătat deputatul liberal.

Întrebat cui i se adresează, Băcanu a arătat că mesajul este ”pentru cei care ies şi vorbesc fără să aibă o înţelegere înainte în coaliţie despre impozitarea progresivă”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rușii încep asaltul asupra ultmului punct de rezistență din Lugansk – Bombardamente feroce soldate cu morți și răniți

Publicat

in

De

Cel puţin opt civili ucraineni au fost ucişi şi alţi 21 au fost răniţi, luni, într-un bombardament al armatei ruse, în timp ce se aprovizionau cu apă în estul oraşului Lisiceansk, oraş geamăn al Severodoneţkului, cucerit recent de forţele Moscovei, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Ruşii au tras într-o mulţime de oameni cu mai multe lansatoare de rachete Uragan în timp ce civilii se aprovizionau cu apă dintr-o cisternă. Opt locuitori din Lisiceansk au murit, iar alţi 21 au fost duşi la spital, a scris pe Telegram Serghei Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk.

Această localitate este următoarea ţintă a forţelor ruse după ce oraşul Severodoneţk a fost ocupat la capătul a mai multor săptămâni de lupte care au devastat cele două oraşe şi au provocat moartea a zeci de civili.

Este ultimul oraş important rămas necucerit de forţele ruse în regiunea Lugansk, una dintre cele două provincii ale bazinului industrial Donbas.

Armata ucraineană şi-a anunţat vineri retragerea din Severodoneţk pentru a apăra mai bine Lisiceansk, unde au loc ciocniri de stradă, potrivit separatiştilor pro-ruşi care luptă alături de forţele ruse.

Guvernatorul Gaidai a informat săptămâna trecută că luptele au cauzat „distrugeri catastrofale” în Lisiceansk, oraş cu o populaţie de aproximativ 100.000 de locuitori înainte de război.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend